Μαλλιά ανά τον κόσμο. Μέρος 5: Βορειοαμερικανική περιποίηση μαλλιών

Μαλλιά ανά τον κόσμο. Μέρος 5: Βορειοαμερικανική περιποίηση μαλλιών

Ένα ανθρωπολογικό ταξίδι σε αναζήτηση της ομορφιάς και των πρωτότυπων τρόπων περιποίησης των μαλλιών μας οδήγησε στη Βόρεια Αμερική – εκεί τα μαλλιά... έχουν πραγματικά φωνή! Μια χαρακτηριστική ήπειρος γεμάτη ποικιλομορφία και απολαυστικά, απαράμιλλα φυτά. Οι αρχαίες συνταγές βασιλεύουν δίπλα στα σύγχρονα προϊόντα, ενώ το κομμωτήριο επιλέγεται από το είδος των μαλλιών τους και τις ... έθνικ ρίζες τους.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η Βόρεια Αμερική είναι… όλος ο κόσμος κλειδωμένος σε εκείνο το σημείο. Η ποικιλομορφία των πολιτισμών, των αρχαίων πολιτισμών, των εθνών και των συνόλων πεποιθήσεων εμφανίζεται μέσα από την ανεξάντλητη δημιουργικότητα όσον αφορά τη φροντίδα της ομορφιάς. Κυμαινόμενη από τις υποτονικές, γεμάτες αρμονία περιοχές του Καναδά, από το ένδοξο μεγαλείο και την ποικιλομορφία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μέχρι το πολύχρωμο, γεμάτο μυστικά μείγματα Μεξικό και την ολονύχτια χορευτική καυτή Κούβα - στη Βόρεια Αμερική, τα μαλλιά έχουν απίστευτες δυνατότητες να προσφέρουν χαρά με την ομορφιά τους.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΡΟΣ 5 – ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γυναίκες του Μεξικού, του Καναδά και των ΗΠΑ;

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΚΟΥΒΑ

Η Κούβα είναι μια χώρα διάσημη για το χορό και το τραγούδι, μια χώρα όπου μπορείς να δεις την παθιασμένη αγάπη όχι μόνο για τη μουσική. Τα εκπληκτικά μαλλιά των Κουβανών γυναικών είναι το πλεονέκτημα της ιδιαίτερης φροντίδας, κατά την οποία χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα από δέντρα και θάμνους ενδημικής φύσης (αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκονται πουθενά εκτός της Κούβας). Αυτό το νησί αποδεικνύεται ότι είναι ένα θησαυροφυλάκιο ενός φοίνικα από φελλό και του jaguey - ενός οικογενειακού δέντρου δάφνης που έχει εντυπωσιακές, εναέριες ρίζες και μια ποικιλία από καλλωπιστικές και μαλακτικές ιδιότητες. Ένα άλλο αξιοσημείωτο φυτό είναι ο φύκος από την οικογένεια Moraceae - παράγει χυμό γάλακτος, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παραγωγή φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων - ιδιαίτερα αυτών που προορίζονται για τη φροντίδα και το styling των μαλλιών. Περιέχει μεγάλο αριθμό τανινών, ρητίνης, κεριών, πρωτεϊνών και πτητικών ελαίων, επομένως φροντίζει άριστα τα μαλλιά σε ένα ζεστό, μη φιλικό προς τα μαλλιά κλίμα.

Οι Κουβανοί λατρεύουν τις θεραπείες μαλλιών με έλαια - χρησιμοποιούν συχνά το «ντόπιο» έλαιό τους που λαμβάνεται από τη Roystonea regia, κοινώς γνωστή ως κουβανέζικος βασιλικός φοίνικας. Το έλαιο θεωρείται ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς προστατεύει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τον καυτό ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία. Η [λίπανση μαλλιών] γίνεται πολύ πιο συχνά από ότι στην Ευρώπη, επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την ανάγκη για εντατική περιποίηση των μαλλιών.

● το εκχύλισμα κοραλλιού (sea whip extract) είναι ανεκτίμητο στη φροντίδα ομορφιάς - η Κούβα, είναι μία από τις λίγες περιοχές του κόσμου, που μπορεί να καυχηθεί ότι έχει τόσο μεγάλη ποσότητα κοραλλιού. Τα εκχυλίσματά του είναι πολύτιμα στα καλλυντικά και συχνά γίνονται συστατικά αντιγηραντικών κρεμών καθώς και μασκών και σαμπουάν που προορίζονται για την περιποίηση των ώριμων μαλλιών. Το κοράλλι είναι η πηγή ψευδοπτεροζίνης - ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που είναι υπεύθυνο για την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση τόσο του δέρματος όσο και των μαλλιών. Το εκχύλισμα κοραλλιού έχει επίσης ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως είναι ιδανικό για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής.

pouteria sapota (mamey zapote) - αυτό είναι ένα μεγάλο, οβάλ φρούτο που συλλέγεται με το χέρι από το αειθαλές δέντρο με πορτοκαλί σάρκα και μεγάλο, μαύρο κουκούτσι. Οι Κουβανοί λατρεύουν να το τρώνε για πρωινό γιατί είναι τόσο θρεπτικό όσο μια μπανάνα. Έχει γεύση αβοκάντο, μπανάνα και κολοκύθα και είναι δημοφιλές σε όλη την Κεντρική Αμερική.

Οι γυναίκες στην Κούβα έχουν ερωτευτεί τα εκπληκτικά αποτελέσματά του και έτσι, το εφαρμόζουν πρόθυμα στα μαλλιά τους (με τη μορφή μάσκας, μαλακτικού ή ακόμα και σαμπουάν). Η pouteria αφθονεί σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του β-καροτένιου και παρέχει ένα σύνολο βιταμινών: C, A και B, καθώς και μέταλλα: χαλκό, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Καναδάς

Ο Καναδάς είναι γνωστός για την όμορφη, αμόλυντη, παρθένα, άψογη και ποικίλη φύση του. Η σημαία δεν είναι χωρίς λόγο στολισμένη με ένα φύλλο σφενδάμου – το σιρόπι σφενδάμου είναι το καμάρι του Καναδά. Είναι η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση. Οι περιοχές του Καναδά που καλύπτονται από δάση εκτείνονται έως και 310 εκατομμύρια εκτάρια. Μπορεί αυτό να πει πολλά για την αγάπη του Καναδά για τη φύση και τη φυσική φροντίδα; Τι χρησιμοποιούν για να φροντίζουν σωστά την ομορφιά, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής τους; Αποδεικνύεται ότι έχουν κάτι για να καυχηθούν.

  • chokeberry (Aronia) - το φυτό είναι ήδη γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά οι πιο εξαιρετικές ποικιλίες του φύονται σε όλες τις παρθένες περιοχές του Καναδά – από όπου ήρθε στην Ευρώπη. Αποδείχθηκε ότι ήταν φυτό μεγάλων δυνάμεων. Τα φρούτα του chokeberry και ο χυμός που εξάγεται θεωρούνται ως η ισχυρότερη πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτή είναι μια από τις πιο αναζωογονητικές ουσίες - έχει αντιρυτιδικές, συσφιγκτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Το chokeberry είναι συχνά συστατικό κρεμών προσώπου και εξειδικευμένων καλλυντικών που έχουν σχεδιαστεί για την περιποίηση των μαλλιών. Περιέχει τη δύναμη διαφόρων μετάλλων και μικροθρεπτικών συστατικών, ενώ η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών συνιστάται όχι μόνο στην κοσμετολογία, αλλά και στην αντικαρκινική προφύλαξη. Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης P (Bialflonoids) προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής από βακτήρια, μύκητες και ζυμομύκητες και προστατεύουν τα μαλλιά από τις τοξίνες που προέρχονται από το περιβάλλον. Αυτό δεν είναι το τέλος του πλούτου των πολύτιμων ουσιών που περιέχει το chokeberry. Εκτιμάται επίσης λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων όλων των βιταμινών Β, καθώς και της βιταμίνης Κ, C και Ε. Εξισορροπούν τις διαδικασίες στα κύτταρα του σώματος, αναβαθμίζοντας την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών. Η αρώνια μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια απίστευτη ποσότητα μετάλλων: σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και ιώδιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Το chokeberry είναι ένα πραγματικό ενισχυτικό πολυβιταμινών τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής.
  • κραμβέλαιο - είναι άλλο ένα καμάρι του Καναδά. Το κραμβέλαιο ανήκει σε μια οικογένεια που περιλαμβάνει εξευγενισμένα έλαια ιδανικά στην κουζίνα καθώς και πίεσης εν ψυχρώ, φυσικό με καλλυντικές και υγιεινές ιδιότητες. Το κραμβέλαιο είναι ιδανικό για μαλλιά που περιγράφονται ως μεσαίου και υψηλού πορώδους - ενυδατώνει και αναπλάθει τα μαλλιά, τα κάνει ελαστικά, καταπολεμά την υπερβολική ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, είναι επίσης κατάλληλο για εφαρμογή στο πρόσωπο - απορροφάται καλά και δεν προκαλεί πρόβλημα στο πλύσιμο. Εξομαλύνει το επιδερμικό στρώμα της τρίχας και (που έχει μεγάλη σημασία για τους Καναδούς) προστατεύει από την αρνητική επίδραση εξωτερικών παραγόντων καθώς και από τις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Καναδικό αλογόχορτο (erigeron canadensis) - είναι ετήσιο φυτό που φύεται και στην Ευρώπη, αλλά δεν συλλέγεται ούτε καλλιεργείται, γιατί κατά την πλειοψηφία είναι ... αγριόχορτο. Εν τω μεταξύ, το εκχύλισμα που λαμβάνεται από ένα μικροσκοπικό φυτό με εξαιρετικά λεπτά άνθη είναι ένα ιδανικό συστατικό για σαμπουάν και μαλακτικά για λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αναστέλλει τη σμηγματόρροια, επουλώνει τις πληγές και έχει τονωτική δράση στο δέρμα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Μεξικό

Οι Μεξικανές θεωρούνται οι τυχερές – οι Αζτέκοι και οι Μάγια έχουν περάσει τη γνώση που έλαβαν για τα αρχαία βότανα, φυτά και φρούτα τα οποία έχουν εξαιρετικά ισχυρές θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητες. Αυτή η πανάρχαια παράδοση είναι ακόμα παρούσα στη σημερινή ζωή των Μεξικανών. Οι γυναίκες έχουν πολλά να διαλέξουν - πολλά φυτά και βότανα με μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν τη φροντίδα των μαλλιών τους σε καθημερινή βάση. Εδώ είναι τα πιο πολύτιμα:

  • κάκτος - δεν υπάρχει έλλειψη στο Μεξικό, αυτό είναι σίγουρο. Γιγαντιαία φυτά με ακατάλληλη εμφάνιση προσφέρουν καλλωπιστικές, υγιεινές και αναπλαστικές ιδιότητες. Ο κάκτος διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και αναστέλλει την απώλεια τους, θρέφει και αναζωογονεί τέλεια, αναπλάθει το τριχωτό της κεφαλής και διατηρεί το κατάλληλο επίπεδο ενυδάτωσης της τρίχας, αυξάνοντας την ελαστικότητά της. Οι Μεξικανοί χαίρονται να κακομαθαίνουν τα μαλλιά τους με τον χυμό κάκτου, γιατί αναβαθμίζει την όψη τους καθαρίζοντας τέλεια το τριχωτό της κεφαλής, ανασηκώνοντας τα μαλλιά από τις ρίζες, ενισχύοντας τη δομή και τη λάμψη.
  • αβοκάντο - δεν θεωρείται χωρίς λόγο υπερτροφή - το αβοκάντο είναι η αφθονία των βιταμινών και των πολύτιμων λιπαρών οξέων. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα διατροφής στο Μεξικό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα για γαστρονομικούς σκοπούς, αλλά οι άνθρωποι της Κεντρικής Αμερικής το εκτιμούν όχι μόνο στη μορφή γουακαμόλε. Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από το πράσινο αβοκάντο είναι η τέλεια θεραπεία για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα οποία χρειάζονται αναγέννηση και ανανέωση. Το [έλαιο αβοκάντο] είναι ένα ελαφρύ, καλά απορροφούμενο έλαιο που είναι μια πραγματική βόμβα βιταμινών για τα μαλλιά (έχει έως και επτά βιταμίνες απαραίτητες για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαλλιά μεσαίου και υψηλού πορώδους γιατί έχει ισχυρές αναπλαστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • κανδελιλικός κηρός - (euphorbia cerifera) - είναι ένα από τα πιο πυκνά έλαια που χρησιμοποιούνται συνήθως στα καλλυντικά. Οι Μεξικανοί το χρησιμοποιούν ως αλοιφή για αποξηραμένα και σκασμένα μέρη του σώματος και ως θεραπεία για τις άκρες των μαλλιών - έτσι αποκτούν μέγιστη προστασία από τη φθορά. Ο κανδελιλικός κηρός θρέφει τέλεια τα μαλλιά και είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μαλακτικό, που περιέχει μια σειρά από υδρογονάνθρακες, ρητίνη, λιπαρά οξέα και εστέρες. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, τα λειαίνει αμέσως και τιθασεύει τις ατίθασες τρίχες. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, γιατί ο κανδελιλικός κηρός είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπλυθεί.
  • πιταχάγια - γνωστή και ως dragon fruit έχει ακανόνιστο σχήμα και αρκετά ασυνήθιστη σύνθεση. Για τους κατοίκους του Μεξικού, είναι μια γλυκιά και νόστιμη λιχουδιά με υγιεινές και δυναμωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται επίσης στα καλλυντικά εδώ και πολύ καιρό - έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και προστατεύει από το οξειδωτικό άγχος. Η πιταχάγια οφείλει τις ανεκτίμητες, έντονα αναζωογονητικές της ιδιότητες στις βεταλαΐνες - μικροσκοπικές ενώσεις που, εκτός από καλλυντικές ιδιότητες, λειτουργούν ως στήριγμα στην καταπολέμηση του διαβήτη και του καρκίνου. Η πιταχάγια, που σημαίνει φρούτο του δράκου, επίσης αφθονεί σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β (απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών), νιασίνη και θειαμίνη. Έχει επίσης μια σειρά από μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο). Η παρουσία της σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών αυξάνει το κύρος τους και εξασφαλίζει πιο εντατική ανάπλαση.
  • παπάγια - γνωστή στο Μεξικό εδώ και αιώνες, δηλαδή από την εποχή των Μάγια. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη θεραπεία πληγών και ελκών, γιατί αναπλάθει τέλεια το δέρμα. Σήμερα, χρησιμοποιείται όχι μόνο ως φαρμακευτικός αλλά και ως αξιόπιστος καλλυντικός παράγοντας. Η παπάγια καθαρίζει τέλεια το δέρμα, είναι συστατικό των ενζυμικών απολεπιστικών (συμπεριλαμβανομένων αυτών για το τριχωτό της κεφαλής) και ένα μαγευτικό για τα μαλλιά συστατικό σε σαμπουάν και μαλακτικά. Η παπάγια δυναμώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά, αναδομεί και αποθηκεύει το κολλαγόνο και έτσι επηρεάζει θετικά τη δομή των μαλλιών και του δέρματος. Οι Μεξικανοί εκτιμούν τον πολτό παπάγιας για τις ισχυρές αναζωογονητικές και αναπλαστικές του ιδιότητες: περιέχει πολλές βιταμίνες: C, A, K, E και μια σειρά από βιταμίνες Β που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη και εμφάνιση των μαλλιών. Επιπλέον, ο σίδηρος, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι ένα ολόκληρο σύνολο μετάλλων που είναι σημαντικά για τα μαλλιά και το δέρμα, που βρίσκονται στην παπάγια.
  • φραγκόσυκο (Opuntia ficus-indica) - είναι μια ασυνήθιστη ποικιλία κάκτων, με πεπλατυσμένα φύλλα και εξωτικά πορτοκαλί άνθη. Ο χυμός που λαμβάνεται από το φραγκόσυκο περιέχει μια πλούσια σύνθεση που αφθονεί σε βιταμίνες και μέταλλα, φλαβονοειδή, οργανικά οξέα και βεταλαΐνες. Οι Μεξικανοί το χρησιμοποιούν πρόθυμα ως συστατικό σε μάσκες μαλλιών. Το φραγκόσυκο είναι επίσης ευπρόσδεκτο στα σαμπουάν και καταναλώνεται με τη μορφή συμπληρωμάτων, γιατί έχει αποδεδειγμένες... ιδιότητες απώλειας βάρους.
    Το φραγκόσυκο δεν είναι μόνο πολτός και χυμός - η βλέννα που λαμβάνεται από τα φύλλα του, είναι ένα ισχυρό συστατικό των μασκών μαλλιών και προσώπου (οι Μεξικανοί χρησιμοποιούν συχνά την ίδια, φρεσκοκομμένη βλέννα από το φραγκόσυκο, εφαρμόζοντάς την στα μαλλιά και το δέρμα). Ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν που εξάγεται από αυτόν τον ασυνήθιστο κάκτο είναι το έλαιο, το οποίο έχει ισχυρές, βιοδραστικές αναζωογονητικές και αναγεννητικές ιδιότητες. Συχνά χρησιμοποιείται με τη μορφή ορού προσώπου και ως έλαιο για τη λίπανση των μαλλιών.
  • πιπεριά τσίλι - το βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας έχει ατελείωτες ανεκτίμητες καλλυντικές ιδιότητες. Αποδεικνύεται ότι το τσίλι ήταν ήδη γνωστό στους Αζτέκους και τους Μάγια - σε συνδυασμό με το κακάο αναφέρονταν ως το «ποτό των θεών», το οποίο επιβράδυνε τη γήρανση, πρόσθετε ζωτικότητα, αύξανε την κυκλοφορία του αίματος, βελτίωνε τη διάθεση και τις διαδικασίες σκέψης και λειτουργούσε ως παράγοντας αποτοξίνωσης. Για τους Μεξικανούς, η πιπεριά τσίλι είναι ένα μυστικό συστατικό που επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και διεγείρει τους βολβούς των μαλλιών να λειτουργήσουν. Το τσίλι σε συνδυασμό με έλαια και τρίψιμο στο τριχωτό της κεφαλής βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, οξυγονώνει το δέρμα και ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά, σταματούν να πέφτουν και μεγαλώνουν πιο γρήγορα.
  • γκουάβα – ξινή σαν φράουλα, κρεμώδης σαν μπανάνα, ζουμερή σαν μήλο με ελαφρώς γλυκιά επίγευση που θυμίζει φρούτο χουρμά – στο Μεξικό, θεωρείται νόστιμο και ισχυρό αντιοξειδωτικό με αναπλαστικές ιδιότητες. Οι έφηβοι χρησιμοποιούν χυμό γκουάβα για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της ακμής, θρέφει επίσης τέλεια τα λιπαρά μαλλιά και ανακουφίζει από τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής. Η γκουάβα όχι μόνο ρυθμίζει το επίπεδο του σμήγματος, αλλά εξασφαλίζει επίσης επαρκή βαθμό ενυδάτωσης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής και αναστέλλει τη γήρανση τους, αποτρέποντας ταυτόχρονα την απώλεια ζωτικότητας.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Η.Π.Α.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – μια χώρα όπου οι άνθρωποι εκπληρώνουν τα όνειρά τους για ισότητα, ελευθερία, πλούτο, φήμη. Σημαίνει αυτό ότι τα όνειρα για εκπληκτικά μαλλιά έχουν την ευκαιρία να γίνουν πραγματικότητα; Αποδεικνύεται ότι μια εθνοτικά πλούσια χώρα προσεγγίζει τη φροντίδα των μαλλιών εξαιρετικά επαγγελματικά: τα άφρο μαλλιά έχουν τους δικούς τους ειδικούς και σωστά προσανατολισμένα κομμωτήρια, ενώ τα πυκνά, χαμηλού πορώδους μαλλιά των κατοίκων της Ασίας λαμβάνουν επίσης ειδική φροντίδα. Για να είμαστε πιο ακριβείς: κάθε τρίχα θα βρει τη δική της θέση εδώ.

Οι Αμερικανοί έχουν επίσης ένα αδύνατο σημείο: την ευρωπαϊκή περιποίηση μαλλιών - υπάρχουν ειδικά κομμωτήρια που προσφέρουν θεραπείες μόνο χρησιμοποιώντας τα δημοφιλή χαρακτηριστικά της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι γυναίκες κάτοικοι των ΗΠΑ αναζητούν επίσης ανυπόμονα παραδοσιακές συνταγές, γνωστές και χρησιμοποιούμενες μέχρι σήμερα από τους ιθαγενείς Αμερικανούς. Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς, φυσικές ουσίες με λαμπρά αποτελέσματα στην περιποίηση των μαλλιών.

  • βαμβάκι (βαμβακέλαιο) - γνωστό και καλλιεργούμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες, εκτιμάται επίσης για τις καλλυντικές του ιδιότητες. Η πιο ισχυρή ουσία που ενισχύει τα μαλλιά είναι το βαμβακέλαιο που (όπως υποδηλώνει το όνομα) εξάγεται από τους σπόρους του. Είναι ιδανικό για την περιποίηση ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών, χωρίς ελαστικότητα και ζωντάνια. Αναπλάθει τα εύθραυστα μαλλιά και προστατεύει τέλεια τις άκρες. Το [βαμβακέλαιο] είναι διάσημο για τις μαλακτικές του ιδιότητες και εξισορροπεί τον υδρολιπιδικό φραγμό του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας την υπερβολική ξηρότητα και τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.
  • καλαμπόκι - ένα άλλο πολύτιμο καλλυντικό έλαιο είναι αυτό που λαμβάνεται από φύτρα καλαμποκιού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κορυφαίος προμηθευτής καλαμποκιού και προϊόντων που παράγονται από αυτό. Το αραβοσιτέλαιο είναι ένας πλούτος βιταμινών (C, A, K, D, E και εκείνων της ομάδας Β), καθώς και μετάλλων (κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο και ψευδάργυρος) και πολύτιμων λιπαρών οξέων (ελαϊκό και λινολεϊκό). Επειδή η συγκέντρωση βιταμίνης Ε στο αραβοσιτέλαιο είναι διπλάσια από ό,τι στο ελαιόλαδο, είναι η καλύτερη θεραπεία για την αναβάθμιση της όψης των μαλλιών.
  • σόγια - μια από τις κύριες καλλιέργειες που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ. Η σόγια χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων και το έλαιο που εξάγεται από αυτήν θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα. Λειτουργεί άψογα στην κουζίνα, ενώ το πίεσης εν ψυχρώ και ακατέργαστο εκτιμάται στα καλλυντικά. Το σογιέλαιο είναι ένα βασικό συστατικό στην προφύλαξη κατά της γήρανσης. Περιέχει πολλές βιταμίνες και μικροστοιχεία και επίσης αφθονεί σε πρωτεΐνες - απαραίτητες για τη διαδικασία αναγέννησης των μαλλιών. Το σογιέλαιο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, προστατεύει τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες (δυνατός ήλιος, θερμότητα που εκπέμπεται από το πιστολάκι). Οι πολίτες των ΗΠΑ βρίσκουν συχνά εκχυλίσματα σπόρων σόγιας σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και βλεφαρίδων - ενισχύει σημαντικά τους βολβούς και βελτιώνει τη διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών.
  • meadowfoam (Limnanthes alba) έχει ένα ακόμη όμορφο όνομα: το μαργαριτάρι του λιβαδιού. Το έλαιο που λαμβάνεται από αυτό προέρχεται από μονοετές φυτό και είναι εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οι λαοί της Αμερικής το εκτιμούν ως συστατικό σε καλλυντικά που προορίζονται για την περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου. Το meadowfoam χαροποίησε τους κοσμητολόγους με τέτοιες ιδιότητες που τα άνθη του συγκρίθηκαν με τον αφρό της θάλασσας. Το μαργαριτάρι του λιβαδιού περιλαμβάνει μια σειρά από λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας και υψηλές συγκεντρώσεις τριγλυκεριδίων. Έτσι, ενυδατώνει τέλεια το δέρμα και τα μαλλιά, αναπλάθει και θρέφει, μειώνει τις ρυτίδες, απορροφάται καλά και δεν επιβαρύνει τα μαλλιά.
  • Η αμαμηλίδα (hammer virginiana) είναι μια ουσία που επαινείται για τις στυπτικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Ο φυσικός βιότοπος της αμαμηλίδας είναι η Βόρεια Αμερική. Το εκχύλισμα που λαμβάνεται από το φλοιό της έχει μια σειρά από θρεπτικές ιδιότητες. Στις πιο σημαντικές περιλαμβάνονται οι απολυμαντικές, στυπτικές, αντιοξειδωτικές. Η αμαμηλίδα χρησιμοποιείται ευρέως στη φροντίδα του λιπαρού ή ακνεϊκού δέρματος και ως υδρολικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά για να εξισορροπήσει το επίπεδο έκκρισης σμήγματος και να αναστέλλει τη σμηγματόρροια. Η αμαμηλίδα αντιμετωπίζει τέλεια κάθε φλεγμονή, ερεθισμό και έλκος. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό στα αντιιδρωτικά επειδή αναστέλλει την εφίδρωση του δέρματος.
  • Το εκχύλισμα μαύρης ιτιάς (salix nigra) είναι η καλύτερη θεραπεία για λιπαρά μαλλιά, πιτυρίδα ή υπερβολική σμηγματόρροια. Η μαύρη ιτιά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του τοπίου στις ανατολικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Λειτουργεί αντιβακτηριακά και ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Χρησιμοποιείται συχνά σε απολέπιση δέρματος, προσώπου και σώματος. Η δράση του συγκρίνεται συχνά με το σαλικυλικό οξύ, αλλά η μαύρη ιτιά είναι πιο αποτελεσματική και λεπτή: παρά την παρουσία σαλικυλικών, δεν ερεθίζει το δέρμα.
  • serenoa repens, κοινώς γνωστό ως σερενία η πριονωτή - αυτό είναι ένα φυτό ήδη γνωστό στους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αμερικής. Οι γυναίκες το εκτιμούσαν ιδιαίτερα επειδή αναστέλλει το γκριζάρισμα των μαλλιών και αποτρέπει την πρόωρη τριχόπτωση. Είναι ιδανικό για την περιποίηση ώριμων, ταλαιπωρημένων, κουρασμένων και ευαίσθητων μαλλιών. Η σερενία η πριονωτή περιέχει μια πληθώρα λιπαρών οξέων (καπρικό, καπρόν και καπρυλικό, λαυρικό, μυριστικό, λάδι και παλμιτικό) και φυτοστερόλες που εξασφαλίζουν το σωστό επίπεδο ενυδάτωσης του δέρματος και των μαλλιών και έχουν την ικανότητα να διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου, έτσι υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την αναγέννηση των ιστών. Η καρνιτίνη και το λιποϊκό οξύ που υπάρχουν στη σερενία την πριονωτή αναστέλλουν τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής και εξουδετερώνουν τη φαλάκρα.
  • έλαιο jojoba – οι θάμνοι jojoba είναι μια χαρακτηριστική θέα της Αριζόνα, της Καλιφόρνια και λίγων περιοχών του Μεξικού. Το έλαιο jojoba είναι πραγματικά ένα υγρό κερί που περιέχει ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά για τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος - το σκουαλάνιο. Αυτή η ουσία υπάρχει επίσης στο ανθρώπινο σμήγμα - είναι υπεύθυνη για το σωστό επίπεδο ενυδάτωσης του δέρματος, καταστέλλει τη σμηγματόρροια και καταπραΰνει το υπερβολικά ξηρό δέρμα.

    Το έλαιο jojoba είναι μια από τις πιο πολύτιμες καλλυντικές ουσίες - η παρουσία του σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών αυξάνει το κύρος του δεδομένου καλλυντικού - το jojoba είναι ένα από τα πιο τέλεια μαλακτικά και οι εστέρες του είναι οι πιο φιλικές προς το δέρμα ουσίες. Το έλαιο jojoba απορροφάται εύκολα, αυξάνει τη λάμψη των μαλλιών και βελτιώνει τέλεια την κατάστασή τους. Επιπλέον, δεν επιβαρύνει υπερβολικά τα μαλλιά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου