Τα Μαλλιά ανά τον Κόσμο. Μέρος 3: Αφρικανική Φροντίδα Μαλλιών

Τα Μαλλιά ανά τον Κόσμο. Μέρος 3: Αφρικανική Φροντίδα Μαλλιών

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γυναίκες που ζουν στο Μαρόκο, την Αίγυπτο ή την Κένυα;

Η Αφρική είναι μια ασυνήθιστη ήπειρος. Ένα ιδιαίτερο κλίμα σημαίνει την ανάγκη για εντατικοποιημένη φροντίδα ομορφιάς. Τα μαλλιά δεν έχουν εύκολη ζωή λαμβάνοντας υπόψη το σκληρό αφρικανικό κλίμα. Μια καθημερινή τροπική ξηρασία μετατρέπεται σε τσουχτερό κρύο. Ένα ζεστό καλοκαίρι χωρίς βροχές ακολουθείται από έναν βροχερό χειμώνα. Στο άλλο μέρος της ηπείρου, οι βροχοπτώσεις που διαρκούν όλο το χρόνο κάνουν τα μαλλιά να επαναστατούν στο υγρό, τροπικό κλίμα. Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σε τέτοιες δυσμενείς συνθήκες; Η φροντίδα της καλής εμφάνισης είναι απαραίτητη. Η φροντίδα της ομορφιάς αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας τελετουργίας. Η Αφρική αποδεικνύεται ένας θησαυρός φυσικών, μοναδικών, παγκοσμίως γνωστών φυτών, που αποτελούν ισχυρό όπλο ενάντια στο αφιλόξενο για τα μαλλιά κλίμα. Πώς φροντίζουν τα μαλλιά τους οι γυναίκες στην Αφρική;

ΜΑΛΛΙΆ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ ΓΩΝΙΈΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΜΈΡΟΣ 3 - ΑΦΡΙΚΉ

Φροντίδα των μαλλιών - Αίγυπτος

● Οι Αιγύπτιες γυναίκες ήταν πάντα γνωστές για τη φροντίδα της εμφάνισής τους. Η Αίγυπτος είναι το μέρος από το οποίο προέρχονται πολλές αξιόπιστες συνταγές και ουσίες περιποίησης του δέρματος (γάλα, μέλι, ραδίκι), καθώς και τα πρώτα προϊόντα μακιγιάζ και σώματος (Kohl, αιγυπτιακή γη).

Το εκχύλισμα αιγυπτιακού δέντρου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Οι περιποιητικές του ιδιότητες και η "θέληση" να επιβιώνει στο σκληρό, ζεστό κλίμα είναι εντυπωσιακές. Το αιγυπτιακό δέντρο είναι σε θέση να αποθηκεύει νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά στο τεράστιο δίκτυο της ρίζας του, τα οποία του επιτρέπουν να επιβιώνει χωρίς βροχοπτώσεις έως και δύο χρόνια!

Οι Αιγύπτιες έχουν ερωτευτεί το εκχύλισμα από τους σπόρους του αιγυπτιακού δέντρου, επειδή έχει εκπληκτικές ιδιότητες αναγέννησης και ενυδατώνει έντονα τα εξαιρετικά ταλαιπωρημένα μαλλιά.Το εκχύλισμα του αιγυπτιακού δέντρου είναι πλούσιο σε όλες τις ουσίες που είναι απαραίτητες για την επιδιόρθωση και την αναδόμηση των μαλλιών. Ενισχύει τις αδύναμες τούφες, αποτρέπει το σπάσιμο και αναγεννά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Χάρη στο εκχύλισμα, οι Αιγύπτιες μπορούν να καυχηθούν για υγιή και περιποιημένα, λαμπερά μαλλιά. Όλα τα προϊόντα μαλλιών μπορούν να εμποτιστούν με το εκχύλισμα - σαμπουάν, έλαια, μάσκες, μαλακτικά και βάλσαμα. Αυτό το αναγεννητικό φυτικό σύμπλεγμα διεισδύει στον άξονα της τρίχας, αναπληρώνει την κερατίνη και σφραγίζει το στρώμα της επιδερμίδας, κάνοντας τα μαλλιά πιο υγιή και πιο όμορφα.

● Ο ιβίσκος είναι ένα άλλο ιδιαίτερα εκτιμώμενο συστατικό που ενισχύει τα μαλλιά στην Αίγυπτο. Ανήκει στην οικογένεια των μηδικών φυτών, τα οποία έχουν ομορφαίνοντα, υγιεινά και αναγεννητικά χαρακτηριστικά. Ο ιβίσκος αφθονεί σε πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνη C σε υψηλή συγκέντρωση.Οι Αιγύπτιες εκτιμούν το εκχύλισμα από ολόκληρο το φυτό.Τόσο τα άνθη όσο και τα φύλλα είναι πλούσια σε καροτένια, ενώ οι σπόροι είναι γεμάτοι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο ιβίσκος διαδόθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια χάρη στους φαραώ που εκτιμούσαν την αντιβακτηριακή και υγιεινή του δύναμη, πίνοντας ένα έγχυμα γνωστό ως Karkade.Τα τσάγια και τα εκχυλίσματα ιβίσκου εκτιμώνται στη φροντίδα των μαλλιών, διατηρώντας υγιείς τις τούφες, ενισχύοντας τους βολβούς και αναβαθμίζοντας την εμφάνιση των μαλλιών, μεταφέροντας ένα πλήρες σύνολο αναγεννητικών συστατικών στις εσωτερικές δομές των μαλλιών.Ένα έλαιο, που εξάγεται από τους σπόρους του ιβίσκου, εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα.Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, πολυφαινολών, φυσικών οξέων AHA και φλαβονοειδών.

Φροντίδα μαλλιών - Γκάνα

Οι γυναίκες στη Γκάνα μπορούν να καυχηθούν για ένα χειροποίητο, μαύρο σαπούνι που είναι τόσο διάσημο όσο το σαπούνι Dudu Osun. Το μαύρο σαπούνι της Γκάνας λειτουργεί σαν απολεπιστικό και καθαρίζει ιδανικά το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής. Αποτελείται από ακατέργαστα έλαια (κυρίως, φοινικέλαιο και λάδι καρύδας) και λοβούς κακάο.

Χρησιμοποιείται για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος. Το σαπούνι καταπολεμά τα προβλήματα με την πιτυρίδα και την ψωρίαση, ομαλοποιεί το έργο των αδένων σμήγματος (κατάλληλο για λιπαρά, εύκολα βαριά μαλλιά). Το μαύρο αφρικανικό σαπούνι λειτουργεί ως εξαιρετικό scrub για όλο το δέρμα του σώματος και το τριχωτό της κεφαλής. Συνιστάται ένα ήπιο σαμπουάν μετά τη χρήση του σαπουνιού, επειδή έχει έντονες απολιπαντικές ιδιότητες και μπορεί να σας αφήσει θαμπά και τραχιά μαλλιά.

Φροντίδα μαλλιών - Κένυα

Η Κένυα είναι παγκοσμίως γνωστή ως ένα φίλτρο εντατικής αναζωογόνησης, για τα μαλλιά και το δέρμα. Οι καρποί του δέντρου καριτέ συλλέγονται με το χέρι και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή [βουτύρου καριτέ], το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πρόκειται για ένα στερεό έλαιο το οποίο μετατρέπεται σε ρευστό στους 40 βαθμούς περίπου.

Οι γυναίκες στην Κένυα εφαρμόζουν το βούτυρο καριτέ στο δέρμα και τα μαλλιά, καθώς και το χρησιμοποιούν για το ευαίσθητο δέρμα των βρεφών. Το βούτυρο είναι περισσότερο γνωστό ως ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Εφαρμόζεται τακτικά, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, αποτρέπει την αραίωση των μαλλιών και το γκριζάρισμα. Τα δέντρα καρίτε καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές της Αφρικής, ωστόσο η Κένυα τις ξεπερνά με την υψηλότερη ποιότητα βουτύρου καριτέ.

Χάρη στο βούτυρο Karite, τα μαλλιά αποκτούν λάμψη, ζωντάνια και νεανικότητα. Θρέφει, προστατεύει τα μαλλιά και τα αναγεννά χάρη στην ποικιλία φυτοστερολών, αντιοξειδωτικών (το Shea ισοδυναμεί με 9 αντιοξειδωτικές ενώσεις), αλλαντοΐνης και βιταμινών A, E, F (απαραίτητα λιπαρά οξέα).Το βούτυρο καριτέ ρυθμίζει ιδανικά το επίπεδο ενυδάτωσης των μαλλιών και του δέρματος, προσθέτει ελαστικότητα στα μαλλιά, λειαίνει τις τούφες, ενισχύοντας τους βολβούς και αποτρέποντας ταυτόχρονα την τριχόπτωση.

Φροντίδα μαλλιών - Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη είναι ένα τροπικό νησί - διάσημο για τον μεγαλύτερο αριθμό μπαομπάμπ. Οι γυναίκες, που ζουν σε αυτό το εξωτικό νησί, τα συνδέουν κυρίως με ένα λάδι που αλλάζει τη ζωή του δέρματος και των μαλλιών, το οποίο εξάγεται από τους σπόρους του μεγαλύτερου δέντρου στον κόσμο.

Το έλαιο από σπόρους μπαομπάμπ είναι μια πολυχρηστική ουσία που εξάγεται από το μακρόβιο δέντρο (σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Αφρικανών). Περιέχει ακόρεστα ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα μαζί με βιταμίνες Α, Ε και D. Το έλαιο αυτό επιδιορθώνει, προστατεύει και βελτιώνει τη δομή των μαλλιών.Το έλαιο σπόρων Baobab κόβεται για την περιποίηση ξηρών, εύθραυστων και ταλαιπωρημένων μαλλιών: επαναφέρει την ελαστικότητα και τη λάμψη, προστατεύει από το έντονο φως του ήλιου και τον άνεμο.

Φροντίδα μαλλιών - Μαρόκο

  • Ο υγρός χρυσός του Μαρόκου - λάδι Argan

Οι γυναίκες του Μαρόκου γνωρίζουν το έλαιο αργκάν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν τόσο δημοφιλές.Σήμερα, τα δέντρα Argania καλλιεργούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Το έλαιο Argan, γνωστό και ως ο υγρός χρυσός του Μαρόκου, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε πωλήσεις προϊόντων περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών.

Το έλαιο Argan χρησιμοποιείται για τη λίπανση και την αύξηση της λάμψης των μαλλιών.Επιτρέπει στις γυναίκες να απαλλαγούν από το πρόβλημα των αδύναμων, ξηρών και τραχιών μαλλιών, προστατεύει από τον ανελέητο, αφρικανικό ήλιο και προλαμβάνει τη φθορά των μαλλιών. Είναι μια πληθώρα βιταμινών Ε, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 απαραίτητων λιπαρών οξέων, φλαβονοειδών και καροτενοειδών. Το [έλαιο Argan] ενισχύει εντατικά τους βολβούς των μαλλιών και εμποδίζει τις τούφες να πέσουν, αναγεννώντας τους θύλακες της τρίχας.

  • Άργιλος Rhassoul (ή ghassoul) - Μαροκινός Άργιλος

Το Μαρόκο δεν φημίζεται μόνο για τη μαζική παραγωγή πετρελαίου Argan. Στα βουνά του Άτλαντα εξάγεται ένας από τους πιο πολύτιμους καλλυντικούς πηλούς - αγαπημένο από τις Μαροκινές γυναίκες.

Ο μαροκινός πηλός είναι γνωστός ως ghassoul ή rassoul (η άλλη ονομασία προέρχεται από το ρήμα "rassala" - "πλένω"). Ο άργιλος δεν λειτουργεί μόνο ως τέλεια μάσκα μαλλιών, αλλά είναι επίσης κατάλληλος για το πλύσιμο των μαλλιών και του σώματος χάρη στις απαλές ιδιότητες αφρού. Είναι καλός στην απολίπανση και την αναζωογόνηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Χάρη στο rassoul, τα μαλλιά είναι λαμπερά, απαλά και ογκώδη. Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους μαλλιών, ωστόσο λειτουργεί καλύτερα για βαριά, λιπαρά (συνηθισμένα στο τροπικό αφρικανικό κλίμα) μαλλιά, απορροφώντας το σμήγμα.

Η μάσκα μαροκινής αργίλου απομακρύνει την περίσσεια κερατίνης, η οποία τείνει να συσσωρεύεται στα μαλλιά αν τη χρησιμοποιείς πολύ. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική χρήση του πηλού ghassoul αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών και διατηρεί τις τρίχες καθαρές, γεγονός που μεταφράζεται σε υγιή ανάπτυξη.

Φροντίδα μαλλιών - γυναίκες της φυλής Χίμπα, Ναμίμπια

Οι γυναίκες της φυλής Χίμπα μπορούν να υπερηφανεύονται για μια ασυνήθιστη, μοναδική φροντίδα σώματος και μαλλιών. Αυτή η εθνοτική ομάδα ζει στις περιοχές της Ναμίμπια. Οι γυναίκες Χίμπα είναι διάσημες για την φανταστική ομορφιά τους. Οι εκπληκτικής εμφάνισης, ψηλες και λεπτές γυναίκες είναι γνωστές για τις αντισυμβατικές μεθόδους περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Διατηρούν τον εαυτό τους φρέσκο και προστατεύουν το σώμα τους από το τροπικό κλίμα χωρίς να χρησιμοποιούν νερό. Οι γυναίκες Χίμπα αφιερώνουν πολύ χρόνο στις θεραπείες ομορφιάς. Εφαρμόζουν στο δέρμα και τα μαλλιά τους ένα μείγμα από βούτυρο, τέφρα, φυτά και ώχρα (μια χρωστική ουσία που δίνει στο μείγμα μια κεραμιδί απόχρωση). Το μείγμα είναι γνωστό ως otjize - όχι μόνο κάνει το δέρμα λείο και όμορφο, αλλά προστατεύει επίσης από τα έντομα, τα βακτήρια και την βλαβερότητα των ακτίνων του ήλιου. Επιπλέον, το otjize έχει ένα έντονο, βοτανικό άρωμα σαν θυμιατό που παραμένει στο δέρμα για πολύ καιρό. Πώς πλένουν τα μαλλιά τους οι γυναίκες Χίμπα; Το νερό είναι πολύ πολύτιμο και γι' αυτό δεν το ξοδεύουν. Το ήδη αναφερθέν κόκκινο μείγμα έχει καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες. Επιπλέον, χρησιμοποιούν ένα λουτρό με καπνό: τα κάρβουνα είναι εμπλουτισμένα με βότανα και καμφορά, απολυμαίνοντας τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά.

Φροντίδα μαλλιών - Νιγηρία

● Οι Νιγηριανές έχουν επίσης κάποια μυστικά συστατικά και ουσίες που έχουν ήδη αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Το βούτυρο μάνγκο - που μυρίζει υπέροχα και εξάγεται από σπόρους μάνγκο - είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Το βούτυρο μάνγκο εκτιμάται για τα έντονα θρεπτικά συστατικά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά. Στο έντονο αφρικανικό ηλιακό φως, είναι μια τέλεια ουσία που προστατεύει τα μαλλιά και το δέρμα από την αφυδάτωση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μαλακώνει καταπληκτικά τις τρίχες, προσθέτει λάμψη και παρέχει ασπίδα προστασίας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Το βούτυρο μάνγκο είναι ήπιο και δεν βαραίνει τα μαλλιά. Αφήνει μια μικροσκοπική επίστρωση στην επιφάνεια που προστατεύει από τη φθορά των μαλλιών. Εφαρμόζοντας στο τριχωτό της κεφαλής, το βούτυρο λειτουργεί ως αντισηπτικό, κάνει τις πληγές και τους ερεθισμούς να επουλώνονται γρηγορότερα και εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής.

● Το μαύρο σαπούνι, γνωστό ως dudu osun ή camwood, είναι επίσης το καμάρι των γυναικών της Νιγηρίας. Το κόκκινο σανταλόξυλο είναι το κύριο συστατικό του - έχει χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Η νιγηριανή, σκούρα καστανή μπάρα σαπουνιού καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, αποτρέπει τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, χωρίς ταυτόχρονα να διαταράσσει την ισορροπία των υδρολιπιδίων. Το Dudu osun είναι εμποτισμένο με πολλά φυσικά εκχυλίσματα για να συνδυάσει τη δύναμή τους σε μια μπάρα: Αλόη, μέλι, βούτυρο καριτέ, σπόροι φοίνικα και τέφρα λοβού κακάο που προσφέρει αποτοξίνωση και καθαρισμό του δέρματος. Το σαπούνι Dudu ξεπλένει αποτελεσματικά τα έλαια από τα μαλλιά μετά τη θεραπεία με λάδι μαλλιών. Αυτό το μαύρο σαπούνι αυξάνει τη δημοτικότητά του παγκοσμίως, επειδή αφαιρεί το αδιάβροχο μακιγιάζ και φροντίζει ταυτόχρονα την επιδερμίδα.

Φροντίδα μαλλιών - ΔΝΑ

Στο βάθος της καυτής ηπείρου, στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, υπάρχουν δέντρα που φέρουν κίτρινους καρπούς που μοιάζουν με δαμάσκηνο. Το γλυκό άρωμά του προσελκύει τους ελέφαντες όπως η μέντα τις γάτες. Το έλαιο Marula, που εξάγεται από τους σπόρους του καρπού, αντιμετωπίζεται ως ένα ισχυρό ελιξίριο νεότητας.

Το έλαιο Marula διαθέτει υψηλή συγκέντρωση βιταμινών C και Ε - πολύτιμα αντιοξειδωτικά που διευκολύνουν την ανανέωση των κυττάρων. Επανορθώνει έντονα τα μαλλιά και προλαμβάνει τις φθορές και την πρόωρη γήρανση, σαρώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Το Marula είναι ένα έντονα αναγεννητικό έλαιο που προστατεύει τα μαλλιά από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου, κάτι που σίγουρα έχει σημασία στο τροπικό κλίμα. Εφαρμόζοντας στο τριχωτό της κεφαλής, [το έλαιο marula] ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών και τους αφήνει να "φωλιάσουν" σταθερά στους θύλακες: τα μαλλιά ανακτούν τη δύναμη, την καλή τους κατάσταση, αναπτύσσονται υγιώς και δεν πέφτουν. Το έλαιο εκτιμάται επίσης για τις ιδιότητες ενίσχυσης της λάμψης και της περιποίησης.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου