Αποτοξίνωση μαλλιών. Πώς να αφαιρέσετε τη σιλικόνη από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής;

Αποτοξίνωση μαλλιών. Πώς να αφαιρέσετε τη σιλικόνη από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής;

Πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται βαθύ καθαρισμό; Αν εφαρμόζετε μάσκες, μαλακτικά και έλαια κάθε μέρα, τα μαλλιά σας σίγουρα φωνάζουν για αποτοξίνωση. Μάθετε πώς να καθαρίσετε σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας.

Η φροντίδα των μαλλιών είναι περίπλοκη - δεν μπορείτε να φτάνετε στα άκρα. Αν δεν μπορείτε να παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα μαλλιά σας χάνουν τη ζωτικότητα και τη λάμψη τους. Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική περιποίηση των μαλλιών κάνει επίσης κακό. Η εύρεση της χρυσής τομής είναι απαραίτητη. Μια τακτική αποτοξίνωση των μαλλιών - ένας σε βάθος καθαρισμός του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών - ήρθε να σας σώσει.

Οι σκοτεινές πτυχές της περιποίησης των μαλλιών

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδυναμώνουν τα μαλλιά, από τη λανθασμένη φροντίδα των μαλλιών ή την έλλειψή της μέχρι τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων. Η υπερβολική φροντίδα και η υπερβολική περιποίηση τα βλάπτει επίσης.

Ακόμη και τα χοντρά, πυκνά μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα λόγω των πολλών προϊόντων styling ή της υπερβολικής χρήσης μασκών και μαλακτικών, πόσο μάλλον των καλλυντικών που είναι γεμάτα με ανθεκτικές ουσίες που σχηματίζουν φιλμ, όπως οι σιλικόνες. Είναι δύσκολο να τις βγάλεις από τα μαλλιά, ειδικά όταν περιορίζεσαι σε ήπια σαμπουάν. Πώς διορθώνεται αυτό; Είναι πλέον καιρός να ασχοληθείτε με τον εις βάθος καθαρισμό των μαλλιών σας.

Γιατί τα μαλλιά σας χρειάζονται αποτοξίνωση;

Η αποτοξίνωση του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της τριχοθεραπείας. Έχει αποδειχθεί ότι οι προσμίξεις (συμπεριλαμβανομένης της σκόνης, της βρωμιάς, των styling primers, των συστατικών της μάσκας, ακόμη και των ελαίων) που κατακάθονται στα μαλλιά και φράζουν τις εξόδους των σμηγματογόνων αδένων, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών. Χωρίς τακτικό καθαρισμό, τα μαλλιά σας:

  • δεν απορροφούν εύκολα τα θρεπτικά συστατικά,
  • είναι θαμπά και τραχιά,
  • επηρεάζονται συχνά από πιτυρίδα,
  • είναι επιβαρυμένα και ατίθασα.

Καθαρισμός των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής

Οι τακτικές θεραπείες καθαρισμού των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής έχουν τεράστια σημασία. Θα πρέπει να παρέχετε στα μαλλιά αποτοξίνωση ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τα λούζετε. Εάν χρησιμοποιείτε ήπια σαμπουάν χωρίς SLS, το αποτέλεσμα καθαρισμού είναι πολύ ήπιο και επιφανειακό. Οι ουσίες που κολλάνε πιο γερά στην τρίχα παραμένουν και συσσωρεύονται, σχηματίζοντας ένα φθοροποιό στρώμα. Μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα μαλλιά μόνο με τη χρήση ενός έντονα διαυγαστικού σαμπουάν ή ενός τριχολογικού scrub.

Υπάρχουν δύο επιλογές εκ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε:

  1. DIY καθαρισμός των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής στο σπίτι
  2. Θεραπεία καθαρισμού μαλλιών & τριχωτού της κεφαλής σε κομμωτήριο

Η πρώτη επιλογή είναι σίγουρα φθηνότερη και ευκολότερη στην εκτέλεση. Η πραγματοποίηση μιας θεραπείας σε κομμωτήριο είναι πολύ πιο ακριβή και χρονοβόρα, καθώς απαιτεί τακτικά ραντεβού.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το τριχωτό της κεφαλής & τα μαλλιά;

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας είναι πολύ ευαίσθητα, δεν θα πρέπει να κάνετε θεραπείες καθαρισμού συχνότερα από κάθε δέκα ημέρες.

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες στην περιποίηση των μαλλιών λέει ότι η τακτική χρήση σαμπουάν με SLS και SLES καταστρέφει τα μαλλιά. Είναι αλήθεια, επειδή αυτά τα ισχυρά απορρυπαντικά αφήνουν τα μαλλιά εξαιρετικά ξηρά. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την απαραίτητη αποτοξίνωση που πρέπει να κάνετε κατά καιρούς, κάνουν θαύματα και δεν πρέπει να τα αποκλείετε από τη φροντίδα των μαλλιών σας. Τα λεγόμενα επιθετικά σαμπουάν είναι φτιαγμένα για τακτικό και βαθύ καθαρισμό κάθε (άλλη) εβδομάδα.

Τι να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής;

Ο καθαρισμός των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής απαιτεί κατάλληλα προϊόντα που μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε εύκολα από τις τοξίνες, τις σιλικόνες, τα ορυκτέλαια κ.λπ. Αν σκοπεύετε να κάνετε αποτοξίνωση, τείνετε προς:

  • σαμπουάν βαθύ καθαρισμού - κατά προτίμηση εμπλουτισμένο με SLS και SLES, ή καθαριστικές ουσίες που προσπαθούμε να αποφεύγουμε σε καθημερινή βάση λόγω πιθανών ερεθισμών- αυτού του είδους σαμπουάν δουλεύουν τέλεια για συστηματικό καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, επειδή ξεκολλούν αποτελεσματικά όλες τις ακαθαρσίες. Ένα σαμπουάν καθαρισμού μπορεί επίσης να περιέχει βότανα, π.χ. πράσινο τσάι, φασκόμηλο ή τσουκνίδα.
  • τρίχρωμο απολεπιστικό - μπορεί να είναι πλούσιο σε απολεπιστικά λειαντικά ή να βασίζεται σε ένζυμα και όξινες φλούδες- η τακτική απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από ακαθαρσίες, συσσωρευμένα προϊόντα styling, σιλικόνες, έλαια και σμήγμα, καθώς και από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος- μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY τρίχρωμο απολεπιστικό, ωστόσο τα κομμωτήρια προσφέρουν ήδη τέτοιες θεραπείες.
  • σαπούνι σκληρό/ από τυρόπηγμα - ένα υποτιμημένο και ξεχασμένο προϊόν που μας επιτρέπει να επαναφέρουμε τη ζωτικότητα και την ισορροπία των μαλλιών- το σκληρό σαπούνι καθαρίζει άψογα το τριχωτό της κεφαλής, αλλά δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως υποκατάστατο του σαμπουάν- σαπούνι με αφρό από τυρόπηγμα πρέπει να εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής μετά το λούσιμο και ξεπλένεται μετά από 1-2 λεπτά - είναι σαν μια φυσική λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής που καθαρίζει σε βάθος τα ταλαιπωρημένα ή λιπαρά μαλλιά.

Τρόποι καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών στο σπίτι

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και η αφαίρεση των σιλικόνων από τα μαλλιά μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση έτοιμων καλλυντικών. Εκτός από το scrub για το τριχωτό της κεφαλής με λάδι και καστανή ζάχαρη ή θαλασσινό αλάτι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, υπάρχουν μερικές ακόμα DIY θεραπείες για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, που τα διατηρούν καθαρά.

Ποιες μέθοδοι καθαρισμού μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής στο σπίτι αξίζει να δοκιμάσετε;

1. Καθαρισμός Μαλλιών & Τριχωτού της Κεφαλής με Ξύδι & Μαγειρική Σόδα

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλή μέθοδο που σας επιτρέπει να καθαρίσετε εύκολα και φυσικά το τριχωτό της κεφαλής σας. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μερικές κουταλιές της σούπας νερό (ο πολτός θα πρέπει να έχει τη συνοχή ενός κοντίσιονερ), απλώστε τον στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από λίγα λεπτά. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως!

Θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσετε τον καθαρισμό με μαγειρική σόδα με μια άλλη διαδικασία - το ξέπλυμα των μαλλιών με ένα όξινο μείγμα. Η μαγειρική σόδα στερεί εντελώς από τα μαλλιά τη φυσική τους προστασία. Τα μαλλιά έχουν ανοιχτές επιδερμίδες, επομένως είναι τραχιά, χάνουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δοκιμάσετε ένα ξέβγαλμα με μηλόξυδο, το οποίο κλείνει και λειαίνει τα πετσάκια. Επιπλέον, το ξύδι έχει επιπλέον καθαριστικές ιδιότητες και αποκαθιστά την ισορροπία του pH στο τριχωτό της κεφαλής σας.

2. Καθαρισμός Μαλλιών & Κεφαλής με Καλλυντικούς Άργιλους

Το πλύσιμο των μαλλιών με καλλυντικό άργιλο είναι μια άλλη εναλλακτική λύση στα σαμπουάν. Αυτό το απλό, φυσικό συστατικό έχει εκπληκτική καθαριστική δράση - προσελκύει όλες τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες, γεγονός που το καθιστά ένα θαυμάσιο αποτοξινωτικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Η εφαρμογή πηλού στα μαλλιά με τη μορφή μάσκας, απολέπισης ή προσθήκης σε ένα ήπιο σαμπουάν σάς επιτρέπει να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς και να ρυθμίσετε τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φτιάξετε μόνοι σας μια εξυγιαντική θεραπεία. Μπορείτε τώρα να επιλέξετε ανάμεσα σε καθαρό καλλυντικό πηλό και σε μια έτοιμη υπερκαθαριστική μάσκα μαλλιών με άνθρακα και λευκό πηλό από τη Nanoil.

3. Καθαρισμός των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής με βότανα

Τα βότανα έχουν επίσης λαμπρή καθαριστική δράση. Χρησιμοποιήστε τα για την κατασκευή καθαριστικών για τα μαλλιά. Παρόλο που η καθαριστική τους δύναμη δεν είναι τόσο ισχυρή όσο τα σαμπουάν με SLS, μπορούν να ενισχύσουν τις αποτοξινωτικές διαδικασίες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας. Το πράσινο τσάι, η τσουκνίδα, το θυμάρι, το χαμομήλι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο έχουν καθαριστικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε ένα ξέβγαλμα με βότανα για το τελικό ξέπλυμα μετά από κάθε λούσιμο μαλλιών. Θα δείτε τη διαφορά μετά από μερικές μόνο εβδομάδες.

Φροντίδα μαλλιών μετά τον καθαρισμό - θεραπεία μαλλιών με έλαια

Σημαντικό πράγμα! Ο σε βάθος καθαρισμός των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής μας αφαιρεί τόσο τις προσμίξεις όσο και (δυστυχώς) το φυσικό υδρολιπιδικό περίβλημα που προστατεύει από τα βλαβερά στοιχεία και εμποδίζει την απώλεια νερού.

Ως εκ τούτου, μετά τη χρήση ενός σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, τριχολογικού scrub ή άλλων τεχνικών αποτοξίνωσης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής - η θρέψη των μαλλιών σας είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένα conditioner φαίνεται να είναι ο ευκολότερος τρόπος, αλλά δίνει ένα επιφανειακό αποτέλεσμα. Το να κάνετε μια θεραπεία μαλλιών με έλαια στο σπίτι λειτουργεί μακράν καλύτερα, θρέφοντας, λειαίνοντας και προστατεύοντας τα μαλλιά, καθώς και αναδομώντας το φυσικό υδρολιπιδικό φράγμα.

Μετά την αποτοξίνωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό λάδι. Η εφαρμογή ενός μείγματος ελαίων, όπως το Nanoil, αποτελεί μια καλή λύση, παρέχοντας όλα όσα χρειάζονται τα μαλλιά σας για να παραμείνουν υγιή και εντυπωσιακά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου