Μαλλιά ανά τον κόσμο. Μέρος 6: Ωκεανική & Αυστραλιανή περιποίηση μαλλιών

Μαλλιά ανά τον κόσμο. Μέρος 6: Ωκεανική & Αυστραλιανή περιποίηση μαλλιών

Ονειρεύεστε να έχετε υπέροχα μαλλιά; Πηγαίνετε στην Αυστραλία! Αυτό είναι ακριβώς το μέρος όπου θα βρείτε φυσικά και ισχυρά συστατικά περιποίησης – δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Η Αυστραλία και οι χώρες της Ωκεανίας είναι συγκεκριμένες «φυτικές χώρες» με τον μεγαλύτερο αριθμό ενδημικών στον κόσμο.

Αποδεικνύεται ότι η μικρότερη ήπειρος του κόσμου δεν είναι μόνο ο λεγόμενος παράδεισος για σέρφερ, φανατικούς της κατάδυσης στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο, μεγαλομανείς (όπερα στο Σίδνεϊ) και ... στρουθοκάμηλους... Οι Αυστραλοί εκτιμούν ιδιαίτερα τα γηγενή προϊόντα, τα οποία, ποιοτικά, είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Πώς μοιάζει η περιποίηση των μαλλιών της Αυστραλίας υπό το πρίσμα αυτών των πληροφοριών;

ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΡΟΣ: 6 - ΩΚΕΑΝΙΑ & ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γυναίκες που ζουν στην Ωκεανία και την Αυστραλία;

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η πιο ασυνήθιστη και μικρότερη ήπειρος του κόσμου εκπλήσσει με την αφθονία των αυτόχθονων φυτών και των πρωτότυπων ελαίων που δεν υπάρχουν ποτέ πουθενά αλλού. Οι γυναίκες στην Αυστραλία μπορούν να υπερηφανεύονται για το πάθος τους να φροντίζουν την ομορφιά τους. Έχοντας μια τέτοια ποικιλία εκπληκτικών συστατικών στα χέρια τους, δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τυχαία προϊόντα, καθώς εκτιμούν την ποιότητα και τις οργανικές πρώτες ύλες, κατά προτίμηση τις ντόπιες. Η Αυστραλία εντυπωσιάζει με μια μεγάλη γκάμα φυσικών προϊόντων ομορφιάς χάρη στην τοπική χλωρίδα. Η ποικιλία τους είναι τόσο εκτεταμένη που η περιγραφή όλων των φυτών, των φυκών, των ελαίων, των αργίλων και των θαλάσσιων ορυκτών θα ήταν ίση με μια εγκυκλοπαίδεια. Σήμερα, θα συζητήσουμε τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται στην Αυστραλία όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών.

  • Το δαμάσκηνο kakadu αναπτύσσεται στις βόρειες περιοχές της Αυστραλίας, είναι ένα φρούτο που περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια από τη Φλόριντα. Είναι σωτήριο για το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που φωτίζει και προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά από τη ρύπανση και τις επιβλαβείς καιρικές συνθήκες. Το δαμάσκηνο kakadu «θεραπεύει» το τριχωτό της κεφαλής και αναγεννά τέλεια τα μαλλιά. Επίσης, εμποδίζει τη γήρανση και επιβραδύνει το γκριζάρισμα των μαλλιών.
  • Kangaroo Paw (ανιγόζανθος) – από πού προήλθε το όνομα; Η σωληνοειδής μορφή του λουλουδιού καλύπτεται με βελούδινα μαλλιά και έχει μυτερούς λοβούς που θυμίζουν πόδι καγκουρό, εξ ου και το όνομά του. Ευτυχώς δεν μυρίζει καγκουρό - ο ανιγόζανθος έχει όμορφη μυρωδιά και είναι εξαιρετικό συστατικό μαλακτικών μαλλιών. Το kangaroo paw μαλακώνει τα μαλλιά βελτιώνοντας τη ζωτικότητα και την ελαστικότητά τους.
  • Αυστραλιανά φύκια - λόγω του γεγονότος ότι περιέχουν τις δυνάμεις των ισχυρά θρεπτικών και αναγεννητικών θρεπτικών συστατικών, θα μπορούσαν να ονομαστούν τα «θαλάσσια λαχανικά». Νιασίνη, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη A, C, E, K, PP, σίδηρος, ασβέστιο, ιώδιο, χαλκός, φθόριο, φώσφορος, ψευδάργυρος - αυτός είναι ο γαλαξίας όλων αυτών που χρειάζονται τα μαλλιά για να διατηρήσουν την απίστευτη λάμψη, την υγεία τους και να αποτρέψουν την αραίωση. Τα φύκια είναι ένα σταθερό στοιχείο περιποίησης όχι μόνο των μαλλιών αλλά και ολόκληρου του σώματος. Συμπεριλαμβάνονται επίσης πρόθυμα στη διατροφή και θεωρούνται μία από τις υπερτροφές που συμπληρώνουν τις ανεπάρκειες βιταμινών και μετάλλων. Αξίζει να «ταΐσετε» τα μαλλιά με αυτά – καθώς αποτελούν εξαιρετική περιποίηση που θρέφει και εντείνει την εκπληκτική όψη των μαλλιών.
  • Ο φλοιός του αυστραλιανού αγριοκέρασου - αναντικατάστατο συστατικό μαλακτικών και σαμπουάν. Χαρίζει στα μαλλιά εξαιρετική ελαστικότητα και δύναμη, τα κάνει λαμπερά και τα θρέφει καλά και ταυτόχρονα τους παρέχει μια σειρά από μικροθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες (σίδηρος, χαλκός, κοβάλτιο, ψευδάργυρος, μαγνήσιο και μαγγάνιο και βιταμίνες C και E). Ο φλοιός του αυστραλιανού αγριοκέρασου όχι μόνο αναβαθμίζει την κατάσταση των μαλλιών αλλά αφήνει και ένα υπέροχο, έντονα λουλουδένιο άρωμα.
  • Αυστραλιανό άγριο ροδάκινο - Οι Αβορίγινες αναφέρονται στο άγριο ροδάκινο ως "quandong", επιθυμώντας να τονίσουν τη μοναδικότητα και την απαράμιλλη ιδιότητά του με αυτήν την ξεχωριστή ονοματολογία. Το εκχύλισμα από άγριο ροδάκινο είναι μια πολύτιμη ουσία που θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά βελτιώνοντας τη λάμψη τους και ενισχύοντας το χρώμα των μαλλιών. Το αυστραλιανό άγριο ροδάκινο είναι συχνά βασικό συστατικό των μαλακτικών και των σαμπουάν που προορίζονται για βαμμένα και ατίθασα μαλλιά.
  • Μαργαριταρόσκονη – Οι γυναίκες στην Αυστραλία θεωρούνται οι ειδικοί όσον αφορά τα μαργαριτάρια: για δεκαετίες, η χώρα τους ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας στον κόσμο λαμπερών κοσμημάτων της θάλασσας. Η σκόνη μαργαριταριού είναι γνωστή για πάνω από 4.000 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί τίποτα που να δίνει τόσο διακριτική λάμψη, αναβαθμίζοντας τέλεια την όψη των μαλλιών και του δέρματος ταυτόχρονα. Η μαργαριταρόσκονη περιέχει περισσότερα από 20 αμινοξέα, τα οποία αποτελούν μέρος των κυττάρων του σώματός μας και, επιπλέον, είναι μια πολύτιμη πηγή μιας ουσίας που ονομάζεται κονχιολίνη - το ισοδύναμο της ανθρώπινης κερατίνης (το βασικό δομικό υλικό που αποτελεί τα μαλλιά). Επιπλέον, η μαργαριταρόσκονη διεγείρει το επίπεδο της μελανίνης (καθυστερεί το γκριζάρισμα), εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος αποτρέποντας την υπερβολική λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, καταπραΰνει τα εγκαύματα, προστατεύει από τις δυσμενείς επιπτώσεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης καθώς και αναζωογονεί και ενυδατώνει τα μαλλιά, γυαλίζοντας τα τέλεια.
  • Αυστραλιανό έλαιο jojoba - Οι Αυστραλοί θέλουν να κάνουν θεραπείες μαλλιών με έλαια. Τα φυσικά και αιθέρια έλαια αποτελούν μόνιμο στοιχείο της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών τους. Ψάχνουν με ανυπομονησία για έτοιμα προϊόντα με βάση τα έλαια και το έλαιο jojoba φαίνεται να είναι το πιο δημοφιλές έλαιο που χρησιμοποιείται στην ήπειρο. Λαμβανόμενο από γηγενείς θάμνους, που αναπτύσσονται σε ένα καθαρό, έρημο κλίμα, το jojoba είναι ένα εξαιρετικό έλαιο: είναι ελαφρύ, απορροφάται γρήγορα, δεν επιβαρύνει υπερβολικά τα μαλλιά, περιέχει σκουαλάνιο υπεύθυνο για τη ρύθμιση της λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων, βελτιώνει τη δύναμη, την ελαστικότητα και τη λάμψη των μαλλιών. [Το έλαιο jojoba] είναι μια από τις πιο εκπληκτικές ουσίες περιποίησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στην περιποίηση των μαλλιών, αλλά ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο θα επωφεληθούν από αυτό καθώς αναζωογονεί το δέρμα και καταπραΰνει την ακμή.
  • Έλαιο pili (canarium ovatum) – το έλαιο πίεσης εν ψυχρώ από καρπούς pili εκτιμάται από τους κατοίκους της ηπείρου και θεωρείται πιο πολύτιμο και πιο υγιεινό από το ελαιόλαδο. Αυτό το ακατέργαστο έλαιο χρησιμοποιείται από τους Αυστραλούς κυρίως για τη θεραπεία μαλλιών με έλαια. Είναι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά οξέα, μια σειρά από πολύτιμα μέταλλα (σίδηρος, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Ε, Α) και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα. Το έλαιο pili μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα φυσικά έλαια. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συχνά για την άμβλυνση των ορυκτών αργίλων και σε αυτή τη μορφή κάνει θαύματα ως μάσκα αναζωογόνησης μαλλιών.
  • Αυστραλιανός λυκίσκος - εδώ και δεκαετίες εκτιμάται όχι μόνο στην παραγωγή μπύρας αλλά και ως εξαιρετικό συστατικό για την ενίσχυση της τρίχας. Ο αυστραλιανός λυκίσκος είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την ενίσχυση των βολβών της τρίχας, την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, την ενυδάτωση και τη βελτίωση της δομής των μαλλιών. Επίσης, ο αυστραλιανός λυκίσκος εξαλείφει το πρόβλημα της πιτυρίδας, περιλαμβάνει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ρυθμίζει τη σμηγματόρροια και γυαλίζει τέλεια. Δεν είναι περίεργο που οι Αυστραλοί εκτιμούν τον λυκίσκο στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έγχυμα από κώνους λυκίσκου ή να αναζητήσετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν φυσικό εκχύλισμα λυκίσκου.
  • Αυστραλιανή πιπερόριζα – ένα πολύτιμο συστατικό για λεπτά, εξασθενημένα μαλλιά, χωρίς ενέργεια, ζωντάνια και ελαστικότητα. Η πιπερόριζα εκτιμάται για τις αναζωογονητικές της ιδιότητες, γι' αυτό και βρίσκεται συχνά σε προϊόντα που είναι αφιερωμένα στην περιποίηση των ώριμων μαλλιών. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό σε διάφορους ορούς θρέψης και αναγέννησης για τις άκρες των μαλλιών. Η πιπερόριζα χρησιμοποιείται επίσης ως υγρό για τη δημιουργία ενός μοναδικού φυσικού ελαίου. Τις περισσότερες φορές, η ρίζα της αυστραλιανής πιπερόριζας είναι εμποτισμένη με έλαιο καρύδας ή έλαιο jojoba. Το έλαιο μαλλιών με τη βοήθεια της πιπερόριζας διεγείρει τη λειτουργία του βολβού, αναστέλλει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η Αυστραλία είναι μια χώρα όπου τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται με πάθος - όχι μόνο για σκοπούς αρωματοθεραπείας. Συχνά προστίθενται στα καλλυντικά για να αυξήσουν τις ιδιότητες περιποίησης τους. Ποια αιθέρια έλαια της Αυστραλίας είναι πιο δημοφιλή στην περιποίηση των μαλλιών;

Το έλαιο fragonia (agonis fragrans) - είναι ένα δημοφιλές αιθέριο έλαιο που μπορεί να προστεθεί σε μάσκες μαλλιών και μαλακτικά. Συνδυάζεται επίσης με φυσικά έλαια για την ενίσχυση της αντιβακτηριδιακής και απολυμαντικής τους δράσης. Το αραιωμένο αρωματικό έλαιο, που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, ρυθμίζει το επίπεδο έκκρισης σμήγματος, θεραπεύει την πιτυρίδα και τη φλεγμονή του δέρματος. Είναι ένα συχνό συστατικό μιγμάτων ελαίων που τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και ανακουφίζουν επίσης το τριχωτό της κεφαλής.

Έλαιο από αυστραλιανό σανδαλόξυλο - ένα από τα παλαιότερα έλαια στον κόσμο, χρονολογείται από την εποχή της Κλεοπάτρας, εμφανίζεται επίσης στα αρχαία ινδικά ιατρικά βιβλία. Μια ειδική ποικιλία σανδαλόξυλου, που ονομάζεται santalum spicatum, αναπτύσσεται σε τεράστιες περιοχές της Αυστραλίας. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες είναι ισχυρότερες από το παγκοσμίως δημοφιλές έλαιο τεϊόδεντρου. Το έλαιο σανδαλόξυλου προστίθεται συχνά σε σαμπουάν καθαρισμού και ρύθμισης του σμήγματος. Καταπραΰνει τη φλεγμονή του δέρματος και υποστηρίζει τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Το ντόπιο αιθέριο έλαιο niaouli που λαμβάνεται από φύλλα και κλαδιά του ομώνυμου φυτού λειτουργεί παρόμοια. Παρουσιάζει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, σκοτώνει τους μύκητες και έχει αντιφλεγμονώδεις, τονωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορεί να προστεθεί σε σαμπουάν και γαλακτώματα προσώπου. Το niaouli είναι γνωστό ως έλαιο που ενισχύει τέλεια το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνει τα συμπτώματα αλλεργίας - είναι, επομένως, μια «ευγνώμων» προσθήκη σε προϊόντα περιποίησης ευαίσθητων μαλλιών.

Ένα άλλο απολυμαντικό, επουλωτικό και καταπραϋντικό έλαιο είναι αυτό που λαμβάνεται από τον ευκάλυπτο. Το έλαιο ευκαλύπτου υποστηρίζει τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, καταπολεμά την πιτυρίδα και την ακμή, γυαλίζει τα μαλλιά και τα αφήνει απαλά και λαμπερά.

Αιθέριο έλαιο Ylang Ylang (έλαιο από το δέντρο Ylang Ylang) - αυτό είναι ένα άλλο αιθέριο έλαιο που είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Το άρωμά του είναι εξαιρετικό αφροδισιακό αλλά έχει επίσης έντονες καλλωπιστικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το έλαιο Ylang Ylang καταπολεμά τη φαλάκρα, διεγείρει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, επιταχύνει την επούλωση και τον ερεθισμό των πληγών και ρυθμίζει τη σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής. Οι Αυστραλοί προσθέτουν μερικές σταγόνες αυτής της πολύτιμης ουσίας στις μάσκες και τα μαλακτικά μαλλιών τους ή εμπλουτίζουν τα καλλυντικά με βάση τον άργιλο και τα [υδρολυμένα μαλλιά].

Αιθέριο έλαιο μυρτιάς γλυκάνισου - είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια στην Αυστραλία. Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν με χαρά στη φροντίδα των μαλλιών, γιατί τονώνει την ανάπτυξή τους, καθαρίζει τέλεια το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την υποδερμική κυκλοφορία του αίματος. Διεγείρει και τονώνει τους βολβούς, γι' αυτό συχνά προστίθεται σε όλους τους τύπους αμπούλας που αναστέλλουν την αραίωση των μαλλιών και ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας. Το έλαιο μυρτιάς γλυκάνισου έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το οποίο επαινείται ιδιαίτερα από τις γυναίκες: εάν εφαρμοστεί στη βούρτσα ή σε μια χτένα, διευκολύνει το ξεμπέρδεμα και τον δαμασμό των ατίθασων τριχών.

ΩΚΕΑΝΙΑ – ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η Αυστραλία περιβάλλεται από άλλες 13 νησιωτικές χώρες που μπορούν να καυχηθούν για ένα τροπικό κλίμα και εντελώς καθαρό, απαλλαγμένο από αιθαλομίχλη και μόλυνση αέρα. Οι χώρες της Ωκεανίας περιλαμβάνουν σπάνια, εξωτικά είδη φυτών που χρησιμοποιούνται συχνά στα καλλυντικά και την ιατρική.

Το πιο δημοφιλές φυτό που καλλιεργείται σε τροπικά νησιά γνωστό και σε πολλές άλλες ζεστές περιοχές του κόσμου - ο κοκοφοίνικας. Το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως για γαστρονομικούς σκοπούς και στα καλλυντικά (το έλαιο καρύδας είναι το πιο κοινό συστατικό σαμπουάν, μαλακτικών και μασκών μαλλιών). Ωστόσο, υπάρχουν επίσης φυτά που είναι ασυνήθιστα για άλλες ηπείρους. Η Νέα Ζηλανδία (όπως και ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας) μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εξαιρετικό φρούτο: το tamarillo - αλλιώς ονομαζόμενο ως δέντρο ντομάτας, δεν είναι πραγματικά λαχανικό. Αυτό το τροπικό, αυστραλιανό φρούτο εκτιμάται για τις ασυνήθιστες γευστικές του ιδιότητες και για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Το tamarillo επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης των μαλλιών και του δέρματος, είναι πολύτιμη πηγή βιταμίνης Α - προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ η βιταμίνη C υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη δομή των αιμοφόρων αγγείων. Το tamarillo, όπως και η «γηγενής» παραδοσιακή ντομάτα, περιέχει υψηλή συγκέντρωση καλίου, το οποίο αναστέλλει την τριχόπτωση και ενισχύει τους εξασθενημένους βολβούς των μαλλιών. Ο καρπός μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά, το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή παχύρρευστου πολτού που συχνά εμποτίζεται με μερικές σταγόνες φυσικών ελαίων.

Ένα δημοφιλές έλαιο με καταπραϋντικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, που συνιστάται για την περιποίηση ώριμου δέρματος και μαλλιών, γνωστό παγκοσμίως, που καλλιεργείται μαζικά στη Νέα Ζηλανδία, ονομάζεται έλαιο σπόρων μποράγκο. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που συνιστάται επίσης για τη φροντίδα των βαμμένων και με ντεκαπάζ μαλλιών.

Όλα τα νησιωτικά κράτη εκτιμούν και χρησιμοποιούν την ευεργετική δύναμη των θαλάσσιων φυκιών - σε αυτή την περιοχή του κόσμου μπορείτε να συναντήσετε μια ντουζίνα από διαφορετικές ποικιλίες που περιλαμβάνονται στη διατροφή και χρησιμοποιούνται ως καλλυντικό με ισχυρές αναπλαστικές ιδιότητες πολύτιμες για το δέρμα και τα μαλλιά.

Ένα άλλο δημοφιλές καλλυντικό από την περιοχή της Νέας Ζηλανδίας είναι το εκχύλισμα harakeke - που προστίθεται συχνά σε σαμπουάν ή πλύσεις μαλλιών, διάσημο για τις θεραπευτικές και τονωτικές του ιδιότητες. Το κύριο καθήκον του είναι να ανακουφίζει το ερεθισμένο ή ευαίσθητο δέρμα, να καταπραΰνει τα εγκαύματα και να φροντίζει τέλεια τα βαριά, πυκνά και χωρίς όγκο μαλλιά.

Λόγω των καταπραϋντικών και ηρεμιστικών ιδιοτήτων του, το διάλυμα από ελαιόλαδο και φυτά kawakawa, χρησιμοποιείται επίσης σε σαμπουάν που συνιστώνται για ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύοντας το τριχωτό της κεφαλής από τον δυνατό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σχεδόν ολόκληρη η Ωκεανία και οι περισσότερες περιοχές της Αυστραλίας είναι τροπικά δάση και ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών ευκαλύπτου - είναι ένας πολύτιμος παράγοντας καλλυντικών και αρωματοθεραπείας. Το προαναφερθέν έλαιο ευκαλύπτου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιούνται στη φροντίδα βαριών και λιπαρών μαλλιών.

Ένα άλλο φυτό χαρακτηριστικό για την περιοχή της Νέας Ζηλανδίας είναι το λινάρι Νέας Ζηλανδίας (συχνά ονομάζεται κάνναβη Νέας Ζηλανδίας). Το έλαιο που συμπιέζεται από τους σπόρους αυτού του φυτού εκτιμάται ιδιαίτερα στη φροντίδα των μαλλιών. Ονομάζεται έλαιο σπόρων harakeke και είναι δημοφιλές λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ωμέγα-6 λινολεϊκού οξέος. Το έλαιο σπόρων harakeke είναι μια πολύτιμη πηγή φυτοστερολών που διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου, αποτρέπουν την τριχόπτωση και ενισχύουν όλο το μήκος της τρίχας από τους βολβούς μέχρι τις άκρες.

Μπορούμε επίσης να θαυμάσουμε τον εκπληκτικό πλούτο των φυτών στη Νέα Καληδονία (το νησί είναι «σπίτι» για 2551 ενδημικά φυτά). Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα ασυνήθιστα και μοναδικά κωνοφόρα δέντρα - πολλά είδη προστατεύονται εκεί. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αιθέριων ελαίων που συχνά συνδυάζονται με το δημοφιλές έλαιο καρύδας ή έλαιο jojoba.

Μια άλλη πολύτιμη ουσία για την περιποίηση των μαλλιών είναι ο έβενος και το προαναφερθέν σανδαλόξυλο. Καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή των Νήσων Σολομώντα. Ο έβενος χρησιμοποιείται όχι μόνο για την κατασκευή επίπλων και τη γλυπτική. Αποδεικνύεται ότι το εκχύλισμα έβενου έχει εξαιρετικές ιδιότητες κατά της κυτταρίτιδας και διεγείρει επίσης την υποδερμική κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείται συστηματικά με τη μορφή λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής - συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών και προστατεύει τους βολβούς από την πτώση. Έχει επίσης αντιγηραντική δράση και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Η Σαμόα μπορεί να καυχηθεί ότι έχει μια μαζική καλλιέργεια ενός φυτού που ονομάζεται colocasia esculenta, που συνήθως ονομάζεται taro. Διάφορα μέρη του χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική: το taro είναι ένα τέλειο φάρμακο για το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής, όλα τα έλκη και τις φλεγμονές της επιδερμίδας. Οι καλλυντικές του ιδιότητες είναι εντυπωσιακές: το taro είναι πλούσιο σε σάκχαρα, ολιγοπεπτίδια και φλαβονοειδή. Τα ενεργά συστατικά του διεγείρουν έντονα τον μεταβολισμό των κυττάρων: επομένως, εκχυλίσματα από το φυτό χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα εξασθενημένα και αραιωμένα μαλλιά. Το taro είναι επίσης εξαιρετικό ως συστατικό σε αναπλαστικές κρέμες και μάσκες προσώπου.

Τα εξωτικά φρούτα από τις περιοχές της Ωκεανίας, εκτός από την εκπληκτική τους γεύση, συχνά εκτιμώνται για τον πλούτο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα. Γίνονται συστατικά φυσικών μασκών και συνδυάζονται με φυσικά έλαια για να θρέψουν τα μαλλιά και το δέρμα. Ένα από τα πιο συχνά καλλιεργούμενα φρούτα στο Κιριμπάτι είναι οι μπανάνες, το jackfruit και τα πεπόνια. Δεν είναι μόνο θρεπτικές τροφές αλλά και φυσικά καλλυντικά ευεργετικά για το σώμα και τα μαλλιά.

Τροπικά και εξωτικά συστατικά για την περιποίηση των μαλλιών; Αν ψάχνετε για καινοτομία και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο - προσεγγίστε τα ντόπια, φυσικά έλαια από την Αυστραλία και τα μοναδικά φυτικά εκχυλίσματά της - η δράση τους θα σας εκπλήξει θετικά. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η λίπανση μαλλιών είναι ένα δημοφιλές τελετουργικό σε όλο τον κόσμο - ένας τόσο μεγάλος αριθμός γυναικών δεν μπορεί να κάνει λάθος: τα φυσικά έλαια είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά σας!

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου