Λούστε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο! Πόσο συχνά να πλένετε και ποια μέθοδο να επιλέξετε;

Λούστε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο! Πόσο συχνά να πλένετε και ποια μέθοδο να επιλέξετε;

Το λούσιμο των μαλλιών είναι εύκολο. Από την άλλη, ο τρόπος που το κάνουμε είναι εξίσου σημαντικός με τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Αν σταματήσουμε να ακολουθούμε κάποιους κανόνες ή δεν τους γνωρίζουμε καν, τα μαλλιά μας θα είναι ξηρά, θαμπά και εύθραυστα. Λοιπόν, το ερώτημα είναι – πώς να πλύνετε τα μαλλιά με τον σωστό τρόπο;

Μπορούμε να φροντίσουμε την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας στο ίδιο στάδιο του πλυσίματος. Λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι ο καθαρισμός είναι η βασική μορφή περιποίησης μαλλιών. Παραδόξως, τείνουμε να κάνουμε πολλά λάθη κατά τη διάρκεια μιας τόσο εύκολης θεραπείας. Είναι καιρός να ελέγξουμε διαφορετικές απόψεις και να παρουσιάσουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη σωστή ρουτίνα πλυσίματος των μαλλιών.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΛΥΣΙΜΟΥ ΜΑΛΛΙΩΝ

Εκτός από το να διαλέγουμε τα σωστά προϊόντα, πρέπει να ορίζουμε και τη συχνότητα πλυσίματος των μαλλιών μας. Εξαρτάται τόσο από την κατάσταση των μαλλιών όσο και του τριχωτού της κεφαλής.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Το πρώτο λέει ότι πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας όσο συχνά χρειάζεται για να νιώθετε φρέσκα. Ο άλλος συμβουλεύει να μειώσετε το πλύσιμο. Ποια είναι η συναίνεση;

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, θα πρέπει να πηγαίνετε για καθημερινό λούσιμο, αλλά να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ήπιο σαμπουάν – π.χ. για παιδιά – χωρίς ισχυρά απορρυπαντικά. Οι γυναίκες πλένουν τα μαλλιά τους κάθε 2-3 ημέρες, κάτι που φαίνεται βέλτιστο. Ο κανόνας για το λούσιμο των μαλλιών είναι απλός: πλύνετε τα μαλλιά σας όταν αισθάνεστε ότι δεν είναι φρέσκα. Ωστόσο, συνιστάται να μην λούζετε τα μαλλιά περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε πόσες φορές πρέπει να επαναλάβετε το πλύσιμο κατά τη διάρκεια ενός ντους ή μπάνιου. Τα κομμωτήρια το κάνουν δύο φορές για τουλάχιστον 5 λεπτά για καλύτερο καθαρισμό και φρεσκάδα μεγαλύτερης διάρκειας.

Συχνό λούσιμο και λιπαρότητα – ποια είναι η αλήθεια;

Λέγεται ότι όσο πιο συχνά λουζόμαστε τόσο πιο λιπαρά είναι τα μαλλιά. Μια μεγάλη ποσότητα SLS, SLES και άλλων απορρυπαντικών μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό λιπιδικό στρώμα και να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο συσσωρεύει την έκκριση σμήγματος. Γι' αυτό ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά πρέπει να είναι ευαίσθητο και να χρησιμοποιεί κανείς ένα κατάλληλο conditioner μετά το λούσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα καθημερινό πλύσιμο μαλλιών δεν είναι κακό. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική επιλογή: το να πάτε με λιπαρά μαλλιά και καθιζημένο σμήγμα μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση των βολβών και φλεγμονή. Κατά συνέπεια, μπορείτε να αντιμετωπίσετε έως και αραίωση μαλλιά.

Ποιο είναι καλύτερο – πρωί ή βράδυ λούσιμο;

Η επιλογή εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις. Μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας το πρωί ή το βράδυ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κρίσιμοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας το βράδυ, πρέπει να τα στεγνώσετε με πιστολάκι πριν τον ύπνο. Γιατί; Τα βρεγμένα και χαλαρά μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε μηχανικές βλάβες π.χ. βούρτσισμα στο μαξιλάρι. Ανάλογα με τις τρέχουσες θερμοκρασίες και το πόσο γρήγορα λαδώνουν τα μαλλιά μας, το χτένισμα δεν χρειάζεται να φαίνεται φρέσκο ​​την επόμενη μέρα (ακόμα και αν το λούσαμε πριν τον ύπνο). Ωστόσο, ένα βραδινό πλύσιμο είναι αβλαβές. Αν σας δουλεύει, κάντε το!

Το πρωινό πλύσιμο των μαλλιών είναι καλύτερη επιλογή. Ο κύριος λόγος είναι ένα λάδι μαλλιών που μπορείτε να κάνετε μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν πάτε για ύπνο. Μια τέτοια ολονύκτια θεραπεία με λάδι μαλλιών είναι εξαιρετικά αποτελεσματική – τα θρεπτικά συστατικά του λαδιού έχουν αρκετές ώρες για να διεισδύσουν στους βολβούς των μαλλιών. Στη συνέχεια, λούζετε τα μαλλιά σας μόνο το πρωί και φτιάχνετε ως συνήθως. Όχι μόνο θα απολαύσετε ένα πολύ πιο φρέσκο ​​χτένισμα αλλά και πιο υγιή και πιο όμορφα μαλλιά χάρη στα αποτελέσματα της λιπαρότητας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΛΥΣΙΜΟΥ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πώς φαίνεται μια ρουτίνα πλύσης μαλλιών βήμα προς βήμα; Τι πρέπει να θυμάστε πριν, ενώ και μετά το πλύσιμο; Αξίζει να γνωρίζετε μερικούς βασικούς κανόνες. Παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα και κάνουν τη ρουτίνα πιο εύκολη.

Νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό για το λούσιμο των μαλλιών; Θα βρείτε πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών. Άλλες πηγές λένε ότι είναι επιβλαβές. Η αλήθεια είναι κάπου στο ενδιάμεσο: το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο για το πλύσιμο των μαλλιών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε κρύο ούτε ζεστό νερό. Το ζεστό νερό κάνει το τριχωτό της κεφαλής ξηρό και λιπαρό.

Χτένισμα. Πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν ή μετά το λούσιμο; Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό. Τα καλά βουρτσισμένα νήματα δεν μπλέκονται κατά το πλύσιμο. Αυτός είναι ο λόγος που πιάστε μια βούρτσα μαλλιών πριν πλυθείτε. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά, κάτι που δεν είναι καλό για το χτένισμά σας.

Σαμπουάν. Εκτός από την επιλογή ενός καλού σαμπουάν, είναι σημαντικό να το εφαρμόσετε με τον σωστό τρόπο. Θα πρέπει να ταιριάξετε το σαμπουάν με τον τύπο των μαλλιών σας. Θα πρέπει να έχει φυσικά συστατικά και να είναι απαλλαγμένο από ισχυρές καθαριστικές ουσίες. Μην εφαρμόζετε το σαμπουάν απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. τρίψτε το πρώτα ανάμεσα σε βρεγμένες παλάμες. Το σημαντικό είναι να λούζετε μόνο το τριχωτό της κεφαλής. ο αφρός που στάζει είναι αρκετός για να καθαρίσει τα μαλλιά. Εάν τρίψετε τα νήματα με το σαμπουάν, μπορείτε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας.

Θέση. Ποια θέση να επιλέξετε; Κάθε γυναίκα μπορεί να βρει μια διαφορετική θέση άνετη. Μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας πάνω από τον νεροχύτη, στη μπανιέρα ή στο ντους. Υπάρχει ένας κανόνας: λούστε τα μαλλιά σας με το κεφάλι κάτω.

Μέθοδος. Κατά το πλύσιμο, κάντε απαλές κινήσεις και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε να τρίψετε ελαφρώς τα μαλλιά σας. Το τράβηγμα, το σκίσιμο, το τρίψιμο αποκλείεται. Ο κανόνας είναι ο ίδιος όταν αφαιρούμε την περίσσεια νερού – απαλές κινήσεις χωρίς τρίψιμο με την πετσέτα. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον αέρα για να αποφύγετε τη ζημιά.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι πλύσης μαλλιών. Το κάνουμε όπως το κάναμε ως παιδιά: τρίψτε ένα σαμπουάν και ξεπλύνετε. Παραδόξως, υπάρχουν εναλλακτικές σε αυτή τη μέθοδο. Μπορούν να βοηθήσουν στον αγώνα για υγιή και όμορφα μαλλιά γιατί πολλά από αυτά μειώνουν το φριζάρισμα, τη στατικότητα, τη θαμπάδα και την τραχύτητα. Ποιες είναι οι μέθοδοι για το λούσιμο των μαλλιών; Υπάρχουν έως και οκτώ από αυτούς. 3-4 από αυτά είναι πιο συνηθισμένα.

[S] Πλύσιμο με σαμπουάν

Το λούσιμο των μαλλιών με σαμπουάν είναι μια παραδοσιακή μέθοδος. Περιλαμβάνει μασάζ με το σαμπουάν στα μαλλιά και ξέβγαλμα μετά από λίγο. Είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για μια συνειδητή περιποίηση μαλλιών και δεν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι ένα conditioner. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο – π.χ. λόγω έλλειψης χρόνου – θα πρέπει να επιλέξουμε ένα ήπιο σαμπουάν που δεν θα στερήσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας από ένα προστατευτικό λιπιδικό στρώμα.

[C] Λούσιμο μαλλιών με κοντίσιονερ - «No Poo Method»

Αντί για σαμπουάν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοντίσιονερ. Το λούσιμο των μαλλιών με κοντίσιονερ λειτουργεί για ξηρά, σγουρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά που θα πονούσαν εξαιτίας ενός καθαριστικού σαμπουάν. Δεν θα είναι κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά γιατί το conditioner δεν είναι καλό στο να αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα και να καθαρίζει. Το conditioner είναι πιο ήπιο, δεν μπλέκεται και δεν αφυδατώνεται. Το καλύτερο προϊόν για αυτή τη μέθοδο είναι ένα κοντίσιονερ που περιέχει απλά συστατικά, χωρίς σιλικόνες και παραφίνη. θα πρέπει να έχει μια ελαφριά φόρμουλα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο conditioner από σαμπουάν. δεν αφρίζει τόσο πολύ, οπότε το πλύσιμο είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

[SC] Σαμπουάν + Μαλακτικό

Το λούσιμο και το μαλακτικό είναι η πιο κοινή μέθοδος μεταξύ των γυναικών. Είναι απλό: λούσιμο μαλλιών, ξέβγαλμα σαμπουάν, εφαρμογή conditioner που θα προστατεύει το χτένισμα και θα το κάνει λεία. Μπορεί να είναι ένα προϊόν που αφήνει μέσα ή αυτό που ξεπλένετε πριν το στεγνώσετε με πιστολάκι.

[SCC] Σαμπουάν + Μαλακτικό + Μαλακτικό

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ρουτίνα σας στο λούσιμο και την περιποίηση με δύο θρεπτικά προϊόντα. Αρχικά, πλένουμε τα μαλλιά με ένα σαμπουάν και τα ξεπλένουμε. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα κοντίσιονερ ξεβγάλματος. Τέλος, χρησιμοποιούμε το άλλο κοντίσιονερ – ένα καλλυντικό που προστατεύει το χτένισμα και διευκολύνει το styling.

[CS] Μαλακτικό + Σαμπουάν

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα από κάθε μέθοδο αλλά με διαφορετική σειρά. Αρχικά, ψάξτε για ένα conditioner – εφαρμόστε το σε στεγνά ή νωπά μαλλιά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το conditioner με ένα σαμπουάν για να καθαρίσετε καλά τα νήματα και να αφαιρέσετε εύκολα το conditioner. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εάν θέλετε να ξεπλύνετε ένα λάδι με ένα κοντίσιονερ πριν το λούσιμο.

[CSC] Μαλακτικό + Σαμπουάν + Μαλακτικό

Η μέθοδος που συνιστάται συχνότερα από επαγγελματίες. Συνδυάζει το λούσιμο με τη χρήση μαλακτικού δύο φορές. Αρχικά, εφαρμόζουμε μια εντατική μάσκα μαλλιών ή μαλακτικό. Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε με ένα σαμπουάν. Μόλις τα μαλλιά είναι καθαρά, εφαρμόζουμε ένα άλλο conditioner – ένα ελαφρύ καλλυντικό προστασίας και styling.

[SCSC] Σαμπουάν + Μαλακτικό + Σαμπουάν + Μαλακτικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ εναλλάξ. Αυτή η μέθοδος αποτελείται από τέσσερα βήματα. Καθαρίστε καλά τα μαλλιά με ένα σαμπουάν. Εφαρμόστε ένα πλούσιο conditioner και ξεπλύνετε με το σαμπουάν. Τελικά, προστατέψτε τα μαλλιά με ένα ελαφρύ μαλακτικό.

[MS] Σαμπουάν με κούπες

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους. Κατά κάποιο τρόπο, είναι μια τεχνική για την εφαρμογή ενός σαμπουάν - μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε μέθοδο πλυσίματος μαλλιών που περιλαμβάνει λούσιμο. Πάρτε ένα μικρό δοχείο (κούπα, φλιτζάνι, βάζο), ρίξτε λίγο σαμπουάν και προσθέστε νερό, δημιουργώντας αφρό. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά – δίνει πιο απαλό καθαριστικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, εξοικονομούμε το προϊόν.

* Λάδι μαλλιών αντί για κοντίσιονερ; Σε καθεμία από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα κοντίσιονερ με λάδι μαλλιών ή να χρησιμοποιήσετε και τα δύο προϊόντα εναλλάξ. Είναι σημαντικό να ταιριάξετε ένα λάδι μαλλιών με το πορώδες των μαλλιών σας (π.χ. να κάνετε μια διαδικτυακή δοκιμή πορώδους) και να ταιριάξετε τον τύπο, τη συνοχή και τις ιδιότητες του λαδιού στις ανάγκες σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου