Μετα-καλοκαιρινή ανάπλαση μαλλιών - αποτελεσματική θεραπεία περιποίησης μαλλιών

Μετα-καλοκαιρινή ανάπλαση μαλλιών - αποτελεσματική θεραπεία περιποίησης μαλλιών

Πώς να επαναφέρετε την υγεία των μαλλιών που έχουν υποστεί ζημιά λόγω του καυτού ήλιου και των υψηλών θερμοκρασιών; Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι μια σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, ένα προϊόν φυτικής προέλευσης και λίγη συνέπεια. Ανακαλύψτε τι πραγματικά χρειάζονται τα μαλλιά και γιατί καταστρέφονται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και πώς να τα αναπλάσετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι συμβαίνει στα μαλλιά το καλοκαίρι;

Ο καυτός ήλιος, η ακτινοβολία του ήλιου, το θαλασσινό αλάτι και η έλλειψη κατάλληλης προστασίας - αυτοί είναι οι παράγοντες που βλάπτουν τα μαλλιά σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά το καλοκαίρι, οι περισσότερες από εμάς αντιμετωπίζουμε το αραίωμα, την έλλειψη λάμψης και ελαστικότητας, το υπερβολικό φριζάρισμα και τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών. Ακόμη και το τριχωτό της κεφαλής αποδυναμώνεται και μερικές φορές καίγεται από τον ήλιο.

Οι ακτινοβολίες UVA και UVB προκαλούν γήρανση των μαλλιών, καθιζάνουν νερό από το εσωτερικό τους και διαταράσσουν το φυσικό υδρολιπιδικό στρώμα που καλύπτει κάθε τρίχα. Οι αποδυναμωμένοι βολβοί δεν είναι σε θέση να κρατήσουν την τρίχα μέσα στο θύλακα: ως εκ τούτου, αυξάνεται η τριχόπτωση και επιβραδύνεται η ανάπτυξη.

Το καλοκαίρι, όλη η τρίχα είναι εκτεθειμένη σε φθορές - δεν επηρεάζονται μόνο τα εξωτερικά στρώματα, αλλά και ο φλοιός, η μήτρα και οι ρίζες. Οι ακτίνες του ήλιου εισχωρούν βαθιά μέσα στα κύτταρα του δέρματος και το φθινόπωρο συνήθως αρχίζουμε να παρατηρούμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους - τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητα και τη λάμψη τους, οι άκρες τους χωρίζονται και γίνονται ξηρές. Κατά συνέπεια, οι τρίχες γίνονται σκληρές, εύθραυστες και πιο δύσκολες στο φορμάρισμα.

Πώς η δομή της τρίχας επηρεάζει τη φροντίδα της;

Αν θέλετε η θεραπεία περιποίησης των μαλλιών σας να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στην επιφάνεια της τρίχας, επειδή μια τρίχα δεν είναι μόνο ο άξονας και το εξωτερικό κερατινώδες στρώμα της, αλλά και βολβοί (συμπεριλαμβανομένης της μήτρας της τρίχας), το τριχωτό της κεφαλής και οι εσωτερικές δομές (πυρήνας ή μυελός και φλοιώδες στρώμα).

Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται αυστηρά από την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και των βολβών του. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματική αναγέννηση των μαλλιών θα πρέπει να περιλαμβάνει κάθε μέρος τους.

Πολυδιάστατη φροντίδα μαλλιών - το κλειδί για αποτελεσματική αναγέννηση

Για να αναζωογονήσετε όλους τους τύπους μαλλιών (όχι μόνο τους κουρασμένους και αφυδατωμένους μετά το καλοκαίρι), πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη κάθε παράγοντα που συνθέτει τη δομή τους. Η φροντίδα των μαλλιών μπορεί να συγκριθεί με ένα λειτουργικό αυτοκίνητο: δεν αρκεί μια συντήρηση όπως ένα νέο βερνίκι για να δουλέψει καλά. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι αυτό που κρύβεται κάτω από το καπό. Τα μαλλιά λειτουργούν με ανάλογο τρόπο: αν οι εσωτερικές δομές τους έχουν υποστεί ζημιά, δεν αναγεννιούνται φροντίζοντας μόνο την επιφάνεια.

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι όμορφα, πρέπει να τα παρέχετε μια ολόκληρη σειρά από ουσίες, οι οποίες όχι μόνο θα ομορφύνουν τις εξωτερικές δομές τους, αλλά θα έχουν επίσης άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και την κατάστασή τους. Το κλειδί για την αποτελεσματική ανάπλαση είναι η επιλογή του κατάλληλου καλλυντικού, το οποίο στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών της τρίχας. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, οι συστηματικές θεραπείες έχουν επίσης μεγάλη σημασία. Υπό το πρίσμα αυτών των πληροφοριών, είναι προφανές ότι μόνο η πολυδιάστατη αναγέννηση των μαλλιών θα φέρει άριστα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πώς γίνεται όμως αυτό; Δεν χρειάζεται να πάτε σε κομμωτήριο και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με δαπανηρές θεραπείες. Οι κατάλληλες θεραπείες στο σπίτι θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε όμορφα, δυνατά και αναγεννημένα μαλλιά που σταματούν να πέφτουν και αναπτύσσονται υγιή και πυκνά - όλα αυτά μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Πώς να αναπλάσετε τα μαλλιά μετά το καλοκαίρι; Σύστημα περιποίησης μαλλιών

● Ανάπλαση των μαλλιών μετά το καλοκαίρι - περιποίηση των κατεστραμμένων άκρων των μαλλιών

Ο ήλιος ξηραίνει πρωτίστως τις άκρες των μαλλιών, επειδή είναι τα γηραιότερα μέρη της τρίχας και δέχονται όλο το φορμάρισμα και την επέμβαση. Συχνά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση: έντονα αποξηραμένες και ξεθωριασμένες, σχισμένες ή και ελαφρώς σπασμένες. Οι ψαλιδισμένες άκρες δεν μπορούν να "ξανασφραγιστούν" εκ νέου, γι' αυτό είναι καλύτερο απλά να τις κόβετε μετά το καλοκαίρι, ώστε να μην καταστραφούν ακόμη περισσότερο, αλλά αντιθέτως να γίνουν όμορφες και να είναι σε καλή κατάσταση. Τα εν λόγω μαλλιά θα γίνουν επίσης ανάλαφρα και θα μπορούν να φορμαριστούν πιο εύκολα (η βούρτσα δεν θα κολλάει στους κόμπους με αποτέλεσμα να τραβάει τα μαλλιά, ή στις αποδυναμωμένες άκρες). Με αυτόν τον τρόπο σώζουμε τα μαλλιά από πολλούς μηχανικούς τραυματισμούς και δεν τα καταστρέφουμε κατά τη διάρκεια των καθημερινών περιποιήσεων.

● Ανάπλαση μαλλιών μετά το καλοκαίρι - σαμπουάν καθαρισμού

Λόγω του γεγονότος ότι ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι μία από τις κύριες προϋποθέσεις για να απολαύσετε ανανεωμένα, δυνατά μαλλιά - πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά. Τα υπολείμματα των καλλυντικών, το υπερβολικό σμήγμα, η σκόνη, η βρωμιά, οι τοξίνες από το περιβάλλον συγκεντρώνονται στο τριχωτό της κεφαλής. Η περίσσεια κερατίνης από τα προϊόντα περιποίησης μπορεί επίσης να δημιουργήσει συσσώρευση στη βάση, γι' αυτό και οι θύλακες της τρίχας μπλοκάρονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον περιορισμό της ανθεκτικότητας της τρίχας στη βάση, (με τον καιρό μπορεί να αρχίσει να σπάει πλησιάζοντας το δέρμα), αλλά και τη διακοπή του έργου των σμηγματογόνων αδένων. Τα υπερβολικά λιπαρά μαλλιά είναι συχνά το αποτέλεσμα ενός ακάθαρτου τριχωτού της κεφαλής.

Το επόμενο βήμα στη φροντίδα των μαλλιών είναι, επομένως, ο καθαρισμός τους με ένα ειδικό σαμπουάν που θα φροντίσει το τριχωτό της κεφαλής και θα απομακρύνει όλες τις ακαθαρσίες, τα καλλυντικά, το σμήγμα και τις τοξίνες που προέρχονται από το περιβάλλον. [Το σαμπουάν καθαρισμού] διευκολύνει επίσης την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που παρέχουμε στα μαλλιά, με τη χρήση μαλακτικών ή φυσικών ελαίων. Ως αποτέλεσμα, κάθε ρουτίνα φροντίδας καθίσταται πιο ισχυρή και αποτελεσματική. Απλά εφαρμόστε το μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση πριν λαδώσουν τα μαλλιά σας.

● Ανάπλαση των μαλλιών μετά το καλοκαίρι - χρήση ελαίων στα μαλλιά

Η θρέψη των μαλλιών είναι μια πραγματική πρόκληση. Η πλειοψηφία των μαλακτικών και των μασκών μαλλιών δεν εισχωρούν καν στις εσωτερικές δομές τους. Επιπλέον, δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς το ερεθίζουν και παρέχουν κομεδογόνα αποτελέσματα. Η καλύτερη θεραπεία που λειτουργεί τόσο εξωτερικά όσο και στις εσωτερικές δομές της τρίχας είναι η θεραπεία μαλλιών με λάδι. Τα [φυσικά έλαια] είναι ουσίες που αναγεννούν τα μαλλιά με τον πιο ισχυρό τρόπο. Λειτουργούν πολυδιάστατα: ομορφαίνουν, ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας, βοηθούν στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς στην επιφάνεια, ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος και αποτρέπουν την υπερβολική ξήρανση του τριχωτού της κεφαλής.

Τα φυτικά έλαια είναι επίσης απολύτως ασφαλή, απαλλαγμένα από parabens, σιλικόνες και άλλες κομεδογόνες ουσίες. Τα σωματίδιά τους δεν προστατεύουν την τρίχα μόνο στην επιφάνεια και βελτιώνουν την εμφάνισή της, αλλά φτάνουν και στα εσωτερικά στρώματα, επιδιορθώνουν τις κατεστραμμένες δομές και επηρεάζουν θετικά τον φλοιό της τρίχας.

Όταν εφαρμόζετε λάδι στα μαλλιά σας, φροντίστε να κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής - θα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα και θα ενισχύσει τον ενεργειακό μεταβολισμό της μήτρας των μαλλιών. Αυτό θα επιταχύνει τις διαδικασίες κυτταρικής διαίρεσης και θα επιβραδύνει την καταστροφή και το θάνατο των βολβών, καθώς και θα αναστείλει τη διαδικασία γήρανσης των μαλλιών.

Πώς λειτουργεί το [λάδι για τα μαλλιά];

  • ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών
  • καθαρίζει και βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής
  • κάνει τα μαλλιά να εδράζονται πιο σταθερά στους θύλακες
  • επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών
  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα
  • αναστέλλει την τριχόπτωση
  • προστατεύει από τη φθορά
  • ομορφαίνει, ενισχύει τη λάμψη, λειαίνει
  • διεγείρει τη λειτουργία των κυττάρων της μήτρας
  • επιδιορθώνει τη δομή της τρίχας
  • παρέχει στα μαλλιά πολυδιάστατη φροντίδα
  • δεν παραλείπει κανένα τμήμα της δομής της τρίχας

● Ανάπλαση μαλλιών μετά το καλοκαίρι - προστασία των άκρων των μαλλιών

Μια άλλη, πολύ σημαντική πτυχή της περιποίησης των μαλλιών είναι η φροντίδα των άκρων των μαλλιών. Αυτό το τμήμα των μαλλιών καταστρέφεται ταχύτερα. Οι υπερβολικά ξηρές, μπερδεμένες και φριζαρισμένες άκρες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη συνολική κατάσταση των μαλλιών, επομένως, καλό είναι να τις προστατεύετε με τη χρήση ειδικών προϊόντων. Ο ορός για τις άκρες των μαλλιών λειτουργεί σαν ασπίδα και επιπλέον, ενισχύει τη λάμψη και το χρώμα των μαλλιών, αποτρέπει το φριζάρισμα και το μπέρδεμα. Ως αποτέλεσμα, διευκολύνει το χτένισμα και το φορμάρισμα.

Όσο πιο συχνά προστατεύουμε τις άκρες των μαλλιών, τόσο πιο σπάνια θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε τον κομμωτή για να τις κόβουμε: οι καλά θρεμμένες άκρες των μαλλιών παραμένουν καθαρές και υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν σπάνε και δεν φθείρονται. Ο ορός για τις άκρες των μαλλιών μπορεί να έχει δύο μορφές και αποτελείται είτε από λεπτές, πτητικές σιλικόνες που βαραίνουν απαλά τα μαλλιά και τα κάνουν λαμπερά προστατεύοντας από τις υψηλές θερμοκρασίες του σεσουάρ, είτε είναι ένα ειδικά αναπτυγμένο μείγμα ελαίων που πρέπει να απλωθεί στις άκρες των νωπών μαλλιών αμέσως μετά το λούσιμο.

● Ανάπλαση μαλλιών μετά το καλοκαίρι - συμπληρώματα

Τα μαλλιά δεν είναι απαραίτητο να τρέφονται μόνο εξωτερικά. Για να ενισχύσετε την επίδραση των μαλακτικών, των σαμπουάν και των ελαίων, καλό είναι να λαμβάνετε ειδικά συμπληρώματα, τα οποία περιέχουν ένα σύνολο βασικών βιταμινών και μικροστοιχείων που υποστηρίζουν το έργο των βολβών της τρίχας. Επιπροσθέτως, τα συμπληρώματα για τα μαλλιά έχουν επίσης θετική επίδραση στην εμφάνιση των νυχιών και των βλεφαρίδων. Δρουν άμεσα στη μήτρα της τρίχας, αποτρέποντας την αποδυνάμωση και την πτώση της. Η ειδικά αναπτυγμένη σύνθεση πρέπει να περιέχει όχι μόνο βιταμίνες πολύτιμες για τα μαλλιά αλλά και ψευδάργυρο, βιοτίνη και πυρίτιο, φολικό οξύ και σίδηρο.

Τα συμπληρώματα που βρίσκονται στο φαρμακείο μπορούν να αντικατασταθούν με φυσικά φυτικά αφεψήματα: αρκεί να πίνετε κάθε μέρα φυτικό έγχυμα τσουκνίδας και ιπποφαούς ή ένα διάλυμα έγχυσης μαγιάς.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου