Η Υπέροχη Δύναμη των Στοιχείων - Νερό & Περιποίηση Μαλλιών

Η Υπέροχη Δύναμη των Στοιχείων - Νερό & Περιποίηση Μαλλιών

Κανονικά, δεν σκεφτόμαστε τα οφέλη ομορφιάς του νερού. Εσείς; Γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο το νερό επηρεάζει τα μαλλιά; Ελέγξτε τι οφείλετε στα μικροσκοπικά μόρια υδρογόνου και οξυγόνου. Η σοφή ενυδάτωση των μαλλιών είναι ένας εύκολος τρόπος για να τονώσετε την ομορφιά τους.

Μια δραστική μείωση του επιπέδου του νερού σημαίνει το τέλος της όμορφης εμφάνισης. Το νερό που μας περιβάλλει έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καλή μας εμφάνιση. Πώς κι έτσι; Το να γνωρίζετε πώς το νερό επηρεάζει τα μαλλιά είναι απαραίτητο για την αποφυγή ενός από τα πιο κοινά προβλήματα ομορφιάς - τα εξαιρετικά ξηρά, ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά. Γνωρίζετε τη σημασία του νερού στην περιποίηση των μαλλιών; Ανακαλύψτε διαφορετικές πλευρές του νερού και μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε με σύνεση!

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Περίπου το 10% των μαλλιών αποτελείται από νερό – η διατήρηση αυτού του επιπέδου αποδίδει. Το ποσοστό φαίνεται μικρό αλλά είναι αρκετό για να κρατήσει τα μαλλιά σε φόρμα. Είναι υπεύθυνο για τις ιδιότητες των μεσοκυττάριων δεσμών που είναι σαν τσιμέντο για όλη την κατασκευή της τρίχας. Κυρίως κεραμίδια, που μοιάζουν με υγρούς κρυστάλλους, συνθέτουν αυτούς τους δεσμούς. Είναι σε θέση να απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά είναι ελαστικά και αναπηδούν, ενώ το στρώμα της επιδερμίδας εκπληρώνει σωστά τη λειτουργία του.

Πέντε βασικά στοιχεία για τα μαλλιά και το νερό:

  1. Το ξέπλυμα των μαλλιών με κρύο νερό σάς επιτρέπει να κλείσετε τις πτυχώσεις της επιδερμίδας και να απαλύνετε τα μαλλιά.
  2. Το νερό είναι ένα φυσικό primer που διευκολύνει τη ρουτίνα του styling μαλλιών.
  3. Είναι μια φυσική ουσία που ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
  4. Το καθαρό νερό δεν περιέχει συστατικά που βλάπτουν τα μαλλιά.
  5. Το νερό διεγείρει τις νευρικές απολήξεις και αυξάνει τη διάρκεια ζωής των τριχοθυλακίων.

Πώς το αλμυρό νερό επηρεάζει τα μαλλιά;

Δυστυχώς, το θαλασσινό νερό δεν είναι σύμμαχός μας, επομένως τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα τείνουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών. Το θαλασσινό αλάτι, που περιλαμβάνεται στο νερό, αφήνει τα μαλλιά πολύ ξηρά και επιταχύνει δραστικά την απώλεια νερού. Η αποφυγή επαφής με το θαλασσινό νερό είναι η καλύτερη λύση, αλλά μπορείτε επίσης να μειώσετε τις βλαβερές συνέπειες ξεπλένοντας τα μαλλιά με καθαρό νερό μετά το μπάνιο, εφαρμόζοντας προστατευτικά καλλυντικά ή κάνοντας [θεραπείες μαλλιών με έλαια].

Πώς το σκληρό νερό επηρεάζει τα μαλλιά;

Η σκληρότητα του νερού είναι η ιδιότητά του που προκύπτει από την παρουσία ιόντων ασβεστίου και μαγνησίου. Δημιουργούν το πουρί που εγκαθίσταται π.χ. σε ένα βραστήρα. Δυστυχώς, το σκληρό νερό έχει κακή επίδραση και στα μαλλιά – έχει μεγαλύτερη ένταση στην επιφάνεια, επομένως η αφαίρεση της βρωμιάς δεν είναι εύκολη, ενώ τα στοιχεία που εμφανίζονται κατά το λούσιμο απαιτούν τη χρήση ισχυρότερων απορρυπαντικών. Συνεπάγεται αφυδάτωση και ερεθισμούς, κατά συνέπεια – πιτυρίδα ή τριχόπτωση. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν και σκληρό νερό, μπορεί να αντιμετωπίσετε λιπαρά μαλλιά, επειδή θα βαρύνουν και θα καλυφθούν από συσσώρευση προϊόντος.

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Το έλλειμμα νερού στα μαλλιά μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες και μόνιμες συνέπειες - σπάσιμο, τραχύτητα, σχίσιμο, λιγότερη ελαστικότητα, θαμπή απόχρωση. Το τριχωτό της κεφαλής υποφέρει επίσης – ερεθίζεται και εκτίθεται σε ξηρή πιτυρίδα. Πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει πάντα νερό στο κατάλληλο επίπεδο. Ελέγξτε πώς πρέπει να είναι η [ρουτίνα περιποίησης ξηρών μαλλιών].

Η υπερβολική εξάτμιση του νερού οφείλεται κυρίως στη διαταραχή της λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων – εκκρίνοντας πολύ λίγο σμήγμα που είναι η φυσική προστασία από την απώλεια υγρασίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αιτίες αφυδάτωσης των μαλλιών:

  • δύσκολες καιρικές συνθήκες (ήλιος, άνεμος),
  • πολύ συχνό λούσιμο μαλλιών,
  • χρήση πολύ δυνατών σαμπουάν,
  • μαλλιά με ντεκαπάζ ή βαμμένα,
  • λάθος τεχνική στεγνώματος με πιστολάκι.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας μόνο με νερό;

Η παροχή νερού στα μαλλιά, π.χ. κατά το λούσιμο, χωρίς προϊόντα μαλλιών, δεν δίνει τίποτα. Το νερό θα εξατμιστεί τόσο γρήγορα όσο απορροφήθηκε. Η επίδραση; Ακόμα πιο ξηρά μαλλιά! Χρειάζεστε υγραντικά και μαλακτικά – συστατικά που δεσμεύουν το νερό και δημιουργούν ένα μη πορώδες, αδιαπέραστο στρώμα στην επιφάνεια της τρίχας. Αξίζει να το θυμάστε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Γι' αυτό χρησιμοποιήστε π.χ. μείγμα νερού με επιπλέον υλικά:

  • νερό με λεμόνι κάνει τα μαλλιά πιο ανοιχτά και μειώνει την τριχόπτωση,
  • νερό με μέλι αναβαθμίζει την ενυδάτωση, θρέφει και επανορθώνει,
  • νερό με ξύδι για βαμμένα μαλλιά, κλείνει το επιδερμικό στρώμα και κάνει το χρώμα να διαρκεί περισσότερο,
  • νερό με μαγειρική σόδα καθαρίζει σε βάθος και μειώνει τη λιπαρότητα.

Αντί για κανονικό νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλους τύπους ή [υδρολύματα]. Είναι πολύ καλύτερα στον καθαρισμό και την ενυδάτωση επειδή περιλαμβάνουν ένα σύνολο πρόσθετων συστατικών περιποίησης. Εδώ είναι τα κορυφαία:

  • Νερό σημύδας για τα μαλλιά – φρεσκάρει το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών, ώστε είναι κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά ή μαλλιά που πέφτουν. Η τακτική εφαρμογή νερού σημύδας στα μαλλιά ελαχιστοποιεί την πιτυρίδα και λειτουργεί για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό οφείλεται σε μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων, τανινών, φυτοστερόλων, αμινοξέων, φλαβονοειδών κ.λπ. Το νερό σημύδας δίνει τα καλύτερα οφέλη όταν συλλέγεται την άνοιξη – οι σημύδες μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες στους βολβούς. Ο χυμός, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή νερού σημύδας, είναι ο πιο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά αυτή την εποχή του χρόνου. Χρησιμοποιήστε νερό σημύδας ως λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής για την καλύτερη ανάπτυξη και περιποίηση των μαλλιών. Απλώς τρίψτε το για λίγα λεπτά μετά το πλύσιμο.
  • Ρυζόνερο για τα μαλλιά – αναβαθμίζει τη φροντίδα των μαλλιών, δυναμώνει τους βολβούς των μαλλιών, λειαίνει, αυξάνει τη λάμψη και βελτιώνει την ελαστικότητα. Η ινοσιτόλη, που περιλαμβάνεται σε αυτό το νερό, επανορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά, προστατεύοντάς τα από περαιτέρω φθορά και παραμένοντας στα μαλλιά ακόμα και μετά το ξέπλυμα. Εκτός από ινοσιτόλη, το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, βιταμίνες της ομάδας Β και αμινοξέα. Επιταχύνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και καθυστερεί τις διαδικασίες γήρανσης, επομένως κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά, πιο πυκνά και πιο υγιή. Το νερό του ρυζιού λειτουργεί πιο εντατικά στη φροντίδα των μαλλιών όταν το αφήνετε να ζυμωθεί – ένα ελαφρώς όξινο νερό είναι πιο πλούσιο σε αντιγηραντικές ουσίες. Πως να το χρησιμοποιήσετε; Ρίχνουμε το ρύζι σε βραστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο ώστε να δώσει τα θρεπτικά του συστατικά στο νερό. Όταν το νερό κρυώσει, λειτουργεί καλύτερα ως υγρό για πλύση. Προσέχετε! Ποτέ μην ξεπλένετε τα μαλλιά με νερό μετά το μαγείρεμα του ρυζιού γιατί συνήθως περιέχει επιβλαβές αλάτι.
  • Ροδόνερο για τα μαλλιά – κρατά τα μαλλιά ενυδατωμένα, αποτρέπει τη στατικότητα, προσθέτει λάμψη, λειαίνει την επιφάνεια και βελτιώνει την ελαστικότητα. Καλύπτει επίσης τα μαλλιά με ένα όμορφο άρωμα. Το ροδόνερο έχει τονωτικές και λαμπερές ιδιότητες και διατηρεί το φυσικό pH της επιδερμίδας. Πώς να χρησιμοποιήσετε το ροδόνερο στην περιποίηση των μαλλιών; Υπάρχουν τρεις τρόποι. Το ροδόνερο είναι μια εξαιρετική λοσιόν μαλλιών (ένα μαλακτικό ή άρωμα για τα μαλλιά) – ψεκάστε το σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο ή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας άλλος τρόπος περιλαμβάνει την πλύση των μαλλιών με ροδόνερο για να δαμάσει τις τούφες που πετούν – μπορείτε να τα αναμίξετε με μηλόξυδο.
  • Ιαματικό νερό για τα μαλλιά – καταπραΰνει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέπει την πιτυρίδα, προσθέτει λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά. Περιέχει πολύ πυρίτιο και ψευδάργυρο – απαραίτητα μέταλλα για την ενίσχυση και την αναδόμηση των μαλλιών. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, το ιαματικό νερό μειώνει τη βλαβερότητα του σκληρού νερού και έτσι μειώνει τους ερεθισμούς και την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Οι δύο πιο κοινές μορφές του προϊόντος περιλαμβάνουν ένα ιαματικό νερό σε σπρέι και ένα σαμπουάν με ιαματικό νερό (αποκαθιστά την ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά).
  • Νερό καρύδας για τα μαλλιά – θρέφει και αποκαθιστά την ενυδάτωση στα πιο ξηρά μαλλιά, καθώς και έχει υπέροχο άρωμα. Από τι αποτελείται το νερό καρύδας; Πάνω απ' όλα, γλυκόζη και φρουκτόζη (ήπια λειαντικά σάκχαρα), αντιοξειδωτική βιταμίνη C και ενισχυτικές βιταμίνες της ομάδας Β. Υπάρχουν επίσης μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του τριχωτού της κεφαλής. Το νερό καρύδας βελτιώνει ορατά την κατάσταση των μαλλιών και είναι μια δημοφιλής θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Το φρέσκο νερό είναι το καλύτερο – κατευθείαν από την καρύδα. Είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά: για ενισχυμένα αποτελέσματα, απλά το χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Εξαγμένο από ώριμα φρούτα, το νερό καρύδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, οπότε προσέξτε να μην προσδώσετε υπερβολική πρωτεΐνη στα μαλλιά σας.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Μια πλύση μαλλιών με υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε ξανθά μαλλιά. Πώς να ανοίξετε τα μαλλιά με υπεροξείδιο του υδρογόνου; Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο, αλλά πριν πάρουμε μια απόφαση, ας συγκρίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πραγματικά αποτελεσματική ουσία που ανοίγει τα μαλλιά – απλώς ανακατέψτε το με καθαρό νερό (αναλογία 1:1) και ψεκάστε τακτικά σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Ωστόσο, ακόμη και η πιο όμορφη απόχρωση του ξανθού δεν αξίζει τις παρενέργειες. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου προκαλεί βλάβη στα μαλλιά; Ναι. Κάνει τα μαλλιά πολύ ξηρά, οδηγεί σε σχίσιμο, σπάσιμο των μαλλιών και θαμπή απόχρωση. Αν εφαρμόζεται τακτικά, μπορεί να αφήσει τα μαλλιά να χρειάζονται θεραπεία επανόρθωσης αρκετών μηνών.

ΝΕΡΟ ΒΡΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μια πλύση μαλλιών με νερό βροχής είναι άλλη μια τάση περιποίησης μαλλιών που δεν μπορεί να παραβλεφθεί ενώ μιλάμε για την έννοια του νερού για τα μαλλιά. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή εδώ και χρόνια και επιστρέφει. Συνήθως αποφεύγουμε να εκθέτουμε τα μαλλιά στη βροχή γιατί θα μείνουμε με επικίνδυνα φριζαρισμένα και μπερδεμένα μαλλιά μετά από μια τέτοια περιπέτεια.

Το νερό της βροχής λέγεται ότι έχει θετικό αντίκτυπο στα μαλλιά, επομένως, ορισμένες γυναίκες συλλέγουν σκόπιμα νερό της βροχής για να το χρησιμοποιήσουν στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Για παράδειγμα, για το λούσιμο των μαλλιών, μια πλύση των μαλλιών ή τον ψεκασμό τους. Ως αποτέλεσμα, οι τούφες είναι απαλές, λείες και ευκολότερες στο στυλ. Δυστυχώς, το νερό της βροχής έχει κακή επίδραση και στα μαλλιά – ενοχλητική ρουτίνα στεγνώματος με πιστολάκι, μπερδέματα, ένα χαρακτηριστικό άρωμα που παραμένει στα μαλλιά. Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να προμηθευτείτε νερό της βροχής καλής ποιότητας. Συνήθως συγκεντρώνει κάθε είδους τοξίνες και ρύπους που μεταφέρονται κατευθείαν στους βολβούς των μαλλιών μας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου