Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Να ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί: οι σφιχτές επικαλύψεις των επιδερμίδων των μαλλιών δεν είναι πάντα σημάδι υγιών μαλλιών. Αναληθής είναι επίσης η πεποίθηση ότι τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες δεν απαιτούν να λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα που ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Προφανώς, κάθε τύπος πορώδους μαλλιών έχει τους "δαίμονές" του, δηλαδή τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάνουν έναν συγκεκριμένο τύπο μαλλιών να διαφέρει από τους άλλους. Επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε μια για πάντα ότι η κακή φροντίδα επιδεινώνει την κατάσταση των μαλλιών ανεξάρτητα από τον τύπο τους. Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε αν τα μαλλιά σας είναι χαμηλού πορώδους; Πώς να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά χαμηλού πορώδους; Χάρη σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μαλλιά χαμηλού πορώδους.

Μαλλιά με Χαμηλό Πορώδες: Προφίλ

Η δομή της τρίχας σας είναι συμπαγής, επειδή τα επιδερμικά της καλύπτουν πολύ σφιχτά το ένα το άλλο και αγκαλιάζουν στενά τον κορμό της τρίχας. Η ακατάλληλη φροντίδα ή η παντελής έλλειψή της μπορεί να διαταράξει αυτή την υδρολιπιδική ισορροπία μεμιάς και να αποδυναμώσει σημαντικά την τρίχα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των μαλλιών χαμηλού πορώδους είναι η αντίστασή τους στο styling, η οποία μεταφράζεται σε μεγάλη δυσκολία στο χειρισμό τους. Είναι δύσκολο να φροντίσετε σωστά τέτοια μαλλιά, επειδή όλες οι θρεπτικές ουσίες με τις οποίες προσπαθείτε να εφοδιάσετε τις τρίχες σας εφαρμόζοντας προϊόντα περιποίησης δεν είναι αρκετά ισχυρά για να εισχωρήσουν σε τόσο συμπαγείς δομές τρίχας. Αντ' αυτού συσσωρεύονται στην επιφάνεια της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των μαλλιών και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Επιπλέον, τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες τυχαίνει να είναι βαριά και επίπεδα, επειδή τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σε συνδυασμό με την περίσσεια σμήγματος (λιπαρά μαλλιά) βαραίνουν τις βάσεις. Επιπλέον, αυτός ο τύπος μαλλιών προσβάλλεται συχνά από πιτυρίδα. Το τριχωτό της κεφαλής υποβάλλεται συχνά σε περιποίηση με ισχυρά και επιθετικά καθαριστικά μέσα, γεγονός που εντείνει τη σμηγματόρροια, ενώ οι άκρες των μαλλιών -που περιποιούνται με το ίδιο σαμπουάν- αρχίζουν να αφυδατώνονται όλο και περισσότερο. Όπως κάθε άλλος τύπος, έτσι και τα μαλλιά χαμηλού πορώδους χρειάζονται προστασία από τη βλαπτική δράση των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων καθώς και από την υπερβολική απώλεια νερού που διαφεύγει από τις εσωτερικές δομές της τρίχας.

Λόγω του ότι τα μαλλιά χαμηλού πορώδους είναι πυκνά, ανθεκτικά και μάλλον άκαμπτα, είναι δύσκολο να τα φτιάξετε. Εν ολίγοις, τείνουν να επιστρέφουν στη φυσική τους μορφή αρκετά γρήγορα. Επιπλέον, τα μαλλιά χαμηλού πορώδους αργούν να στεγνώσουν με τον αέρα μετά το λούσιμο. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των μαλλιών να απορροφούν περισσότερο νερό που αργότερα παραμένει πίσω από το κλειστό στρώμα της επιδερμίδας, το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι χαρακτηριστικό για αυτόν τον τύπο πορώδους μαλλιών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν μπορούν να αφυδατωθούν - και αυτό το πρόβλημα αφορά ιδιαίτερα τις άκρες των μαλλιών. Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους συχνά στερούνται όγκο, καθώς είναι εύκολο να επιβαρυνθούν υπερβολικά. Επίσης, η περίσσεια σμήγματος τα κάνει λιπαρά την επόμενη μέρα (ή ακόμα και την ίδια μέρα) από το λούσιμο. Τέλος, αυτός ο τύπος μαλλιών προσβάλλεται από πιτυρίδα συχνότερα από άλλους τύπους μαλλιών.

Φροντίδα Μαλλιών Χαμηλού Πορώδους

Ευτυχώς, τα μαλλιά που έχουν χαμηλό πορώδες έχουν και τις καλές τους πλευρές. Αναμφίβολα, είναι εκπληκτικά ανθεκτικά στη φθορά, οπότε οι διάφορες διαδικασίες κομμωτικής δεν τα καταστρέφουν τόσο γρήγορα όσο συμβαίνει με άλλους τύπους μαλλιών. Επιπλέον, τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες είναι από τη φύση τους υγιή, δυνατά, λεία, πυκνά και λαμπερά. Τέτοιες τρίχες δεν απαιτούν να εκτίθενται σε εντατική φροντίδα όπως για παράδειγμα τα μαλλιά υψηλού πορώδους. Στην περίπτωση αυτή, η ποσότητα των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζονται δεν αντανακλάται στην ποιότητα των μαλλιών. Με βάση αυτό, ας αναλύσουμε πώς και τι πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των μαλλιών χαμηλού πορώδους.

Σαμπουάν για Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους

Ένα σαμπουάν που χρησιμοποιείται για το λούσιμο των μαλλιών με χαμηλό πορώδες θα πρέπει να καταπολεμά κυρίως την περίσσεια σμήγματος και τις ακαθαρσίες που μαζεύονται γρήγορα σε αυτόν τον τύπο μαλλιών. Να θυμάστε όμως ότι παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρά και ανθεκτικά, είναι κακή ιδέα να καταφύγετε σε εντατικά καθαριστικά σαμπουάν που περιέχουν SLS και parabens για να πλύνετε τα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Εξάλλου, ένα τέτοιο προϊόν ερεθίζει και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο τριχωτό της κεφαλής και το αφήνει αφυδατωμένο, γεγονός που οδηγεί κατά συνέπεια στο πρόβλημα της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος.

Για να πλύνετε τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες προτιμήστε ένα σαμπουάν που αποτελείται από φυσικές ουσίες, το οποίο ταυτόχρονα βοηθά στη ρύθμιση του έργου των λιπαρών αδένων και αφήνει τα μαλλιά και πιο δυνατά και ανασηκωμένα στις ρίζες. Επιπλέον, ένα τέτοιο προϊόν δεν πρέπει να αποτελείται μόνο από καθαριστικούς παράγοντες αλλά και από ενυδατικούς. Επομένως, αναζητήστε σαμπουάν που διαθέτουν τα ακόλουθα συστατικά: πανθενόλη, γαλακτικό οξύ ή υαλουρονικό οξύ. Ένα αντίστοιχο σαμπουάν χαρίζει στα ανεξέλεγκτα μαλλιά ελαστικότητα, απαλότητα και απαλότητα.

Μαλακτικό για Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους

Πράγματι, η θρέψη των μαλλιών με χαμηλό πορώδες είναι μια πρόκληση. Τα περισσότερα βάλσαμα του φαρμακείου τείνουν να επιβαρύνουν υπερβολικά αυτόν τον τύπο μαλλιών. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών με χαμηλό πορώδες, μπορείτε να παραιτηθείτε από την εφαρμογή μαλακτικών και μασκών και, αντίθετα, να επικεντρωθείτε στην περιποίηση των μαλλιών με λάδι σε συνδυασμό με φυτική φροντίδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι στα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν αρέσει να εκτίθενται σε πολύ υψηλή δόση πρωτεϊνών - κάνει τα μαλλιά ματ και σκληρά, γεγονός που εμποδίζει το περαιτέρω styling. Επίσης, τα μαλλιά αυτά δεν ανέχονται την περίσσεια μαλακτικών, ειδικά εκείνων που μπορεί να παραμείνουν στην επιφάνεια της τρίχας και να την επιβαρύνουν υπερβολικά (σημείωση: τα μαλακτικά προστίθενται στα μαλακτικά μαλλιών με έλαια που προορίζονται για μαλλιά μεσαίου και υψηλού πορώδους). Η λανολίνη και η γλυκερίνη δεν συνιστώνται επίσης για τη θεραπεία μαλλιών χαμηλού πορώδους.

Στα μαλλιά χαμηλού πορώδους αρέσουν οι μινιμαλιστικές λύσεις, αλλά χρειάζονται επίσης ενίσχυση της ενυδάτωσης και αποτοξίνωση, επομένως, θα πρέπει να κάνετε χρήση των ισχυρών μασκών Nanoil. Μια φορά την εβδομάδα, καθαρίστε τις τρίχες από τα συσσωρευμένα προϊόντα και το σμήγμα χρησιμοποιώντας μάσκα με ενεργό άνθρακα και λευκό άργιλο ή ενυδατώστε τις με την εντατικά ενυδατική μάσκα με θαλάσσια φύκια.

Έλαια για Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους

Τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες θα τα πάνε καλά με έλαια και βούτυρα που ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των μη ξηραντικών, πράγμα που σημαίνει ότι τα μόριά τους είναι σχετικά μικροσκοπικά και αποτελούνται από κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα μεγάλα μόρια δεν είναι σε θέση να διαπεράσουν αυτή τη στενά επικαλυπτόμενη ασπίδα της επιδερμίδας των μαλλιών χαμηλού πορώδους, επομένως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να επιβαρύνουν απλώς την τρίχα. Τα ελαφρά έλαια όχι μόνο θα εξισορροπήσουν την παραγωγή σμήγματος και θα αφήσουν το τριχωτό της κεφαλής καθαρό, αλλά θα κάνουν και τις τούφες ελαφρύτερες, ώστε να ανασηκώνονται εύκολα στις ρίζες. Αποτέλεσμα; Λαμπερά και ανάλαφρα μαλλιά, καθαρό τριχωτό της κεφαλής χωρίς ίχνος πιτυρίδας ή σμηγματόρροιας. Ένα τέλειο εργαλείο για να δουλέψετε με [τα μαλλιά χαμηλού πορώδους είναι το Nanoil] - δημιουργήθηκε με καλά επιλεγμένα συστατικά (συμπεριλαμβανομένων μερικών ελαίων μικρών μορίων) που παρέχουν στα μαλλιά την κατάλληλη φροντίδα και εκπληκτική εμφάνιση.

Έλαια και Καλλυντικά Βούτυρα που Συνιστώνται για Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους

  • Λάδι καρύδας - τα μόριά του είναι μικρά, οπότε δεν βαραίνει τα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Το έλαιο ενισχύει την ελαστικότητα, θρέφει και λειαίνει τα μαλλιά. [Η δομή του ελαίου καρύδας] είναι παρόμοια με τις πρωτεΐνες από τις οποίες είναι δομημένο το ανθρώπινο σώμα. Αυτή η ουσία θρέφει και προστατεύει τις ίνες της τρίχας παρέχοντάς της ζωτικότητα, ελαστικότητα και λάμψη. Επιπλέον, αυτό το έλαιο διαθέτει φυσικό αντηλιακό - SPF 10. Το macerate από λάδι καρύδας και άνθη γαρδένιας από την Ταϊτή ονομάζεται Monoi - ένα μείγμα που αναγνωρίζεται για την καλή αναπλήρωση των μαλλιών με νερό και την ελαστικότητα και την απαλότητά τους.
  • Έλαιο Babassu - ένα ελαφρύ έλαιο από την ομάδα των μη ξηραντικών που ταιριάζει απόλυτα με τα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Εντείνει την ελαστικότητα των μαλλιών, αφήνει τις τρίχες μαλακές και λαμπερές. Φτάνει εύκολα στις εσωτερικές δομές της τρίχας όπου αναγεννά και προστατεύει τις ίνες. Το Babassu λειαίνει τα μαλλιά, διευκολύνει το ξεμπέρδεμα και το styling χωρίς να τα επιβαρύνει υπερβολικά. Τέλος, αυτό το έλαιο καταπολεμά την ψαλίδα.
  • Έλαιο αργκάν - ένα από τα υψηλής αξίας έλαια παγκοσμίως. Χάρη στην εξαιρετική του σύνθεση, εξυπηρετεί όλους τους τύπους πορώδους των μαλλιών. Το [έλαιο Argan] αναγνωρίζεται ως ισχυρό λάδι για τα μαλλιά, επειδή προστατεύει τα μαλλιά τόσο από μηχανικές όσο και από θερμικές βλάβες. Εμφανίζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενισχύοντας τη ζωτικότητα και τη λάμψη των μαλλιών.
  • Καστορέλαιο - ένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα έλαια ομορφιάς. Εκχυλίζεται από τα φασόλια Ricinus communis και εξυπηρετεί πολύ καλά τα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Αυτό το έλαιο έχει ασυνήθιστες ιδιότητες: διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, προλαμβάνει την τριχόπτωση και αναγεννά τους βολβούς των μαλλιών. Το [καστορέλαιο] αφήνει τα μαλλιά γυαλιστερά και βοηθά το φυσικό χρώμα των μαλλιών να παραμείνει για καιρό ζωντανό.
  • Βούτυρο καριτέ - αποσπάται από τους καρπούς του αφρικανικού δέντρου καριτέ. Παρουσιάζει εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες. Το βούτυρο καριτέ δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα κατά μήκος των μαλλιών καταπολεμώντας το πρόβλημα της απώλειας υγρασίας. Το ίδιο χαρακτηριστικό προστατεύει τα μαλλιά από τη βρωμιά, το νέφος, τον καπνό και τη ρύπανση των πόλεων. Το βούτυρο καριτέ κάνει τα μαλλιά λαμπερά, ελαστικά και λειασμένα. Τέλος, αυτή η φυσική ουσία φημίζεται ότι είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά.
  • Το βούτυρο Cupuacu - που προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου του Αμαζονίου είναι σε θέση να αφήσει τα μαλλιά ενυδατωμένα για πολύ καιρό. Επιπλέον, το βούτυρο cupuacu φέρνει ανακούφιση στο ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και αφήνει τα μαλλιά αναζωογονημένα και ελαστικά. Τέλος, αυτό το βούτυρο κάνει τα μαλλιά λαμπερά και αποτρέπει το φριζάρισμα.

Ποια Είναι Άλλα Πράγματα Που Αρέσουν Στα Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους;

Εκτός από τα καλά ταιριασμένα έλαια, τα οποία σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θεωρούνται ως μία από τις κύριες ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα των μαλλιών, αξίζει να καταφύγετε σε scrubs για το τριχωτό της κεφαλής, αποστάγματα βοτάνων και μαλακτικά για το τριχωτό της κεφαλής. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν μια σειρά από φυτικής προέλευσης ουσίες που αντιμετωπίζουν την υπερέκκριση σμήγματος. Επίσης, οι ιδιαίτερα φυσικές ουσίες παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα στα βαριά και επίπεδα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Πώς να χρησιμοποιήσετε βότανα για να προσφέρετε στα μαλλιά χαμηλού πορώδους την κατάλληλη φροντίδα;

  • Αλογοουρά των βάλτων- μια ανεκτίμητη πηγή φυτικών στερολών, οργανικών οξέων, ανόργανων ενώσεων και πυριτίου. Μειώνει την ευθραυστότητα των μαλλιών, αντιμετωπίζει την πιτυρίδα, ενισχύει την αντοχή των μαλλιών και προστατεύει από μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής και μυκητιάσεις. Προλαμβάνει επίσης τη σμηγματόρροια.
  • Τσουκνίδα - είναι γνωστή για τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών. Όντας πηγή πολλών πολύτιμων μετάλλων, επιβραδύνει την τριχόπτωση και επιταχύνει την ανάπτυξή τους. Επίσης, η τσουκνίδα ελαχιστοποιεί το πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών και εξαλείφει αποτελεσματικά την πιτυρίδα.
  • Σιβηρικό πεύκο - καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, το απαλλάσσει από τα παραμένοντα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα συσσωρευμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Επιπλέον, αποτρέπει την υπερφόρτωση κερατίνης στις ρίζες των μαλλιών, οπότε καταπολεμά την ευθραυστότητα των μαλλιών. Χαρακτηρίζεται από υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών, βιταμινών της ομάδας Β (ενισχύουν τον άξονα της τρίχας) και βιταμίνης Ε (ισχυρό αντιοξειδωτικό).
  • Δενδρολίβανο - εντείνει τη λάμψη των μαλλιών, λειαίνει τις τρίχες, βελτιώνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, το δενδρολίβανο προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από τους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες και ευθύνονται για την ανάπτυξη πιτυρίδας.
  • Ευκάλυπτος - καταπολεμά την πιτυρίδα, ανακουφίζει από τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής, εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και επιταχύνει τις διαδικασίες αυτοαναγέννησης του τριχωτού της κεφαλής. Άλλα πλεονεκτήματα αυτού του φυτού είναι τα εξής: καταπολεμά τους ιούς, ενισχύει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείρει τους βολβούς των μαλλιών και αφήνει φρέσκες τις ρίζες των μαλλιών.
  • Burdock - θεωρείται ανεκτίμητο όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών. Είναι από τα λίγα που περιέχουν τόσο υψηλή συγκέντρωση θείου, το οποίο είναι ένα από τα βασικά συστατικά των μαλλιών. Το burdock βελτιώνει την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών, τα θρέφει, καταπολεμά την πιτυρίδα, καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και περιορίζει την αραίωση των μαλλιών.
  • Σημύδα - είναι καλή στην ενίσχυση των μαλλιών. Λειτουργεί αντισηπτικά, ρυθμίζει τους λιπογόνους αδένες περιορίζοντας τη σμηγματόρροια, καταπολεμά την πιτυρίδα, επιβραδύνει την τριχόπτωση και καταπραΰνει τις φλεγμονές του τριχωτού της κεφαλής.
  • Φασκόμηλο - ισχυρό συστατικό των μαλακτικών για το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το βότανο συνιστάται για την αντιμετώπιση της υπερβολικής τριχόπτωσης. Ενισχύει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή κολλαγόνου που επηρεάζει την ελαστικότητα και την υγεία των μαλλιών. Το φασκόμηλο διεγείρει την κυτταρική διαίρεση και σφραγίζει τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, αντιμετωπίζει τη δυσκαμψία των μαλλιών κάνοντας τις τρίχες μαλακές.
  • Μέντα - ένα θαυμαστό φάρμακο για τα επίπεδα και βαριά μαλλιά που λιπαίνουν γρήγορα. Χάρη στη μέντα, τα μαλλιά γίνονται πιο ευκολοχτένιστα και παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό το βότανο διευκολύνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το δέρμα και εμφανίζει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Μια βασική πληροφορία για τη φροντίδα των μαλλιών χαμηλού πορώδους αφορά τον λεπτομερή καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο είναι συχνά λιπαρό. Για το λόγο αυτό, μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να καταφεύγετε είτε σε ένα [scrub για το τριχωτό της κεφαλής] είτε σε ένα ειδικό σαμπουάν με απολεπιστικούς παράγοντες. Αυτού του είδους προϊόντα συνοδεύονται από αλεσμένους σπόρους (κυρίως αμύγδαλα), καθαριστικά ένζυμα που ρυθμίζουν το τριχωτό της κεφαλής, ηφαιστειακή άργιλο ή/και αποτοξινωτικό κάρβουνο. Τα προϊόντα που προορίζονται για εντατικό καθαρισμό περιέχουν επίσης βελτιωτικές ουσίες όπως, για παράδειγμα, ουρία που ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής καθώς και άλλα συστατικά που προλαμβάνουν τη σμηγματόρροια και καταπραΰνουν το φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Ένα άλλο ζήτημα που αφορά τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες είναι η ανεξέλεγκτη απώλειά τους. Μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια τόσο δυνατή τρίχα που φαίνεται να είναι καλά ριζωμένη στους θύλακες πέφτει τόσο πολύ, ειδικά όταν προσβάλλεται από σμηγματόρροια. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται όταν τα μαλλιά αποκλείονται συνεχώς από την πρόσβαση στον καθαρό αέρα που προκαλείται από την εφαρμογή βαρέων καλλυντικών. Αυτό το κωμειογόνο χαρακτηριστικό των προϊόντων περιποίησης μαλλιών επιδεινώνει την κατάσταση του βολβού της τρίχας που, κατά συνέπεια, ξεφεύγει από τον θύλακα της. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής και να ενισχύετε τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Μαλλιά Χαμηλού Πορώδους - Πράγματα που Πρέπει να Αποφύγετε

Πρώτα απ' όλα, αποφύγετε τη χρήση πολύ ισχυρών προϊόντων styling που μπορεί να βαραίνουν τα μαλλιά (τζελ, κεριά και πάστες styling), τα έλαια των οποίων τα μόρια είναι σχετικά μεγάλα και εκείνα που περιέχουν ωμέγα-3 και -6 λιπαρά οξέα - αυτά συνιστώνται στην περιποίηση μαλλιών με υψηλό πορώδες. Επιπλέον, τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες δεν ανέχονται βαριά, γεμάτα πρωτεΐνες μαλακτικά, επειδή τα προϊόντα αυτά μπορεί να αφήσουν τα μαλλιά ακόμη πιο σκληρά. Η περίσσεια μαλακτικών ουσιών δεν θα αποδειχθεί ευεργετική για τα μαλλιά που στερούνται όγκο, γι αυτό και θα πρέπει να μείνετε μακριά από τη λανολίνη και τη γλυκερίνη. Για τον ίδιο λόγο, δεν είναι καλή ιδέα να περιποιηθείτε τα μαλλιά με χαμηλό πορώδες με βαριές σιλικόνες που παραμένουν στα μαλλιά και τους στερούν την απαλότητα.

Το πορώδες των μαλλιών έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία λένε πολλά για την κατάσταση των τριχών και καθορίζουν το είδος της φροντίδας που πρέπει να τους δοθεί. Επομένως, αν επιθυμείτε να έχετε πανέμορφα και υγιή μαλλιά, μάθετε [σε ποιον τύπο πορώδους ανήκουν τα μαλλιά σας] και στη συνέχεια φροντίστε τα ανάλογα. Όταν καταφέρετε να απαντήσετε σε όλες τις ανάγκες του τύπου των μαλλιών σας, θα παρατηρήσετε απίστευτα γρήγορη βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών σας. Θα απολαύσετε γρήγορα υγιή και υπέροχα μαλλιά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου