Μια συλλογή γνώσεων: αμπούλες μαλλιών - τι είναι, πότε να τις χρησιμοποιήσετε και ποιες να επιλέξετε;

Μια συλλογή γνώσεων: αμπούλες μαλλιών - τι είναι, πότε να τις χρησιμοποιήσετε και ποιες να επιλέξετε;

Ένα μικρό γυάλινο φιαλίδιο είναι το τελευταίο βήμα στον αγώνα για όμορφα μαλλιά. Συνήθως τα αναζητούμε όταν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί. Αυτά τα μικρά φιαλίδια είναι σαν μια έφοδος περιποίησης: οι «μικροί καταδρομείς» εμφανίζονται όταν τίποτα άλλο δεν μπορεί να βοηθήσει με τη σμηγματόρροια, την πιτυρίδα, την υπερβολική τριχόπτωση και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης της τρίχας. Αλλά οι αμπούλες για τα μαλλιά λειτουργούν πραγματικά; Είναι ασφαλείς; Από τι αποτελούνται και υπάρχει εναλλακτική λύση σε μια τόσο σοβαρή θεραπεία; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τα πάντα για τις αμπούλες μαλλιών, τα αποτελέσματά τους, τη σύνθεση και την αποτελεσματικότητά τους.

Αμπούλες μαλλιών - τι είναι;

Οι αμπούλες μαλλιών είναι μικρά, συνήθως γυάλινα φιαλίδια με δραστικές ουσίες. Αυτά τα συστατικά καταπολεμούν την τριχόπτωση, την εξασθενημένη κατάσταση των μαλλιών και την παρεμπόδιση της ανάπτυξής τους. Τα σκευάσματα διεγείρουν την κυκλοφορία στους θύλακες των τριχών και ενισχύουν τους βολβούς των μαλλιών. Τα προϊόντα που μειώνουν την τριχόπτωση διεγείρουν επίσης τις νέες τρίχες να αναπτυχθούν. Οι αμπούλες μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ως αναζωογονητική ένεση μίας χρήσης (είναι μια αμπούλα ομορφιάς) ή ως πλήρης θεραπεία για πιο σοβαρά προβλήματα. Συνήθως αποτελείται από καμιά δεκαριά αμπούλες.

Πώς λειτουργούν οι αμπούλες μαλλιών;

Οι αμπούλες μαλλιών λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τον ρόλο τους στη φροντίδα. Με άλλα λόγια, οι αμπούλες που επιταχύνουν την ανάπτυξη λειτουργούν διαφορετικά από εκείνες που αναζωογονούν τα κατεστραμμένα μαλλιά και τις αμπούλες που θα πρέπει να αναστέλλουν την τριχόπτωση.

Γενικά, οι αμπούλες θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών ταυτόχρονα. Περιέχουν μια σειρά από συστατικά που διεγείρουν το μεταβολισμό του θύλακα της τρίχας που χτίζει την κερατίνη, η οποία είναι η βασική πρωτεΐνη της τρίχας. Οι αμπούλες βοηθούν στην ενίσχυση των ινών κολλαγόνου - κάνουν τις τρίχες να προσκολλώνται καλύτερα στις ρίζες τους. Τα μαλλιά μας μετά τη θεραπεία είναι πιο ανθεκτικά στη φθορά και σε άλλους δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες.

Τύποι αμπούλας μαλλιών:

  • Αμπούλες μαλλιών για την τριχόπτωση - αυτή είναι μια ομάδα αμπούλων με τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών όσον αφορά τη δράση και τα συστατικά τους. Αυτές με τις ισχυρότερες ουσίες που βοηθούν στη θεραπεία της γυροειδούς αλωπεκίας είναι διαθέσιμες στα φαρμακεία. Καλό είναι να επισκεφτείτε έναν τριχολόγο πριν την πρώτη χρήση λόγω της έντονης δράσης τους. Άλλες, πολύ πιο ελαφριές φόρμουλες που αντιμετωπίζουν εποχιακά προβλήματα [τριχόπτωση] διατίθενται στα φαρμακεία (η σύνθεσή τους βασίζεται κυρίως σε φυτικά συστατικά, όπως τσουκνίδα ή εκουιζέτο).
  • Αμπούλες μαλλιών που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών - μια ομάδα προϊόντων που - ανάλογα με τη δύναμη και την τιμή τους - μπορεί να είναι είτε επαγγελματικά προϊόντα, για τη χρήση των οποίων θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή να βασίζονται σε πιο ευαίσθητα συστατικά που υποστηρίζουν τους βολβούς μαλλιών (περιέχουν συνήθως φυτικά και εκχυλίσματα βιταμινών από κόκκινες πιπεριές, τζίντζερ ή πιπέρι), τέτοιες θεραπείες είναι λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά οι αμπούλες είναι επίσης πολύ φθηνότερες.
  • Αμπούλες αναγέννησης μαλλιών - αυτά τα παρασκευάσματα συχνά περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β, μέταλλα, αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα. Αποστολή τους είναι να θρέφουν τα μαλλιά και να περιποιούνται απαλά το τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η ομάδα αμπούλων λειτουργεί σαν μάσκα μαλλιών (κάτι σαν πανδαισία μάσκας προσώπου που ομορφαίνει αμέσως το πρόσωπο). Τις περισσότερες φορές, οι αναγεννητικές αμπούλες μαλλιών χρησιμοποιούνται μεμονωμένα για να ωραιοποιήσουν γρήγορα τα μαλλιά και να βελτιώσουν την κατάστασή τους πριν από μια σημαντική βραδινή έξοδο.
    Οι αμπούλες αναγέννησης μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά το χρόνο για την ενδυνάμωση της τρίχας (π.χ. το ζεστό καλοκαίρι ή την εαρινή ή φθινοπωρινή ισημερία). Οι αμπούλες θα είναι τότε μια εξαιρετική θεραπεία για ματ, εύθραυστες, δυσάρεστες στην αφή ή εξαιρετικά ξηρές τρίχες. Σε περίπτωση που τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα, η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά.
  • Αμπούλες για την επούλωση του τριχωτού της κεφαλής - το ίδιο το τριχωτό της κεφαλής μπορεί επίσης να χρειαστεί κάποια βοήθεια: μπορεί να είναι ξηρό, να επηρεάζεται από πιτυρίδα ή κάθε είδους ερεθισμό, μπορεί να φαγουρίζει ή να είναι επιρρεπές σε αλλεργίες. Οι αμπούλες είναι σε θέση να καταπολεμήσουν την πιτυρίδα και την υπερβολική ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος, και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Πότε να αναζητήσετε αμπούλες μαλλιών;

Οι αμπούλες μαλλιών είναι μια σοβαρή θεραπεία μαλλιών που συνιστάται μόνο σε περίπτωση σοβαρής αδυναμίας των μαλλιών ή ως εντατική αναγέννηση κατεστραμμένων, εξαιρετικά εξασθενημένων, υπερβολικά πεσμένων μαλλιών. Δεν συνιστάται η χρήση τους ως υποκατάστατο για μάσκες μαλλιών ή μαλακτικά για μαλλιά που δεν χρειάζονται τόσο ισχυρή αναγέννηση. Κι αυτό γιατί η συγκέντρωση των ενεργών συστατικών στις αμπούλες είναι υψηλή - μερικές φορές η χρήση τους μπορεί να βλάψει τα μαλλιά αντί να βοηθήσει. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε να μην χρησιμοποιείτε πολλές θεραπείες σε αμπούλες ταυτόχρονα γιατί η δράση τους μπορεί να είναι αμοιβαία αποκλειστική. Οι αμπούλες είναι μια καλή επιλογή όταν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως:

  • ξαφνική, πολύ έντονη χρόνια τριχόπτωση
  • defluvium, ή [υπερβολική απώλεια μαλλιών]
  • αναστολή της ανάπτυξης των μαλλιών
  • γενική αδυναμία και σημαντική επιδείνωση της εμφάνισης των μαλλιών
  • σοβαρά προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αμπούλες μαλλιών;

Οι οδηγίες του κατασκευαστή πρέπει να τηρούνται πάντα κατά την εφαρμογή των αμπούλων. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, οι οδηγίες είναι πολύ παρόμοιες. Τα φιαλίδια χρησιμοποιούνται σε καθαρό τριχωτό της κεφαλής - το παρασκεύασμα τρίβεται σε αυτό και δεν ξεπλένεται. Χάρη σε αυτό, οι ουσίες που περιέχονται στο φιαλίδιο έχουν περισσότερο χρόνο να δράσουν στο τριχωτό της κεφαλής σας και να ενισχύσουν τους βολβούς. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε μασάζ με το παρασκεύασμα στο δέρμα. Το ίδιο το μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία και επιταχύνει την απορρόφηση των ουσιών. Ως αποτέλεσμα, οι βολβοί των μαλλιών γίνονται πιο υγιείς και πιο δυνατοί.

Οι αμπούλες αναγέννησης χρησιμοποιούνται με λίγο διαφορετικό τρόπο: εδώ μια αμπούλα διαρκεί περίπου δύο εφαρμογές και το παρασκεύασμα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια της τρίχας τρίβοντάς την από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Έτσι, τα συστατικά θα απορροφηθούν καλύτερα και θα φτάσουν σε κάθε σημείο της τρίχας κάνοντας τις τρίχες λείες, γυαλισμένες και την επιδερμική μεμβράνη των μαλλιών κλειστή. Τα μαλλιά σας θα πρέπει να ξεπλυθούν με νερό μετά το χρόνο που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε αμπούλες μαλλιών;

Οι αμπούλες μαλλιών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εξειδικευμένη θεραπεία μαλλιών, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην τις χρησιμοποιείτε περισσότερο από όσο συνιστάται γιατί μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Οι πιο επαγγελματικές αμπούλες συχνά περιέχουν ορμόνες και μια σειρά από ισχυρές ουσίες. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα προϊόντα έχουν πολύ ισχυρή δράση, θα πρέπει να υπάρχει ένα διάλειμμα μεταξύ κάθε θεραπείας.

Ποιες αμπούλες μαλλιών συνιστώνται;

Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολη - κάθε τριχωτό της κεφαλής έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως κάθε τρίχα θα αντιδράσει διαφορετικά σε έναν συγκεκριμένο τύπο αμπούλας και τα συστατικά που περιέχονται σε αυτές. Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις αμπούλες, καλό είναι πάντα να επισκέπτεστε έναν ειδικό ή έναν τριχολόγο. Αυτό το άτομο θα ελέγξει την κατάσταση των μαλλιών σας και σε αυτή τη βάση θα επιλεγεί το είδος της θεραπείας.

Ποιες αμπούλες μαλλιών να επιλέξω;

Καταρχήν, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την κατάσταση των μαλλιών σας, τις ανάγκες τους και τα συστατικά των αμπούλων. Τι κάνει τις καλές αμπούλες μαλλιών;

Αναζητήστε εκείνες με ενεργά συστατικά υψηλής ποιότητας που είναι απαραίτητα για τα μαλλιά. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να μάθετε ποια συστατικά χρειάζεστε περισσότερο. Προσοχή και στον τρόπο εφαρμογής - κανείς δεν θέλει ένα προϊόν που είναι δύσκολο στη χρήση. Ελέγξτε, λοιπόν, εάν το παρασκεύασμα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν ο κατασκευαστής έκανε την εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο απλή - ειδικά οι ακριβές αμπούλες πρέπει να ανοίγουν και να χρησιμοποιούνται εύκολα.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το πλήρες πακέτο είναι αρκετό για μια πλήρη θεραπεία ή εάν χρειάζεστε περισσότερο από αυτό και πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αμπούλες μαλλιών - είναι αποτελεσματικές;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε αμπούλες μαλλιών; Τα πιο προηγμένα δερμοκαλλυντικά ελέγχονται διεξοδικά για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Καλά επιλεγμένα φιαλίδια, που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, θα βοηθήσουν σε πολλά σοβαρά προβλήματα με τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Είναι σημαντικό να αναζητάτε τις αμπούλες μαλλιών μόνο όταν χρειάζεστε πραγματικά ισχυρότερη βοήθεια - επισκεφτείτε έναν ειδικό που θα σας συμβουλεύσει για τον τύπο των αμπούλων. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αμπούλες μαλλιών όπως μια συνηθισμένη μάσκα μαλλιών ή μαλακτικό μαλλιών. Είναι πολύ πιο δυνατές, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σοβαρά προβλήματα μαλλιών.

Η κακή κατάσταση των μαλλιών είναι συχνά μια προειδοποίηση ότι κάτι λάθος συμβαίνει στο σώμα σας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μάθετε γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση των μαλλιών σας. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικού άγχους, ορμονικών αλλαγών ή κακώς επιλεγμένων καλλυντικών. Πριν πιάσετε τις αμπούλες, αναλύστε αν χρειάζεται πραγματικά τέτοια εντατική θεραπεία για τα μαλλιά σας.

Αν όχι αμπούλες για τα μαλλιά... τότε τι;

Όπως αναφέραμε, οι αμπούλες μαλλιών είναι μια σημαντική θεραπεία για τα μαλλιά. Οι αμπούλες έχουν συχνά μια μάλλον αμφιλεγόμενη, συνθετική σύνθεση. Αν αποφασίσετε να τις δοκιμάσετε, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες φυτικές αμπούλες, αν και δεν είναι κατάλληλες για όλους - δεν λειτουργούν καλά σε λευκασμένα ή βαμμένα μαλλιά.

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις αμπούλες είναι το λάδι για τα μαλλιά: θρέφει και καθαρίζει επίσης το τριχωτό της κεφαλής, καταπολεμά την πιτυρίδα, την ξηρότητα και τη σμηγματόρροια. Τα έλαια περιέχουν αρκετές βιταμίνες, καλά λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες. Αναπλάθουν τα μαλλιά και διεγείρουν τη λειτουργία των βολβών της τρίχας. Τα σωστά επιλεγμένα έλαια μπορούν να αναστείλουν την τριχόπτωση και να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Εάν τα προβλήματα των μαλλιών σας δεν είναι αποτέλεσμα σοβαρών ασθενειών ή ορμονικών αλλαγών, δοκιμάστε μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση - μια ολοκληρωμένη θεραπεία ομορφιάς με φυσικά έλαια.

Οι μάσκες είναι επίσης σε θέση να ενισχύσουν τον άξονα της τρίχας. Αρκεί να εντείνετε τη φροντίδα των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα και να καταφύγετε σε μία από τις πέντε τέλειες μάσκες μαλλιών της Nanoil: εμπιστευτείτε τη δύναμη των επαγγελματικών μασκών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αβίαστα στο σπίτι. Επιλέξτε μια μάσκα εντατικής επιδιόρθωσης πλούσια σε κερατίνη ή έλαιο αργκάν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το σούπερ απαλό υγρό μετάξι ή τον αποτοξινωτικό άνθρακα που ενισχύει τον όγκο και τη λάμψη των μαλλιών. Ενυδατικό αποτέλεσμα προσφέρει η μάσκα με φύκια.

Πού να αγοράσετε τις αμπούλες;

Οι επαγγελματικές αμπούλες μαλλιών μοιάζουν περισσότερο με φάρμακα παρά καλλυντικά, γι' αυτό και διατίθενται κυρίως σε φαρμακεία ή επαγγελματικά κομμωτήρια. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε μέσω Διαδικτύου. Πριν το κάνετε, συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα μπορούσε να εξετάσει τη σύνθεση των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε. Καλό είναι να ελέγξετε εκ των προτέρων και τις κριτικές των αμπούλων.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου