Πυραμίδα Περιποίησης Μαλλιών. Πώς να Φτάσετε στην Κορυφή της Ομορφιάς;

Πυραμίδα Περιποίησης Μαλλιών. Πώς να Φτάσετε στην Κορυφή της Ομορφιάς;

Πώς να ακολουθείτε το τέλειο πρόγραμμα περιποίησης μαλλιών; Εμπνευστείτε από την πυραμίδα: μία ολοκληρωμένη και τέλεια μορφή, όπου όλα τα στοιχεία περιποίησης βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Αυτή η ιδιαίτερη «ταξινομία ομορφιάς» σας δείχνει τι πρέπει να προσέχετε στη φροντίδα των μαλλιών σας. Τι χρειάζονται τα μαλλιά σας για να είναι υγιή και όμορφα;

Τι είναι η πυραμίδα περιποίησης μαλλιών;

Η πυραμίδα περιποίησης μαλλιών είναι ένα ακριβές πρόγραμμα, παρόμοιο με τη διατροφική πυραμίδα: στη βάση της θα βρείτε τι πρέπει να κάνετε για τα μαλλιά πιο συχνά (δηλαδή κάθε μέρα). Χωρίς αυτά η περιποίηση των υψηλότερων στρωμάτων θα είναι ανεπιτυχής.

Η πυραμίδα απεικονίζει ιδανικά το πλάνο που θα φέρει επιτυχία στην περιποίηση των μαλλιών σας. Χάρη σε αυτό, μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε τι είναι πιο σημαντικό, τι πρέπει να κάνουμε λιγότερο συχνά ή ανά διαστήματα, ώστε τα μαλλιά να ενδυναμώνονται ή να είναι πιο υγιή - γι' αυτό γίνεται η διαίρεση σε τμήματα που περιγράφουν τι πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα, μία φορά τη βδομάδα και λιγότερο συχνά, για να έχουμε τέλεια και υγιή μαλλιά.

Χάρη στην πυραμίδα, μπορείτε εύκολα να μάθετε πως να περιποιήστε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά θερμότητα (ψαλίδι για μπούκλες και ισιωτική), τα μαλλιά θα αλλοιωθούν γρήγορα και θα αφυδατωθούν. Αν τα μαλλιά σας έχουν βαρύνει και λαδώνουν γρήγορα, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά μάσκες μαλλιών. Έχετε σκεφτεί να ενσωματώσετε [απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής] στο πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών σας;

Σχέδιο περιποίησης μαλλιών - γιατί πυραμίδα;

Η πυραμίδα αντανακλά την αρμονία και είναι σύμβολο του ιδανικού σώματος. Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει και το ιδανικό για τα μαλλιά, δηλαδή υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Συμβολίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα θρέψετε: αν δεν έχετε σωστή βάση, τα υψηλότερα στρώματα δεν έχουν λόγο ύπαρξης - είναι αδύνατον να είναι επιτυχή. Επομένως για να φροντίσετε τα μαλλιά σας με σωστό τρόπο πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το μοτίβο και να το προσαρμόσετε στην περιποίηση των μαλλιών σας. Δε γίνεται να πετύχετε την καλύτερη δυνατή κατάσταση των μαλλιών σας, χωρίς μια λογική σειρά και συστηματικές θεραπείες που θα περιποιηθούν σωστά τα μαλλιά σας και θα τα προστατεύσουν από τη φθορά. Πώς είναι η σωστή πυραμίδα περιποίησης μαλλιών;

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ - Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ

Πυραμίδα περιποίησης μαλλιών - κάθε μέρα: μια ζώνη στήριξης

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΒΟΤΑΝΑ, ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΡΩΝ, ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕ ΣΠΡΕΙ, ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

▲ Αυτό το «επίπεδο» είναι το θεμέλιο της σωστής περιποίησης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει συμπληρώματα διατροφής, δηλαδή... μία υγιεινή διατροφή, βιταμίνες, βιοτίνη, λιπαρά οξέα και βότανα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά για να παρέχουμε συνεχώς στον οργανισμό μας τα απαραίτητα συστατικά για τη σωστή λειτουργία και αναζωογόνηση του. Τα ροφήματα τσουκνίδας και εκουιζέτο θα λειτουργήσουν καλύτερα.

▲ Μια άλλη πολύτιμη, αλλά σπάνια μέθοδος περιποίησης είναι η χρήση φυτικών λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής και [υδρολύματα μαλλιών]. Χάρη σε αυτά, όχι μόνο θρέφετε τα μαλλιά στη ρίζα τους, αλλά παράλληλα ενισχύετε τις «νέες» τρίχες, υποστηρίζετε το τριχωτό και δυναμώνετε τις ρίζες των μαλλιών. Χάρη σε μια τέτοια λοσιόν, το τριχωτό της κεφαλής παραμένει καθαρό και περιποιημένο, τα μαλλιά ενδυναμώνονται, ανασηκώνονται και δεν συσσωρεύουν τόση βρωμιά. Η συχνή χρήση λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αναστείλει τη σμηγματόρροια και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της υπερβολικής τριχόπτωσης.

▲ Το υπερβολικά «ευαίσθητο» μέρος των μαλλιών μας είναι οι άκρες. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, είναι αβοήθητες και σπάνε γρήγορα - είναι σημαντικό λοιπόν να προστατεύονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις των εξωτερικών παραγόντων και τις μηχανικές βλάβες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σέρουμ σιλικόνης στις άκρες των μαλλιών σας ή λάδι μαλλιών.

▲ Η προστασία των μαλλιών από τις τοξίνες, τις δυσμενείς επιπτώσεις εξωτερικών παραγόντων και την ηλιακή ακτινοβολία είναι ένα σημαντικό βήμα, χωρίς το οποίο τα μαλλιά δεν θα είναι ποτέ αρκετά υγιή. Πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά με ένα ελαφρύ μαλακτικό μαλλιών καθημερινά - δε θα βαρύνει τα μαλλιά σας, θα τα προστατεύσει από τη φθορά, θα δαμάσει τις ατίθασες τρίχες και θα ενισχύσει την λάμψη τους.

Πυραμίδα περιποίησης μαλλιών - κάθε 2-3 μέρες: η ζώνη της ισχυρότερης αναζωογόνησης

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΜΑΣΑΖ, ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΜΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΛΛΙΩΝ

▲ Το «δεύτερο διάζωμα» της περιποίησης των μαλλιών είναι εξίσου σημαντικό - εδώ βρίσκονται οι πιο σημαντικές θεραπείες για υγιή και δυνατά μαλλιά. Αυτό το επίπεδο είναι υπεύθυνο για τη συνεχή αναζωογόνηση και διατηρεί την τέλεια εμφάνιση των μαλλιών. Για να το θέσουμε απλά: χωρίς αυτό το βήμα, τα μαλλιά δεν έχουν καμία πιθανότητα για υγιή και όμορφη εμφάνιση.

▲ Το πιο σημαντικό βήμα για την περιποίηση των μαλλιών είναι το λούσιμο - τα μαλλιά με αυξημένη σμηγματόρροια μπορούν να πλένονται και καθημερινά, αλλά η «χρυσή τομή» στο λούσιμο των μαλλιών είναι κάθε 2-3 μέρες. Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ξεκουραστεί μεταξύ των λουσιμάτων. Επίσης έχει χρόνο να αποκαταστήσει την ισορροπία του υδρολιπιδικού φραγμού, του φυσικού προστατευτικού στρώματος του δέρματος.

▲ Τα μαλακτικά που χρειάζονται ξέβγαλμα πρέπει να είναι μόνιμο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης, σε συνδυασμό με το λούσιμο. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας μαλακτικό σε υγρή μορφή σε λουσμένα μαλλιά και αφήστε το για περίπου 3 λεπτά, πριν το ξεπλύνετε. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά θρέφονται, μπλέκονται λιγότερο, οι επιδερμίδες κλείνουν και λειαίνονται.

▲ Λόγω του γεγονότος ότι το μαλακτικό μαλλιών βελτιώνει μόνο την κατάσταση των μαλλιών σε όλο τους το μήκος και δεν περιποιείται το τριχωτό της κεφαλής, πολύ σημαντικό σε αυτό το βήμα είναι η θεραπεία με λάδι. Σε πολύ ταλαιπωρημένα, ξηρά και αραιά μαλλιά μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα. Στην περίπτωση των πυκνών και πιο βαριών μαλλιών, μπορείτε να κάνετε [θεραπεία με λάδι μαλλιών] μία φορά τη βδομάδα. Φυσικά τα λάδια πρέπει να συνδυάζονται με την κατάσταση και τη δομή της τρίχας - το πορώδες της. Το λάδι εφαρμόζεται σε όλο το μήκος των μαλλιών, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής - παρέχει την πιο αποτελεσματική και πολυδιάστατη φροντίδα: αναζωογονεί, ενδυναμώνει και βελτιώνει την εμφάνιση των μαλλιών. Επιπλέον το λάδι μπορεί να συνδυάστει με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την απορρόφηση των συστατικών από το δέρμα και τους θύλακες.

▲ Μετά το λούσιμο των μαλλιών συνήθως τα στεγνώνουμε με πιστολάκι - σπάνια έχουμε χρόνο να τα αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους. Όταν επιλέγετε πιστολάκι, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει ρύθμιση για κρύο αέρα και στεγνώστε τα μαλλιά σας πάντα σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών Κελσίου - οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Έτσι θα γίνουν ξηρά και θα φθαρούν.

Πυραμίδα περιποίησης μαλλιών - μία φορά τη βδομάδα: ζώνη καθαρισμού

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΞΗΡΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΤΡΙΧΩΤΟΥ

▲ Ο τρίτος όροφος της περιποίησης μαλλιών είναι μια θεραπεία που δε χρειάζεται να γίνεται συνεχώς, αλλά για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα υγιών και περιποιημένων μαλλιών δεν πρέπει να το παραβλέψετε. Αυτές οι θεραπείες είναι κυρίως αυτές που συνδυάζονται με προσεκτικό καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, για να απορροφούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν.

▲ Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής ενεργοποιεί την κυκλοφορία και την ανταλλαγή οξυγόνου μέσα στα κύτταρα, βοηθά επίσης στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και στην αφαίρεση των υπολειμμάτων προϊόντων (κυρίως καλλυντικών styling) που συσσωρεύονται στη ρίζα και εμποδίζουν την ανάπτυξή της. Κάντε το μία φορά τη βδομάδα για να διατηρήσετε την ισορροπία στο δέρμα και να καθαρίσετε τα μαλλιά από τις τοξίνες, ακαθαρσίες και όλες τις περιττές ουσίες από διάφορα προϊόντα.

▲ Ένα σαμπουάν καθαρισμού είναι ιδανικό για την περιποίηση των μαλλιών. Δεν καθαρίζει μόνο το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από υπολείμματα, υπερβολικό σμήγμα, τοξίνες και ρύπους, αλλά παράλληλα ανασηκώνει τις επιδερμίδες της τρίχας, γεγονός που αυξάνει την απορρόφησή της: συστατικά από μάσκες ή έλαια διεισδύουν βαθύτερα στη δομή της τρίχας και θρέφουν πιο αποτελεσματικά.

▲ Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα βαθιά καθαριστικό σαμπουάν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σωστά επιλεγμένη μάσκα μαλλιών - προτιμήστε αυτή που έχει καλή σύνθεση. Τι σημαίνει "καλή σύνθεση"; Είναι ένα προϊόν που δεν έχει parabens, ξηραντικές μονοϋδρικές αλκοόλες μικρής αλυσίδας και βαριές σιλικόνες που βλάπτουν τα μαλλιά. Πολλοί συνδυάζουν τη μάσκα μαζί με την περιποίηση των μαλλιών με έλαια, επειδή μια μάσκα που εφαρμόζεται στα μαλλιά λίγο πριν από το λούσιμο γαλακτωματοποιεί τέλεια τα έλαια και όχι μόνο συμπληρώνει τη φροντίδα και την αναγέννηση των τριχών, αλλά και ξεπλένει τα έλαια γρήγορα και εύκολα από τα μαλλιά.

Μια τέτοια περιποίηση απαιτεί περισσότερο χρόνο, γι αυτό χρειάζεται να την κάνετε μόνο μια φορά την εβδομάδα. Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα καθαριστικό σαμπουάν, απλώστε λάδι σε υγρά μαλλιά, αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, εφαρμόστε μια μάσκα στα μαλλιά σας αμέσως πριν το λούσιμο, αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και λουστείτε με ένα παραδοσιακό σαμπουάν.

▲ Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να λούσουμε τα μαλλιά μας με σαμπουάν και νερό. Ευτυχώς το ξηρό σαμπουάν έρχεται να μας σώσει. Η περιεκτικότητα σε ταλκ ή άμυλο ρυζιού στη σύνθεσή του μπορεί να ανανεώσει άμεσα τα μαλλιά, να τα απαλύνει και να μειώσει την υπερβολική σμηγματόρροια. Ωστόσο το ξηρό σαμπουάν εγκαθίσταται στα μαλλιά και εμποδίζει την πρόσβαση του αέρα στο τριχωτό της κεφαλής, επομένως μην το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά: μία φορά τη βδομάδα είναι το μέγιστο. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να προσθέσετε κι άλλο σαμπουάν στα μαλλιά σας την επόμενη μέρα.

Πυραμίδα περιποίησης μαλλιών - μία φορά το μήνα: ρετούς και προσαρμογή

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΣΑΟΥΝΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

▲ Οι γυναίκες αγαπούν τις βαφές μαλλιών. Αμέσως μετά τη βαφή, τα μαλλιά δείχνουν όμορφα, αλλά με το πέρασμα των βδομάδων εξασθενούν, ξεθωριάζουν και αφυδατώνονται υπερβολικά. Δυστυχώς το βάψιμο των μαλλιών δεν μπορεί να αποφευχθεί αν θέλουμε να ενισχύσουμε το χρώμα των μαλλιών μας ή να αλλάξουμε εντελώς απόχρωση. Πρέπει να τα βάφετε όσο πιο σπάνια γίνεται για να μην τα βλάψετε πολύ. Η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο: οι επαγγελματικές βαφές μαλλιών είναι λιγότερο επιβλαβείς και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο. Μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε χέννα: είναι μια φυτική βαφή που δεν καταστρέφει τα μαλλιά. Ωστόσο πρέπει να το κάνετε με προσοχή - ένας κομμωτής μπορεί να σας βοηθήσει και σε αυτήν την περίπτωση.

▲ Το βάψιμο των μαλλιών πρέπει να συνδυάζεται με ειδική θεραπεία θρέψης και αναζωογόνησης. Τα κομμωτήρια προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Η πιο δημοφιλής είναι η σάουνα μαλλιών και μια εντατική θεραπεία με βιταμίνες. Μπορούν να γίνουν δύο βδομάδες μετά τη βαφή και να επαναλαμβάνονται κάθε μήνα, έτσι ώστε τα μαλλιά να θρέφονται συνεχώς και να μην καταστρέφονται από τις βαφές.

Πυραμίδα περιποίησης μαλλιών - περιστασιακά: εντατικοποίηση και χτένισμα μαλλιών

ΚΟΥΡΕΜΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ, ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

▲ Ο τελευταίος «όροφος» της πυραμίδας είναι ένα είδος ρετιρέ διατήρησης. Υπάρχουν θεραπείες που δεν είναι τυχαίες. Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι συμπλήρωμα της περιποίησης, ή μια περιστασιακή διαδικασία που φροντίζει τα μαλλιά.

▲ Όλοι οι τύποι θερμότητας (ψαλίδι για μπούκλες ή ισιωτική) βλάπτουν τα μαλλιά αφαιρώντας το νερό και σπάζοντας τους σουλφιδικούς δεσμούς των μαλλιών. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που θέλουμε τα μαλλιά να φαίνονται τέλεια. Να θυμάστε ότι η χρήση ισιωτικής που και που δεν είναι τόσο τρομερό - εάν τα μαλλιά λαμβάνουν την κατάλληλη περιποίηση καθημερινά - η χρήση υψηλής θερμότητας μία στο τόσο δεν είναι απειλή. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε κάθε στάδιο της πυραμίδας περιποίησης.

▲ Η ιδανική θεραπεία που δεν απαιτεί συχνότητα είναι το [ίσιωμα μαλλιών με κερατίνη]. Αυτή η θεραπεία είναι εξαιρετική, καθώς αναδομεί και τα κατεστραμμένα μαλλιά (η κερατίνη είναι το βασικό δομικό στοιχείο της τρίχας, επομένως ενσωματώνεται στη δομή της και γεμίζει τα κενά στην επιφάνειά της). Ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών, η κερατίνη μπορεί να διαρκέσει για 2-4 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

▲ Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα και υγιή από τη ρίζα ως τις άκρες μη ξεχνάτε να τα κόβετε συχνά. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά φρεσκάρονται, είναι όμορφα και η περιποίηση τους γίνεται ευκολότερη (η χτένα ή η βούρτσα δεν σταματά στις μπερδεμένες, ξηρές άκρες των μαλλιών: οι κομμένες άκρες λειαίνουν τα μαλλιά και δεν τα καταστρέφουμε πλέον μηχανικά) . Οι άκρες πρέπει να κόβονται μία φορά κάθε 2-3 μήνες.

▲ Η πλαστικοποίηση των μαλλιών είναι μια άλλη θεραπεία που λειαίνει και χαρίζει όμορφη εμφάνιση στα μαλλιά. Αποκτούν λάμψη, λεία εμφάνιση, ζωντάνια και είναι εύκαμπτα. Η πλαστικοποίηση δε θρέφει τα μαλλιά, αλλά κλείνει τις επιδερμίδες και βελτιώνει τη συνολική τους εμφάνιση, ενώ περιποιείται τέλεια τα λεπτά και φριζαρισμένα μαλλιά. Η πλαστικοποίηση προστατεύει επίσης τα μαλλιά από τη φθορά που προκαλείται από τον ήλιο, την παγωνιά ή τον άνεμο και από τις περιβαλλοντικές τοξίνες. Τα αποτελέσματα της πλαστικοποίησης μαλλιών διαρκούν έως και 3 μήνες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου