Επαγγελματικές Θεραπείες Μαλλιών. Ποιες Τεχνικές Αξίζει να Δοκιμάσουμε;

Επαγγελματικές Θεραπείες Μαλλιών. Ποιες Τεχνικές Αξίζει να Δοκιμάσουμε;

Γιατί το ραντεβού στο κομμωτήριο είναι αναγκαίο κακό για μερικές από εμάς; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο ότι οι κομμωτές δεν ξέρουν πολλά για την φροντίδα των μαλλιών. Ανακάλυψε τις καλύτερες θεραπείες επανόρθωσης, ενυδάτωσης και καλλωπισμού. Ποιες αξίζει να δοκιμάσεις;

Από τότε που ανακαλύψαμε τις ιδιότητες των φυσικών ελαίων, προσπαθούμε να φροντίσουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι. Γίνεται όλο και πιο εύκολο να δώσεις στα μαλλιά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να επισκεφτείς το κομμωτήριο. Από την άλλη, μερικές φορές οι σπιτικές πρακτικές δεν είναι πλέον αποτελεσματικές. Είτε τα μαλλιά μας έχουν διαφορετικές προτιμήσεις είτε χρειάζονται καλύτερη στήριξη. Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι στο κομμωτήριο που μας βοηθάνε να επανορθώσουμε και να καλλωπίσουμε τα μαλλιά μας.

Το κόψιμο και το βάψιμο δεν είναι τα μόνα που μπορείς να κάνεις στο κομμωτήριο. Ανακάλυψε τις καλύτερες θεραπείες για τα μαλλιά! Ποιές θα ξεκινήσεις;

1. Μπότοξ μαλλιών

Το μπότοξ μας θυμίζει την αισθητική ιατρική. Έχει αρχίσει να κυριαρχεί επίσης και στα κομμωτήρια. Είναι μια θεραπεία θρέψης που δίνει πίσω στα αδύναμα μαλλιά την ζωντάνια και την ομορφιά τους. Καλύπτει κενά στην δομή της τρίχας, αποκαθιστά την απαλότητα και την λάμψη, ενυδατώνει βαθιά και διασφαλίζει προστασία.

Από πού προέρχεται το όνομα της θεραπείας; Για να κάνεις μπότοξ μαλλιών, χρειάζεσαι μια... σύριγγα! Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας - είναι μια μη παρεμβατική και ανώδυνη θεραπεία μαλλιών. Η σύριγγα χρησιμοποιείται μόνο για την βολικότερη εφαρμογή ενός ορού. Το προϊόν τύπου κοντίσιονερ βασίζεται σε 100% φυσικά συστατικά χωρίς άλατα, πάραμπενς, θειϊκές ενώσεις, χρωστικές κλπ. Το μπότοξ μαλλιών παρέχει στα μαλλιά πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ουσίες για αναδόμηση της τρίχας, π.χ. κολλαγόνο. Είναι λογικό που είναι γνωστό ως βόμβα βιταμινών για τα μαλλιά.

2. Darsonvalization

Αυτή η θεραπεία δεν είναι από τις πιο γνωστές. Χρησιμοποιείται και στην περιποίηση προσώπου. Το όνομα της τεχνικής προέρχεται από την χρήση ρεύματος d’Arsonval υψηλής συχνότητας, χαμηλής τάσης και υψηλού αμπεράζ. Χρησιμοποιείται μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή εφοδιασμένη με ηλεκτρόδια. Όταν ακουμπάει το κρανίο, γίνεται μια ηλεκτρική εκκένωση (με μια χαρακτηριστική λάμψη) και παράγεται όζον που είναι απολυμαντικό, αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες.

Το Darsonvalization:

  • καθαρίζει και απολυμαίνει το κρανίο,
  • εξοντώνει βακτήρια και μύκητες, κάθως και εμποδίζει την ανάπτυξή τους,
  • προωθεί την κυτταρική ανανέωση και το μεγάλωμα των μαλλιών,
  • αντιμετωπίζει πιθανή δερματική φλεγμονή.

Η θεραπεία Darsonvalization είναι ανώδυνη και μη παρεμβατική διαδικασία, που συνιστάται ειδικά σε άτομα με λεπτά μαλλιά, λιπαρότητα, σμηγματορροϊκή τριχόπτωση

3. Θεραπεία Hair Steam

Αν θέλουμε περιποίηση σπα για τα μαλλιά μας, το hair steaming είναι μια εξαίρετη επιλογή. Είναι επαγγελματική θεραπεία. Επιδρά στα μαλλιά σε λίγο ψηλές θερμοκρασίες ώστε να ανοίξουν οι ρίζες της τρίχας. Η διαδικασία επίσης διασφαλίζει την κατάλληλη υγρασία που επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά του κοντίσιονερ που έχουμε βάλει να απορροφηθούν εύκολα.

Μια θεραπεία hair steaming δίνει τέλεια θρέψη, επιπλέον υγρασία, ενδυνάμωση και αναδόμηση. Αυτή η απλή τεχνική περιλαμβάνει το να είμαστε για τριάντα λεπτά κάτω από μια συσκευή που μοιάζει με μεγάλο πιστολάκι και χρησιμοποιεί αποσταγμένο νερό ώστε να κάνει πιο έντονη την δράση των προϊόντων.

Υπάρχουν δύο ειδών hair steamers:

  • κανονικός steamer, που δουλεύει με απλό τρόπο, παράγοντας ατμό,
  • micro mist steamer, που με υπέρηχους δημιουργεί μικρές σταγόνες νερού.

Μπορείς εύκολα να κάνεις αυτού του είδους θεραπεία μόνη σου στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σωστό προϊόν όπως ένα από τα τρία Nanoils και λίγο ελεύθερο χρόνο. Περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ [θεραπεία hair steam στο σπίτι].

4. Έγχυση Οξυγόνου στο Κρανίο

Μια επαγγελματική θεραπεία μαλλιών και κρανίου. Η μεσοθεραπεία οξυγόνου είναι ένα άλλο όνομα της διαδικασίας. Η δράση της στηρίζεται στις ιδιότητες του συμπυκνωμένου οξυγόνου (αντί για όζον, χρησιμοποιεί βασικά σωματίδια οξυγόνου).

Τι περιλαμβάνει η έγχυση οξυγόνου;

Μια ειδική συσκευή μεταφέρει οξυγόνο όπως και μια μίξη πολύ θρεπτικών συστατικών στο δέρμα. Εξαιτίας αυτού του συνδυασμού, δίνουμε στα μαλλιά διπλή δύναμη γιατί το οξυγόνο από μόνο του έχει συναρπαστικά οφέλη για τα μαλλιά:

  • μειώνει την τριχόπτωση και προωθεί την επιμήκυνση,
  • θρέφει, ενυδατώνει και αναζωογονεί το κρανίο,
  • απομακρύνει τα νεκρά κυττάρα του δερμάτος, το σμήγμα και τα συσσωρευμένα προϊόντα μαλλιών,
  • ανυψώνει τις ρίζες, κάνει πιο χοντρά και ελαστικά τα μαλλιά.

Η μεσοθεραπεία οξυγόνου γίνεται συνήθως διακεκομμένα - η καλύτερη επιλογή περιλαμβάνει 4-6 θεραπείες κάθε 10-14 μέρες. Γενικά, μια θεραπεία οξυγόνου διαρκεί μέχρι και 40 λεπτά. Λαμβάνουμε αυτήν την θεραπεία υπόψη όταν θέλουμε να επιταχύνουμε το μεγάλωμα των μαλλιών, όταν έχουμε προβλήματα με αδύναμα, λίγα μαλλιά, τρίχες με υπερβολική πρωτεΐνη, πιτυρίδα ή ανώμαλη έκκριση σμήγματος.

5. Ιοντοφόρεση

Τα γαλβανικά ρεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φροντίδα μαλλιών. Προκαλούν ελεγχόμενη υπεραιμία και προωθούν την κυτταρική ανανέωση. Η ιοντοφόρεση δεν είναι δημοφιλής θεραπεία μαλλιών επειδή είναι πιο κοινή για την φροντίδα του δέρματος. Στον χώρο του κομμωτηρίου, συνιστάται για θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Η ιοντοφόρεση εισάγει τα κατάλληλα ιόντα με θρεπτικά συστατικά στο κρανίο και έτσι δυναμώνει τα μαλλιά, σταματάει την αποδυνάμωση, μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και την λιπαρότητα.

6. Carboxytherapy για Μαλλιά

Από το όνομα καταλαβαίνουμε ότι η θεραπεία Carboxytherapy χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα (carbon dioxide). Μπαίνει κάτω από το δέρμα προκαλώντας ελεγχόμενη διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων σε συγκεκριμένα μέρη. Είναι από τις πιο παρεμβατικές θεραπείες αλλά δεν είναι πολύ επώδυνη - η χορήγηση διοξειδίου με ένεση κάτω από το δέρμα μπορεί να δώσει ένα αίσθημα ενόχλησης. Λίγη κοκκινίλα και πρήξιμο είναι πιθανά αλλά φεύγουν γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι πως η θεραπεία Carboxytherapy είναι αποτελεσματική.

Αυτή η επαγγελματική θεραπεία μαλλιών προωθεί την μικρο-κυκλοφορία αίματος στο κρανίο, που μεταφράζεται ως βαθιά μαλάκτωση στον θύλακα της τρίχας, δυνατότερα μαλλιά, γρηγορότερο μεγάλωμα μαλλιών και χαμηλότερες πιθανότητες πρώιμης φαλάκρας. Η θεραπεία Carboxytherapy κυρίως βοηθάει στην αντιμετώπιση της αλωπεκίας και μερικής φαλάκρας.

7. Μαλακτική Θεραπεία Μαλλιών με Κερατίνη

Οι θεραπείες με κερατίνη είναι μάλλον οι πιο συχνές που γίνονται στα κομμωτήρια. Γιατί; Διότι και αναδομούν τα μαλλιά και τα κάνουν πιο όμορφα. Αν και πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι οι θεραπείες κερατίνης στοχεύουν μόνο στο να ξεφορτωθούμε ανεπιθύμητες μπούκλες και να μαλακώσουμε (όπως λέει και το όνομα) τις τρίχες, στην πραγματικότητα είναι μια επαγγελματική θεραπεία για φθαρμένα μαλλιά η οποία:

  • διορθώνει τις κατεστραμμένες δομές της τρίχας,
  • αναζωογονεί βαθιά τα μαλλιά και ενδυναμώνει την ρίζα,
  • δίνει λάμψη, μεταξένια απαλότητα και ελαστικότητα,
  • κάνει τα μαλλιά πιο ανθεκτικά στην υγρασία και στις επιβλαβείς παράγοντες.

Η θεραπεία με κερατίνη στο κομμωτήριο απαιτεί την χρήση των κατάλληλων προϊόντων - επαγγελματικές ουσίες συμπυκνωμένου κοντίσιονερ, αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά. Είναι η κερατίνη, η πρωτεΐνη που χτίζει τα μαλλιά. Ο κομμωτής 'σιδερώνει' το προϊόν στα μαλλιά με μια μασιά ή μασιά με υπερήχους.

8. Μεσοθεραπεία Κρανίου

Η θεραπεία που πιο συχνά συνιστάται και επιλέγεται από τις γυναίκες. Οι κομμωτές επιβεβαιώνουν τα φανταστικά οφέλη. Η μεσοθεραπεία κρανίου χρησιμοποιείται συνήθως για την τριχόπτωση. Η συχνότητα και η ένταση της διαδικασίας πρέπει να προσαρμόζεται εξατομικευμένα, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος.

Η μεσοθεραπεία κρανίου συνιστάται για ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με σφοδρή τριχόπτωση. Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός θρεπτικού κοκτέιλ το οποίο ενδυναμώνει την ρίζα και προλαμβάνει την απώλεια μαλλιών. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι:

  • μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες: το προϊόν μπαίνει στο δέρμα μέσω προσωρινών μικρο-καναλιών που δημιουργούνται από ηλεκτρικό πεδίο,
  • μεσοθεραπεία με μικρο-βελόνες: μια θεραπεία μαλλιών που προετοιμάζει την επιδερμίδα με ένα ρόλερ κάνοντας χιλιάδες μικοσκοπικές τρύπες,
  • μεσοθεραπεία με βελόνες: δίνει τα θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά μέσα από μικρές ενέσεις.

Ποια είναι τα οφέλη της μεσοθεραπείας; Σταματάει την τριχόπτωση, προωθεί την ανάπτυξη και την συνέχιση της ανάπτυξης, επιταχύνει την αναδόμηση και ενδυναμώνει την ρίζα, επαναφέρει την βιολογική ισορροπία του δέρματος.

9. Πλάσμα πλούσιο σε Αιμοπετάλια για Μαλλιά

Η θεραπεία με πλάσμα μεγαλώνει σε φήμη ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Δυστυχώς, είναι πολύ ακριβή οπότε η κοινή μεσοθεραπεία είναι πιο σύνηθης. Σε αυτήν την θεραπεία, η ανάπτυξη της τρίχας επιταχύνεται με χορήγηση πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια στο κρανίο με ενέσεις. Αυτού του είδους η θεραπεία είναι κατάλληλη και για άτομα με φαλάκρα και για αυτούς που απλά θέλουν ενδυνάμωση των μαλλιών τους.

Η μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια βήμα-βήμα:

  1. Συλλέγεται αίμα και εξάγεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.
  2. Το κρανίο αναισθητοποιείται ώστε να μειωθεί ο πόνος της διαδικασίας.
  3. Το υγρό χορηγείται στο δέρμα.

Είναι μια επαγγελματική θεραπεία που ελαττώνει την τριχόπτωση και βοηθάει την ανάπτυξη της τρίχας. 10-15 λεπτά είναι αρκετά για να εμποδιστεί η τριχόπτωση - τόσο διαρκεί και η θεραπεία. Δυστυχώς, το ξαναμεγάλωμα της τρίχας παίρνει πιο πολύ χρόνο - μέχρι και 3 μήνες. Ωστόσο, η χρήση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια στα μαλλιά αποδίδει γιατί τα αποτελέσματα είναι αισθητά. Μια σειρά από 3 θεραπείες:

  • κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και χοντρά, δεν πέφτουν πλέον τούφες μαζικά,
  • εγείρει την ρίζα και έτσι υπάρχουν ορατά πιο πολλά μαλλιά.

10. Απολέπιση Κρανίου από Τριχολόγο

Ο καθαρισμός του κρανίου και των μαλλιών είναι πολύ σημαντικός γιατί σώζει από προβλήματα όπως η πιτυρίδα. Κατά καιρούς, ένα σκραμπ τριχολόγου βγάζει νόημα αφού και τα καλύτερα σαμπουάν δεν θα αφήσουν τα μαλλιά και το κρανίο πεντακάθαρα. Όσο οι άλλες θεραπείες προτείνονται για συγκεκριμένα προβλήματα, η απολέπιση κρανίου είναι αναγκαία θεραπεία που πρέπει να γίνεται συχνά και σαν φορμή πρόληψης.

Οι κομμωτές κάνουν δύο ειδών θεραπείας:

  • απολέπιση κρανίου με ένα απολεπιστικό προϊόν,
  • απολέπιση σπηλαίωσης με υπερήχους.

Όποιο είδος και να διαλέξεις, ένα σκραμπ κρανίου πάντα δίνει τα ίδια αποτέλεσματα. Όταν γίνεται σωστά, μια απολέπιση κρανίου ελευθερώνει το κρανίο από ρύπους, υπόλειμμα προϊόντων, συσσώρευμα σμήγματος και νεκρά κύτταρα. Ξεμπλοκάρει τα ανοίγματα των θυλάκων της τρίχας έτσι ώστε οι επόμενες θεραπείες να δίνουν καλύτερα αποτελέσματα αφού οι ρίζες παίρνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Επιπροσθέτως, ένα σκραμπ τριχολόγου βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και έτσι τα μαλλιά είναι πιο δυνατά.

11. Υπερηχητική και Υπέρυθρη Μασιά

Πως δουλεύει μια υπερηχητική και υπέρυθρη μασιά; Είναι μια μασιά που εκπέμπει υπερήχους και υπέρυθρο φως. Χάρη σε αυτή την συσκευή, μια ανάδομηση μαλλιών με υπερήχους και υπέρυθρο φως γίνεται δυνατή. Οι θεραπείες με υπερηχητική και υπέρυθρη μασιά δουλεύουν για αδύναμα μαλλιά πχ. λόγω χημικής κατεργασίας. Με αυτήν την μοντέρνα και καινοτόμα συσκευή, ένα ειδικό προϊόν με θρεπτικά συστατικά 'σιδερώνεται' στα μαλλιά. Η υπερηχητική και υπέρυθρη μασιά χρησιμοποιείται συχνά για τις θεραπείες με κερατίνη. Επίσης, αναβαθμίζει τα αποτελέσματα από θεραπείες λαδιών - οι υπέρηχοι και το υπέρυθρο φως επιτρέπουν τα λάδια να διαπερνούν το σώμα της τρίχας και φτάνουν βαθιά μέσα στην τρίχα. Μια μασιά με υπερήχους που βάζει το προϊόν στην τρίχα χωρίς θερμότητα είναι πιο ασφαλής. Στοχεύει αποκλειστικά στην αναδόμηση της τρίχας και στην ενδυνάμωση, όχι π.χ. να κάνει τα μαλλιά ίσια.

12. Θεραπεία Φωτός LED για τα Μαλλιά

Όλο και πιο πολλά κομμωτήρια συνεργάζονται με τριχολόγους και έτσι εισάγουν μερικές καινοτόμες θεραπείες που μαλακώνουν και επουλώνουν ταυτόχρονα. Η θεραπεία με φως LED είναι μια απ' αυτές. Χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του κρανίου, την ενίσχυση της ανάπτυξης της τρίχας και την αποφυγή της τριχόπτωσης.

Όταν αναρωτιέσαι ποια θεραπεία επιμήκυνσης μαλλιών να διαλέξεις, η θεραπεία φωτός αξίζει τον κόπο. Είναι μια υπερσύγχρονη θεραπεία για αδύναμα και λεπτά μαλλιά. Αποδεικνύεται ότι το φως με 640 nm LED μπορεί να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας έτσι ώστε οι οι βολβοί να είναι οξυγωνομένοι και μαλακοί. Το φως LED επηρεάζει τα μαλλιά ως αρωγός γιατί πυροδοτεί τον κυτταρικό μεταβολισμό και την σύνθεση πρωτεΐνών οι οποίες είναι το οικοδομικό υλικό της τρίχας.

Η θεραπεία φωτός LED είναι μη παρεμβατική, ανώδυνη και πολύ χαλαρωτική. Μπορείς να την κάνεις όλες τις εποχές και να την συνδυάσεις με άλλες θεραπείες, π.χ. μεσοθεραπεία. Η χρήση του φωτός LED μια φορά δεν θα φέρει ορατά αποτελέσματα, και συνεπώς, μια σειρά από 10 επισκέψεις, 20 λεπτά η κάθε μια, συνιστάται.

13. Θεραπείες Επανόρθωσης της Τρίχας

Οι επαγγελματικές θεραπείες προσπαθούν να επανορθώσουν την δομή των φθαρμένων και ταλαιπωρημένων μαλλιών. Έρχονται να μας σώσουν όταν δεν θέλουμε να κόψουμε τα φθαρμένα μας μαλλιά. Μας επιτρέπουν να αποφύγουμε ένα απότομο κούρεμα λόγω των πολύ συμπυκνωμένων προϊόντων που δίνουν πρωτοπόρα θρεπτικά συστατικά. Οι διάσημοι τρελαίνονται για θεραπείες επανόρθωσης της τρίχας επειδή επιτρέπουν τις δραστικές αλλαγές χρώματος χωρίς την ανησυχία για καταστροφή της τρίχας.

Οι δυο πιο δημοφιλείς θεραπείες επανόρθωσης είναι:

  1. Olaplex - μια θεραπεία που αποτελείται από τρία στάδια. Ανιχνεύει την χημική, θερμική και μηχανική φθορά μέσα στην τρίχα και μετά την διορθώνει. Το Olaplex είναι γνωστό για την αναδόμηση των δεσμών στις δισουλφικές γέφυρες έτσι ώστε τα μαλλιά να πάρουν πίσω την υγεία και την ομορφιά τους.
  2. Joico - ένα σύνολο τεσσάρων προϊόντων που δουλεύουν μαζί, διασφαλίζοντας την αναδόμηση της τρίχας, την ενδυνάμωση, την ενυδάτωση και την έντονη λάμψη. Η Joico K-Pak βασίζεται σε δυο πατενταρισμένες τεχνολογίες: την Bio-Advanced Peptide TM (αναζωογονεί τις πεπτιδικές αλυσίδες στα μαλλιά) και την QuadramineR Complex (ένα σύνολο από 19 αμινοξέα που αντικαθιστούν την φυσική κερατίνη).

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου