Προϊόντα περιποίησης μαλλιών που μπορούν να βρεθούν σε ένα ντουλάπι κουζίνας: Έλαια, μαγιά, μέλι και άλλα

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών που μπορούν να βρεθούν σε ένα ντουλάπι κουζίνας: Έλαια, μαγιά, μέλι και άλλα

Έχουμε την τάση να λέμε ότι τα μαλλιά «πίνουν» νερό και ότι μπορούμε να «ταΐσουμε» τα μαλλιά με θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζατε όμως ότι τις περισσότερες από αυτές τις ουσίες που ταΐζουν τα μαλλιά μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στο ντουλάπι της κουζίνας σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς τα διάφορα χειροποίητα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που παρασκευάζονται από τα τρόφιμά σας επηρεάζουν τα μαλλιά και για να μάθετε ποια συστατικά αξίζει να χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε τη σωστή φροντίδα στα μαλλιά σας.

Η συνειδητή φροντίδα μαλλιών στο σπίτι είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος βελτίωσης της κατάστασης των μαλλιών. Είναι η ικανότητα να χρησιμοποιείτε τις απλούστερες λύσεις.

Το να δημιουργήσετε το δικό σας προϊόν περιποίησης μαλλιών χρησιμοποιώντας συστατικά που είναι διαθέσιμα στην κουζίνα σας είναι σαν να στερείτε τα καλλυντικά του φαρμακείου από τις ουσίες που ενδέχεται να βλάψουν τα μαλλιά σας (παραβένες, αλκοόλες, φθαλικές ενώσεις, σιλικόνες κ.λπ.) - και αυτό πρέπει να γίνει για χάρη των μαλλιών σας.

Τα μαλλιά σας αγαπούν τα χειροποίητα καλλυντικά;

Σίγουρα, δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε όταν εφαρμόζετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, όπως τα [Nanoil έλαια για τα μαλλιά] που περιέχουν μόνο φυσικές ουσίες που προσφέρουν ευεργετική δράση στη δομή των μαλλιών. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα, τουλάχιστον από καιρό σε καιρό, να εισάγετε κάτι νέο στις τελετουργίες περιποίησης των μαλλιών σας. Με άλλα λόγια, δοκιμάστε να εφαρμόζετε εναλλάξ επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και χειροποίητες μάσκες μαζί με πλύσεις μαλλιών. Τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν για αυτή την ποικιλία!

Μάθετε ποια προϊόντα που συνήθως αποθηκεύετε στην κουζίνα μπορούν να μεταφερθούν στο μπάνιο σας για να δημιουργήσετε τα χειροποίητα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας.

Τα καλύτερα φυσικά έλαια για τα μαλλιά

Αναμφισβήτητα, όταν πρόκειται για περιποίηση μαλλιών στο σπίτι, το απόλυτο αγαπημένο είναι τα έλαια. Είναι φυσικές πηγές απαραίτητων ουσιών όπως λιπαρά οξέα, φωσφολιπίδια και βιταμίνες.

Ας εμπνευστούμε από τη φύση και ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν πάνω από εκατό διάφορα φυτικά έλαια, τα οποία μάλιστα εφαρμόζονται ευρέως στα καλλυντικά. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να βρεθούν εύκολα στα ντουλάπια μας για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για χειροποίητη μάσκα μαλλιών, για παράδειγμα.

Γνωρίστε τα μαγειρικά έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία μαλλιών με έλαια!

  1. Ελαιόλαδο - κατά 72 τοις εκατό αυτό το έλαιο είναι φτιαγμένο από πολύτιμο ελαϊκό οξύ. Επίσης, περιέχει τις ακόλουθες βιταμίνες: A, E, D και K. Λόγω αυτών, το ελαιόλαδο είναι τόσο καλό στο να αναπληρώνει τα μαλλιά με νερό και να αποτρέπει την απώλεια τους. Επιπλέον, αυτό το φυσικό έλαιο θρέφει τα μαλλιά, τα φροντίζει και τα αφήνει λαμπερά. Εάν αποφασίσετε να εφαρμόσετε ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής, μπορείτε να περιμένετε ότι θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα μειώσει την πιθανή φλεγμονή.
  2. [Αμυγδαλέλαιο] - μυρίζει υπέροχα και, επιπλέον, περιέχει πολύτιμες ουσίες όπως λιπαρά οξέα, μέταλλα καθώς και βιταμίνες Α, D, Ε και της ομάδας Β. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λιπάνει όλο το μήκος των μαλλιών ή για να προστατεύσει μόνο τις άκρες των μαλλιών. Το αμυγδαλέλαιο υποστηρίζει την αναγέννηση των μαλλιών, θρέφει και διατηρεί την ενυδάτωση. Στην πραγματικότητα, χάρη στο αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να μειώσετε την ευθραυστότητα των μαλλιών, καθώς αυτή η φυσική ουσία κάνει τα μαλλιά πιο ελαστικά και τα αφήνει λαμπερά.
  3. [Έλαιο καρύδας] - είναι μια εξαιρετική πηγή μετάλλων και βιταμινών, ωστόσο, πρέπει να το εφαρμόζετε προσεκτικά. Προς διευκρίνιση, αυτό είναι ένα μάλλον παχύρευστο και βαρύ έλαιο το οποίο πολλοί τύποι μαλλιών δεν ανέχονται καλά. Ωστόσο, εάν εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο, το έλαιο καρύδας είναι σε θέση να προσφέρει υγρασία στα μαλλιά, να αποτρέψει την απώλεια πρωτεΐνης, να καθορίσει τις μπούκλες, να διευκολύνει την καταπολέμηση της πιτυρίδας και να χαρίσει λάμψη στα μαλλιά.
  4. Λινέλαιο - ένα από τα λίγα έλαια που αναγνωρίζεται ότι προσφέρουν ομοιόμορφη ισορροπία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Εκτός από αυτά, περιέχει αρκετή συγκέντρωση σε βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, κάλιο και ψευδάργυρο - που είναι ένα πολύ σημαντικό χημικό στοιχείο για τα μαλλιά. Η περιποίηση των μαλλιών με λινέλαιο είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε πιο δυνατά, πιο ελαστικά και ορατά πιο λεία μαλλιά.
  5. [Αργανέλαιο] - Ο μαροκινός χρυσός που σίγουρα χρησιμοποιείται πιο συχνά στη φροντίδα σώματος και μαλλιών παρά στη μαγειρική, παρόλο που είναι βρώσιμος. Αυτό το έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, απαραίτητα λιπαρά οξέα και φυτικές στερόλες. Πράγματι, η μυρωδιά του αργανέλαιου είναι το χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δελεαστικό, ωστόσο η ευεργετική δράση αυτού του ελαίου είναι ακόμη πιο εξαιρετική από το άρωμά του. Εν ολίγοις, το αργανέλαιο αναζωογονεί τα μαλλιά, τα λειαίνει, προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις σχισμένες άκρες, διευκολύνει το styling των μαλλιών, ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής.
  6. Ηλιέλαιο - περιέχει τέσσερις κρίσιμες, όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών, βιταμίνες: ρετινόλη (Α), τοκοφερόλη (Ε), καλσιτριόλη (D) και βιταμίνη F. Αυτές τις βιταμίνες λαχταρούν τα αφυδατωμένα και εξαιρετικά ξηρά μαλλιά που αναζητούν άμεση ενίσχυση. Το ηλιέλαιο βοηθά στην αναπλήρωση των μαλλιών με νερό, υποστηρίζει την αναγέννηση και αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών.
  7. Έλαιο από σπόρους δαμάσκηνου – είναι πηγή β-καροτένιου, αντιοξειδωτικών και ωμέγα λιπαρών οξέων. Αναγνωρίζεται ως ένα θαυμάσιο έλαιο για περιποίηση μαλλιών, επειδή απορροφάται εξαιρετικά γρήγορα και δεν αφήνει τα μαλλιά υπερφορτωμένα. Αντίθετα, προστατεύει τα μαλλιά από επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες, τροφοδοτεί τα μαλλιά με βιταμίνες και τα ενυδατώνει.
  8. [Έλαιο μακαντάμια] - μπορούμε να βρούμε εδώ ένα σπάνια απαντώμενο ωμέγα-7 λιπαρό οξύ το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι ένα κύριο συστατικό του ανθρώπινου σμήγματος που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής. Χάρη σε αυτό, το έλαιο μακαντάμια είναι σε θέση να αναζωογονήσει τα μαλλιά, να βελτιώσει την κατάστασή τους, να αποτρέψει την απώλεια νερού και να θρέψει. Επιπλέον, το έλαιο μακαντάμια είναι χρήσιμο στο styling των μαλλιών, καθώς επιταχύνει το χρόνο στεγνώματος των μαλλιών και εντείνει τα αποτελέσματα της βαφής των μαλλιών.
  9. Σιναπέλαιο - αυτό, που χρησιμοποιείται συνήθως στη ινδουιστική μαγειρική, το έλαιο με πολλά χαρακτηριστικά μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στη φροντίδα των μαλλιών. Περιέχει πέντε μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του σεληνίου και του ψευδαργύρου), ωμέγα οξέα και ένα σύμπλεγμα βιταμινών. Είναι αναγνωρισμένο για τις επιταχυντικές του ιδιότητες στην ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής, το σιναπέλαιο θρέφει τους βολβούς των μαλλιών, τους ενδυναμώνει και επιβραδύνει την τριχόπτωση.
  10. Σταφυλέλαιο - είναι ένα έλαιο μαλλιών για όλους που εμφανίζει καταπραϋντικές ιδιότητες. Διευκολύνει την αναγέννηση, βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και αντιμετωπίζει το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Το σταφυλέλαιο προστατεύει επίσης τα μαλλιά από τον ήλιο.

Αυγό - Οφέλη της μαγιονέζας στην περιποίηση των μαλλιών

Απαραίτητο στοιχείο όλων των ειδών κουζίνας (εκτός φυσικά της vegan κουζίνας) είναι το αυγό. Αυτό είναι ένα δυσδιάκριτο συστατικό που βοήθησε τις γιαγιάδες και τις προγιαγιάδες μας να διατηρήσουν την καλή κατάσταση των μαλλιών, κάτι που σήμερα προσπαθούμε να το πετύχουμε με τη βοήθεια μιας σειράς ακριβών προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Ποιες είναι οι ιδιότητες του αυγού και γιατί η μαγιονέζα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στη μάσκα μαλλιών;

Πράγματι, το αυγό κρύβει αρκετά ζωτικά και σημαντικά συστατικά - πρωτεΐνες από τις οποίες φτιάχνονται τα μαλλιά, θείο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των λεγόμενων δισουλφιδικών γεφυρών και την εξάλειψη της πιτυρίδας καθώς και για την αναζωογόνηση της βιοτίνης (βιταμίνη Η). Αυτό κάνει αυτό το αυγό που εφαρμόζεται στα μαλλιά να:

  • καταπολεμά την πιτυρίδα
  • αποτρέπει τα εύθραυστα μαλλιά
  • δυναμώνει τα μαλλιά σε όλο τους το μήκος
  • προλαμβάνει την τριχόπτωση
  • αφήνει τα μαλλιά λεία, απαλά και λαμπερά

Η πεποίθηση ότι η μαγιονέζα είναι μια εναλλακτική λύση που αξίζει να δοκιμάσετε αντί της μάσκας μαλλιών δεν πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά. Η μαγιονέζα που μπορεί να βρεθεί σε ένα κατάστημα δεν θα κάνει πολλά όσον αφορά την ενίσχυση των μαλλιών. Αντίθετα, θα πρέπει να αναμίξετε ένα αυγό με ένα επιλεγμένο έλαιο για να δημιουργήσετε μια χειροποίητη μάσκα μαλλιών με αυγό, η οποία στην πραγματικότητα είναι παρόμοια σε σύνθεση με την κανονική μαγιονέζα.

Ενισχύοντας την υγρασία των μαλλιών με μέλι

Αναμφίβολα, η [περιποίηση των ξηρών μαλλιών] είναι μια τεράστια πρόκληση. Ευτυχώς, ορισμένες ουσίες που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να κάνουν αυτό το έργο σημαντικά πιο εύκολο - ειδικά το μέλι που είναι μια φυσική, γλυκιά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ουσία. Περιέχει τα ακόλουθα μικροστοιχεία: κάλιο, χλώριο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, μολυβδαίνιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο, βιταμίνες: A, B1, B2, B6, B12, C, φολικό οξύ, παντοθενικό οξύ και βιοτίνη.

Ποιες ιδιότητες κάνουν το μέλι έναν ισχυρό παράγοντα ικανό να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση των μαλλιών; Τι είναι αυτό που κάνει το μέλι να αξίζει να εφαρμοστεί στα μαλλιά ανεξάρτητα από το αν είναι αραιωμένο με νερό ή με τη μορφή συστατικού μάσκας μαλλιών;

Οι πιο σημαντικές είναι οι ενυδατικές του ιδιότητες χάρη στις οποίες το μέλι εξυπηρετεί καλύτερα τα ξηρά μαλλιά. Δεν τροφοδοτεί μόνο τις εσωτερικές δομές των μαλλιών με νερό αλλά και λόγω της υγροσκοπικής φύσης του, κλειδώνει το νερό εκεί! Επιπλέον, το μέλι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και είναι αντισηπτικό, θρέφει τα μαλλιά και τα ενισχύει μειώνοντας την ευθραυστότητα και περιορίζοντας την αραίωση και την πιτυρίδα.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία για το μέλι

Γνωρίζατε ότι ένα από τα συστατικά του μελιού είναι το υδροϋπεροξείδιο, το οποίο είναι μια ουσία πιο γνωστή ως υπεροξείδιο του υδρογόνου (αν χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 3%, φυσικά); Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας ξανοίγουν αν τους βάλετε μέλι!

Μαγιά για την ανάπτυξη των μαλλιών

Η επιτυχία των τελευταίων μηνών στη φροντίδα των μαλλιών είναι η χρήση μαγιάς που βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Μερικοί άνθρωποι το έπιναν, άλλοι το χρησιμοποιούσαν ως κύριο συστατικό μασκών ή μαλακτικών για το τριχωτό της κεφαλής. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο εφαρμογής, τα αποτελέσματα είναι αρκετά παρόμοια - επιταχυνόμενη ανάπτυξη των μαλλιών, επιβράδυνση της αραίωσης των μαλλιών και υπέροχη εμφάνιση μαλλιών. Επιπλέον, η μαγιά βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών που μεταφράζεται σε πιο υγιή, πιο δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Τόσο οι προαναφερθείσες όσο και άλλες ιδιότητες της μαγιάς οφείλονται σε τεράστια περιεκτικότητα σε βιοτίνη, αμινοξέα (αργινίνη, τυροσίνη, κυστίνη) που αποτελούν τα μαλλιά, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα (ψευδάργυρος, σελήνιο, χαλκός, κάλιο, ασβέστιο, χρώμιο και φώσφορος). Με λίγα λόγια, τα μαλλιά που έχουν υποστεί θεραπεία με μαγιά γίνονται πιο υγιή, πιο δυνατά και γεμάτα φυσική λάμψη.

Αλεύρι αντί για ξηρό σαμπουάν

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ουσία που μπορεί να βρεθεί σε ένα ντουλάπι κουζίνας είναι το... αλεύρι. Για παράδειγμα, άμυλο πατάτας. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο ξηρό σαμπουάν, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη φρεσκάδα των μαλλιών στη στιγμή.

Το άμυλο πατάτας είναι καλό στην απορρόφηση της υγρασίας και της περίσσειας σμήγματος, γι' αυτό μπορεί να αφήσει τα μαλλιά χωρίς λιπαρότητα και με όγκο. Εάν τα μαλλιά σας είναι σκούρα, πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την ποσότητα του αλευριού που θα εφαρμόσετε. Προς διευκρίνιση, δεν πρέπει να βάζετε πολύ αλεύρι για να αποτρέψετε τη δημιουργία αυτής της σκονισμένης λευκής όψης στα μαλλιά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε αλεύρι στα μαλλιά είναι χρησιμοποιώντας μια αφράτη βούρτσα πούδρας για να το ταμπονάρετε στο τριχωτό της κεφαλής. Στο τέλος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα για να ξεβγάλετε τα μαλλιά στις ρίζες και να ακολουθήσετε με χτένισμα.

Λούσιμο μαλλιών με μπέικιν πάουντερ

Στην εποχή της οικολογικής φροντίδας, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η έλλειψη χρήσης σαμπουάν [στο λούσιμο των μαλλιών] κερδίζει σήμερα δημοτικότητα. Πώς να το κάνετε αυτό για να καθαρίσετε καλά τα μαλλιά και να ελευθερώσετε το τριχωτό της κεφαλής από ακαθαρσίες, σμήγμα και υπολείμματα καλλυντικών;

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική είναι η χρήση μπέικιν πάουντερ για το λούσιμο των μαλλιών. Αυτή είναι μια ακόμη ουσία που βρίσκεται στην κουζίνα και αξίζει να την εφαρμόσετε στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών. Το μπέικιν πάουντερ εμφανίζει ισχυρά χαρακτηριστικά καθαρισμού και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την αφαίρεση υπολειμμάτων από μάσκες, μαλακτικά, λάδια και άλλα προϊόντα styling μαλλιών. Αφήνει τα μαλλιά ανανεωμένα και αποτοξινωμένα.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η αντίδραση του μπέικιν πάουντερ είναι αλκαλική, επομένως μειώνει [το pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής]. Για το λόγο αυτό, ένα σαμπουάν μπέικιν πάουντερ θα πρέπει να συνοδεύεται από μια χειροποίητη όξινη πλύση μαλλιών.

Περιποίηση μαλλιών με λαχανικά και φρούτα

Ο πυρήνας της σημερινής διατροφικής πυραμίδας, που είναι τα λαχανικά και τα φρούτα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν περιποίησης μαλλιών στο σπίτι. Μια μπανάνα που κανείς δεν θέλει να φάει, μαραμένος μαϊντανός ή φλούδα κρεμμυδιού - μην τα πετάξετε! Μπορούν να χρησιμεύσουν για τα μαλλιά σας ως μάσκα ή πλύση μαλλιών.

Ποια λαχανικά, φρούτα και [βότανα] πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σπιτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών; Μάθετε τα πιο δημοφιλή και ανακαλύψτε μόνοι σας τις ιδιότητες τους. Άλλωστε, το να μάθουμε τι μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε ένα δυσδιάκριτο συστατικό που έχουμε στη διάθεσή μας είναι σκέτη διασκέδαση!

  1. Μπανάνα – η πιο απλή μάσκα μαλλιών είναι μια ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι, αναμεμειγμένη με γιαούρτι, αγαπημένο έλαιο ή χυμό αλόης. Στα μαλλιά αρέσει αυτό το εξωτικό φρούτο επειδή περιέχει αρκετές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.
  2. Λεμόνι - ένα υποχρεωτικό συστατικό που προστίθεται σε πολλές μάσκες μαλλιών και πλύσεις μαλλιών είναι ο χυμός λεμονιού που φωτίζει τα μαλλιά κυρίως. Εμφανίζει επίσης και άλλες ιδιότητες: αντιμετωπίζει ελλείψεις βιταμινών (C, ομάδα Β και φυλλικό οξύ) καθώς και ελλείψεις μετάλλων (ψευδάργυρος, κάλιο, μαγγάνιο, ασβέστιο). Ο χυμός λεμονιού χαρίζει λάμψη και επιβραδύνει τη διαδικασία λεύκανσης των μαλλιών.
  3. Αβοκάντο - είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες (το αβοκάντο ονομάζεται έλαιο επτά βιταμινών), μέταλλα και λιπαρά οξέα. Χάρη σε αυτά, το αβοκάντο θρέφει, αποτρέπει την απώλεια νερού και πειθαρχεί τα μαλλιά. Επιπλέον, περιέχει χλωροφύλλη, η οποία είναι μια πράσινη χρωστική ουσία με αντιοξειδωτική δράση.
  4. Μαϊντανός - αυτό είναι ένα συστατικό που προσφέρει πολυάριθμες εφαρμογές όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών. Ο χυμός μαϊντανού επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και αφήνει τα μαλλιά σημαντικά ενισχυμένα. Επιπλέον, ο μαϊντανός περιέχει πολλές βιταμίνες, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πράσινα φύλλα για να προετοιμάσετε ένα θρεπτικό κοκτέιλ, μια πλύση μαλλιών ή ένα μαλακτικό για το τριχωτό της κεφαλής. Είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C. Προς διευκρίνιση, 100 γραμμάρια μαϊντανού μπορεί να περιέχουν ακόμη και 160 γρ. αυτής της βιταμίνης.
  5. Μαύρο ραπανάκι - οι θεραπείες ομορφιάς μαλλιών στο σπίτι με μαύρο ραπανάκι συνιστώνται για εκείνους των οποίων τα μαλλιά χρειάζονται τεράστια ενεργειακή ώθηση. Αυτό το λαχανικό δυναμώνει τους βολβούς των μαλλιών και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μαλακτικό τριχωτού της κεφαλής από μαύρο ραπανάκι συνιστάται επίσης ως παρασκεύασμα με αντισηπτικές, αντισμηγματορροϊκές και αντιπιτυριδικές ιδιότητες. Για να το θέσουμε διαφορετικά, το μαύρο ραπανάκι αναγνωρίζεται ως μια αποτελεσματική θεραπεία για όλες τις παθήσεις από τις οποίες μπορεί να υποφέρει το τριχωτό της κεφαλής.
  6. Κρεμμύδι – ακόμα και ένα φαινομενικά κοινότυπο κρεμμύδι μπορεί να καταπραΰνει τις φλεγμονές, να δυναμώσει τα μαλλιά και να επιταχύνει την ανάπτυξή τους. Μια χειροποίητη πλύση μαλλιών με κρεμμύδι είναι μια εξαιρετική τεχνική βαφής μαλλιών χωρίς τη χρήση βαφής. Βρασμένη και αφημένη όλη τη νύχτα, η φλούδα του κρεμμυδιού θα απελευθερώσει ό,τι πολύτιμο μπορεί να προσφέρει μαζί με τη χρωστική ουσία που σκουραίνει τα μαλλιά.
  7. Σκόρδο - αν και το άρωμα του σκόρδου μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά πολλούς ανθρώπους από το να το χρησιμοποιήσουν για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους, αξίζει να αναγνωριστεί η ευεργετική του δράση που παρέχεται στα μαλλιά. Με λίγα λόγια, το σκόρδο είναι σε θέση να διεγείρει την επιταχυνόμενη ανάπτυξη των μαλλιών και να αποτρέψει τη φαλάκρα. Για το λόγο αυτό, μερικοί άνθρωποι μπορεί να λάβουν υπόψη το τρίψιμο του σκόρδου στο τριχωτό της κεφαλής τους ως έναν αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της εμφάνισης των μαλλιών.

Η καλλωπιστική δύναμη των σπόρων

Σκεφτείτε για λίγο, αφού ένας μικροσκοπικός σπόρος έχει τη δυνατότητα να παράγει ένα υγιές φυτό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φιλοξενεί πλήθος πολύτιμων ουσιών. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας;

  1. Λιναρόσπορος - αυτό το δημοφιλές στο διαδίκτυο τζελ λιναρόσπορου μπορεί να γίνει στο σπίτι καλύπτοντας τον σπόρο με νερό και αφήνοντας τους σπόρους μέχρι να γίνουν μεγαλύτεροι. Αυτή η απλή μέθοδος σας επιτρέπει να αποκτήσετε μάσκα μαλλιών που είναι πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μεταλλικές ουσίες (σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο). Αυτό το τζελ οφείλει τη δημοτικότητά του στο ότι κάνει τα μαλλιά ενυδατωμένα, αφήνοντας τα μαλλιά λαμπερά, λειασμένα και ενδυναμωμένα. Επίσης, το τζελ λιναρόσπορου επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπει τη φαλάκρα.
  2. Nigella sativa - δεδομένου ότι το έλαιο άνθους μάραθου είναι επίσης γνωστό ως χρυσός των φαραόνων, πρέπει να προσφέρει σχεδόν βασιλική περιποίηση μαλλιών. Και κάπως έτσι λειτουργεί το έγχυμα μαύρου κύμινου, το οποίο μάλιστα παρασκευάζεται από ακόρεστα λιπαρά οξέα (περίπου 85%). Χάρη σε αυτό, οι σπόροι μαύρου κύμινου βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών και τα θρέφουν. Επιπλέον, οι σπόροι είναι γνωστοί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προσφέρει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση.
  3. Μοσχοσίταρο - αν και μυρίζει σαν κοτόσουπα, το μοσχοσίταρο λειτουργεί σαν ένα μαγικό ραβδί που κάνει τα μαλλιά μακριά, δυνατά και όμορφα. Οι σπόροι αυτού του θρυλικού βοτάνου περιέχουν σαπωνίνες, λεκιθίνη, βιταμίνες Α, Β και C καθώς και μεταλλικά άλατα. Διεγείρουν τη σύνθεση πρωτεϊνών και ενθαρρύνουν τις φυσικές διαδικασίες αυτο-αναγέννησης των μαλλιών.
  4. Καφές - φυσικά, μπορούμε να τον πιούμε το πρωί για να μας κάνει πιο ζωηρούς, αλλά επίσης αυτό το μαύρο ρόφημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ενέργεια στα μαλλιά μας. Η πλύση μαλλιών με καφέ είναι το καλύτερο ενεργειακό ρόφημα για το τριχωτό της κεφαλής που ενισχύει τη ροή του αίματος, η οποία κατά συνέπεια ενθαρρύνει την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Οι αλεσμένοι κόκκοι καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία του χειροποίητου [απολεπιστικού του τριχωτού της κεφαλής] που βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων καλλυντικών.

Πλύσεις μαλλιών με ξύδι

Και τέλος, το τελευταίο συστατικό που πρέπει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε ένα ντουλάπι - το ξύδι. Είναι αναντικατάστατο τόσο στην κουζίνα όσο και στην περιποίηση των μαλλιών. Γιατί;

Οι πλύσεις μαλλιών που περιέχουν ξύδι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε το σωστό επίπεδο pH, να κλείσετε την επιδερμική μεμβράνη και να λειάνετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι το μηλόξυδο, ή εναλλακτικά άλλο ξύδι από φρούτα σε συνδυασμό με νερό. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση αλκοολούχου ξυδιού (μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής) καθώς και ξύδι από σταφύλι/κρασί (μπορεί να ξανοίξει τα μαλλιά).

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου